25 Nisan 2024 Perşembe

SDÜ TIP'TA AÇIK KALP AMELİYATI YOĞUNLAŞTI!

SDÜ TIP'TA AÇIK KALP AMELİYATI YOĞUNLAŞTI!

Sağlık

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp- Damar Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, yeniden SDÜ'ye döndü.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Isparta, Antalya, Burdur,Denizli, Afyonkarahisar başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir köşesine eğitim ve sağlık alanında hizmet veren Tıp Fakültesi'ne kurumda iz bırakmış eski kadroları yeniden buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Bu bağlamda SDÜ'nün eski hocalarını geri getirdiklerini belirten Prof. Dr. Alim Koşar, bu kapsamda Antalya'da özel bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim'i kadrolarına dahil ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. İbrişim'in alanında çok önemli bir bilim insanı olduğuna değinen Prof. Dr. Koşar, "SDÜ'de iz bırakmıştır. Tıp eğitim- öğretiminin yanı sıra operasyon bağlamında da çok değerli fayda sağlayacağını biliyorum. Aramıza tekrar dönmesinden kıvanç duyduğumuzu ifade ediyorum. Takım oyunu, ekip ruhu ile güzel çalışmalar ve eserler ortaya koyacağımıza tüm kalbimle inanıyorum" dedi.

"BÜYÜK DEĞER KAZANDIK"

SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da bilim kadrosu anlamında kadrolarına büyük hocaları kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. SDÜ için çok büyük bir değer olan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim'in tekrar yuvaya dönmesinin SDÜ ve Isparta için bir kazanım olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yıldırım, "Sayın Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, 1997- 2008 arasında SDÜ'de görev yapmıştı. Görev yaptığı dönemde eğitim ve sağlık adına önemli katkılar sağladı. Uzun bir aradan sonra tekrar ailesine döndü" dedi.

6 BİN AÇIK KALP AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRDİ

SDÜ için 'yuvam, ailem' ifadesini kullanan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim ise 19 Haziran 2017 Pazartesi gününden itibaren SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde eğitim ve sağlık hizmetlerine başladı. Prof. Dr. İbrişim, kariyerini ve SDÜ'de gerçekleştirmek istediği hedefleri de şöyle anlattı:

“Türkiye'de ilk kez kalp nakli yapan Prof. Dr. Kemal Beyazıt'ın ekibinde çalıştım. 1986 yılından bu yana katıldığım açık kalp ameliyatı 6 bini geçmiştir. 4 bin üzerinde de damar cerrahisi operasyonu gerçekleştirdim.Isparta, Antalya, Burdur, Denizli başta olmak üzere Türkiye bizi gayet iyi tanıyor. Bu kadar bilgi, birikim ve deneyimimizi genç arkadaşlara aktaracağız.Temel amaç eğitimdir. Bu kadar ameliyat gerçekleştirdim ama hâlâ öğreniyorum.Kişisel ve etrafımızdaki insanların gelişimi için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Elbette yetenekli gençleri de SDÜ'ye kazandırmak için çalışacağım."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

LAD-CX

12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:22

Efsane geri döndü.Başarılar...

Sumru Özgenç

11 Temmuz 2017 Salı 17:16

SDÜ yönetimi fetöden arındırılmalı bir an önce

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR