19 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI!

Isparta Sağlık Müdürlüğü il genelinde eğitim gören 407 öğrenciye bisiklet dağıttı.

Sağlık

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" projesiyle öğrencilere verilecek bisikletlerin dağıtımı için Isparta Valilik Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, Isparta'da sağlık alanında yapılan hizmetler kayda değer bir nitelik taşıdığını söyledi.

Yaşamı iyileştirmeye yönelik endekslere bakıldığında yaşam kalitesi açısından hizmetlerde Isparta'nın kendi adından sıkça söz ettirdiğini ifade eden Özkan, söz konusu hizmetlerin öğrenciler ve gençlere yönelik yaygınlaştırılması ana hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

Vali Özkan, öğrencilere, alacakları bisikletleri "güle güle kullanın" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya da 2017 yılına kadar 1 milyon bisikletin ülke genelinde dağıtılacağını, bu hedefin hayata geçmesi için en iyi alternatiflerden birinin vatandaşı bisiklet kullanmayı teşvik etmek olduğunu söyledi.

Bisikletin alternatif ulaşım aracı olduğu ülkelerde obezitenin daha az görüldüğünü ifade eden Karakaya, "Toplumun her kesiminde fiziksel aktivitenin artırılması çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçecektir. Bisiklet kullanımı ile obeziteyle mücadele ederek hem trafik sıkışıklığı hem hava kirliliği de önlenecektir. Bugün dağıtacağımız 407 bisikletle Isparta'da dağıtılan bisiklet sayısı 752 olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Halil Altan ve diğer ilgililer, bisikletlerin dağıtımını yaptı.








 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandas

22 Mayıs 2016 Pazar 12:14

Ben ilk defa böyle bişey duydum. Güzel ama sağlık Müdürlüğü bunu neye göre dağıttı. Personele mi verdi ak kadroyami verdi adaminami verdi yani bu dagitim neye göre yapildi. 200 binlik isparta nin neredeyse 200 de 1 ine pisiklet dagitilmis biz ilk kez buradan duymuşuz.

vatandaş

23 Mayıs 2016 Pazartesi 16:25

Bisikleti olmayan öğrenciler seçildi okul idareleri tarafından.

mehmet boyacı

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:29

sayın valimize katkılarından dolayı ve mınık kardeşlerımızı sevınmesinden dolayı teşekkür

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR