20 Nisan 2024 Cumartesi

O SÜRÜCÜNÜN HASTA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

O SÜRÜCÜNÜN HASTA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Sağlık

Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilen ve 13 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı otobüsün sürücüsü 53yaşındaki Sinan Doğraylı'nın şeker hastası olduğu ve ilaç kullandığı ortayaçıktı.

 


Kayıtlara göre Doğraylı, 5 Şubat 2013 tarihindeAfyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden şeker hastası 'diyabetes mellitus' (TİP 2diyabet) olduğuna yönelik rapor aldı ve bununla birlikte düzenli olarak 3 ilaç kullanmaya başladı. Doğraylı'ya 1 Kasım 2013 tarihinde yine aynı hastanede hiperlipidemi (yüksek kolestrol) ve ankilozan spondilit (kronik romatizmal hastalık)teşhisleri de konuldu.

 

Sürücü Sinan Doğraylı'nın işyerine vermesi zorunlu olan ve 5Eylül 2014 tarihinde Afyonkarahisar 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi doktoru SabriUysal'an aldığı raporda bu tanılara yer verildi. Dr. Uysal, muayene ettiği Doğraylı'ya verdiği sağlık raporunda 'hastanın kronik tanıları' bölümüne dahaönce kan testleriyle belirlenen ve raporları bulunan bu 3 rahatsızlığını dayazdı.

 

Uzmanlar, şeker hastalığının bir kişinin araç kullanmasına engel olmadığını, çok ileri düzeye ulaşması durumunda görme yeteneğini etkilediğini ve bu kişilerde uyku hali görüldüğünü, bunun da sürücü açısından sıkıntılı durumlara yol açabileceğini kaydetti.

 

Sürücü Sinan Doğraylı'da görülen romatizmal rahatsızlığıneklem yerlerinin birleşme noktasında görülen iltihap anlamına geldiğini belirten uzmanlar, "Ankilozan spondilit; özellikle omurgaları tutan,ağrılı, ilerleyici, süreğen yani kronik bir romatizmal hastalıktır. Esasen omurgayı etkilemekle beraber, diğer eklemleri, kiriş ve tendon denilen kasların kemiklere yapıştığı bölüm olan yerleri de etkiler. Bu durum kişiye ve hastalığın durumuna göre değişmekle birlikte sürücü açısından hareketkabiliyetini kısıtlar. Kişi direksiyon çevirmesi, ani durumda frene basması ve vites değiştirmesi gibi durumlarda sorun yaşayabilir

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR