29 Mart 2024 Cuma

ÖNCE TELEF OLDU SONRA

ÖNCE TELEF OLDU SONRA

Sağlık

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde aracın çarpması sonucu telef olan vaşak, içi doldurulduktan sonra Kovada Gölü Milli Parkı'nda sergilenmeye başlandı.

 

Balkırı köyünde bir aracın çarpması sonucu telef olan vaşak,Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin çalışmasınınardından dolduruldu.

 

İç organları alındıktan sonra ABD'den getirilen iskeletin yerleştirildiği vaşak, Kovada Gölü Milli Parkı'ndaki ziyaretçi tanıtım merkezine konuldu.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Isparta Şubesi Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğirdir sınırlarında yer alan parkın, 6 bin hektara kurulu olduğunu söyledi.

 

Milli parkta özellikle öğrencilere doğa dersi verilmesi içinmerkez kurduklarını anlatan Ölçer, bu kapsamda doğada bulunan, telef olmuşhayvanların dondurularak burada sergilendiğini kaydetti.

 

Bu kapsamda merkezde vaşağın yanı sıra şahin, yaban keçisi, kartal, sansar ve çeşitli böcek türlerinin görülebileceğini bildiren Ölçer, "Ziyaretçilerimiz buraya gelerek doğa hakkında bilgi ediniyor.Onların doğal yaşamda çok fazla görme fırsatı bulamayacağı vaşak 





YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mahmut aksu

04 Mayıs 2016 Çarşamba 08:51

Nesli tükenen ve uluslararası sözleşmelere bu hayvanları namusu üzerine koruyacağım diye imza atan ilgililerin bu hayvanların yaşam alanlarını koltuklarından korkarak peşkeş çekmelerini yüzüm kızararak izliyorum. hele böyle güzel ender hayvanların yaşam alanlarını yok ettikten sonra içini doldurup, sergilemelerini utanmadan başları dik bir şekilde poz vermelerini anlayamıyorum. ya edep diyorum başka ne denebilirki?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR