01 Haziran 2024 Cumartesi

Men Tapınağı yolunun asfaltlanmasına bilim adamlarından vize

Men Tapınağı yolunun asfaltlanmasına bilim adamlarından vize

Isparta

Yalvaç’ın önemli tarihi değerlerinden Men Tapınağı yolunun asfaltlanabilmesi için, geçtiğimiz gün önemli bir inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

Antalya Anıtlar Kurulu’ndan gelen kurul üyeleri ile birlikte Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gencer Kondal ile il genel meclis üyeleri Ali Ak ve M.Huzeyfe Şahin, Men Tapınağı yolunun asfaltlanması konusunda istişarelerde bulundular. İncelemeler sonucu kurul üyeleri olumlu görüş bildirerek topu Isparta İl Özel İdaresi’ne atmış oldular.

Diğer yandan, kurul üyelerinin ziyaretinde Pisidia Antiokheia antik kentinde bulunan BATI KAPISI yapım çalışmaları için Isparta İl Özel İdaresi’nin gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulunulduğu, ayrıca yıllara meydan okuyan Su Kemerlerindeki tahribat ve yapılması gereken müdahaleler için istişarelerde bulunulduğu belirtildi.

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gencer Kondal, gerek Men yolunun asfaltlanması gerekse Batı Kapısı ve Su Kemerleri’nin restorasyonu için girişimlerini sürdüreceklerini belirterek, “Yalvaç’ın tarihi ve turizm değerlerinin daha güçlü şekilde korunması ve tanıtılması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda çaba gösteren kazı ekibimize destek olmak için de gayret ediyoruz. Sayın milletvekillerimizin desteği, Isparta İl Özel İdaremizin çalışmalarıyla inşallah önümüzdeki günlerde güzel gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Milletvekillerimize, sayın valimize ve il genel meclisimize, özel idaremize teşekkür ediyoruz.” dedi.

       

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR