28 Mart 2024 Perşembe

Lokman Başkan Hatırlattı: Ölüm en büyük nasihattir...

Lokman başkanımız inşallah kendisini yaradan Rabbi ve Peygamber Efendimizle havzu kevserin başında buluştu.

Sağlık

Bir doktor arkadaşım her hafta Cuma günleri müsaitse ziyaret eder, değilse telefonla beni mutlaka arar ve Peygamberimizin sünneti gereği adına halimi/hatırımı sorarak: “İsmailciğim, dünya fani, ölüm ani, ahiret de baki” der ve bu nasihatle beni baş başa bırakır. Ben de içine daldığım dünya hengamesinden bu uyarı ile uyanır ve o anki ruh halimle kişisel özeleştiri yapmaya çalışırım. Şükrederim Rabbime. Benim için böyle güzel dostlar verdiği için. 

Bu nasihatten edinmiş olduğum kazanımla 2002’den bugüne, gerek atanarak gerek seçilerek toplumun önüne hizmet etmek için göreve talip olan tüm dostlarıma temsil ettikleri misyonu anlamaları ve kavramaları ve hem kendileri hem de bağlı oldukları çizgi zarar görmesin diye şu uyarıyı hepsine uygun zamanda ve dilde söylemeye çalıştım: “Dün, Allah bize imkan verse, fırsat tanısa bu millet, bu şehir bu dava için neler yapardım neler derdiniz. Şimdi ne yapacaksınız, ne yapıyorsunuz?” 

Zaman geldi çattı. Çalıştık, çabaladık. İçimizdeki samimi ve ihlaslı kardeşlerimizin yüzünden Allah bize bugünleri gösterdi. Gün bu gün. Vakit bu vakit. İşte Allah bize imkan verdi. Dün yapmayı düşündüğümüz şeyleri yanındaki imtihan argümanlarıyla (makam, para, statü) beraber bahşetti ve Allah göreyim bakayım bunlar ne kadar samimiler, neler yapacaklar, dedi?  Biz de daha önceki dünyaya gelen ümmetlerin çektiği sıkıntıları bilerek Allah’ın rızasını kazanmak adına her türlü sıkıntıya razı olacağımızı Rabbimize beyan etmiştik. Yani, Rabbimiz bizi dünyaya gönderilme sebebimizi anlamak ve yerine getirmek için bugün sınıyor. 

Bu yüzden bilelim ki, bugün bizim yaptıklarımız herkesin yaptığı sıradan işler değil. Bizim yaptıklarımız/yapacaklarımız kendine bir şeyleri misyon edinmiş, ideal adına hayatını düzenlemeye çalışan insanların çabaları olacak/olmalı. Başımızda bulunan Başbakanımız da bunun em büyük timsali. Bü yüzden bütün yaptıklarımızın çevremiz tarafından değerlendirileceğini, örnek alınacağını ve acımasızca eleştirileceğini bilmeliyiz. Bunu asla unutmamalıyız. Yani şahsımızda misyonumuz yargılanacak. 

En çok sevindiğim şey, bu yaptığım uyarı bir zamanlar Isparta Belediyesi asansöründe çıkarken teşkilattan tanıştığım eski Barla Belediye başkanımız Mustafa KURT Beye: “Başkanım, beldende senden önce ve sonra seninle anılacak hayırlı bir eser bırak. Bir ağaç dik. İnsanlar seni bu yaptığın hayırla ansınlar, hatırlasınlar. Yapacağın rutin işlerin dışında dava ve ideal adamı olduğunu insanlara bir şekilde göster. Sonradan bu yaptıkların hem dünyada hem de ahretinde önüne gelir. Bize bunu böyle öğrettiler. Benden söylemesi.” demiştim. Geçen hafta Barla’ya iş icabı gittiğimde Mustafa Başkanla kahvede karşılaştık. Hemen beni yakaladı ve başkanlık döneminde güzel bir iş yapmış olmanın hazzı ile kahvedekilere dönerek: Bu arkadaş bana Isparta Belediyesinde asansörde bir tavsiyede bulunmuştu. Ne yaptım ben bu memlekete en hayırlı iş olarak, diye sordu? Cevaben de, “Bu beldeye 130 metreden su çıkararak Barla’nın en hayati sorununu, 50 yıl süreyle yetecek “su”yu halkımın hizmetine sundum, diye çevredekilere tasdik ettirdi, onaylattı. Bu nedenle bana canı gönülden teşekkür etti. Artık Mustafa başkan eski bir başkan olarak beldesinde gururla gezebiliyordu.

 Ölüm, herkesi er-geç yakalayacak. Herkes yapıp/yapmadıklarıyla hatırlanacak. Önümüzde en büyük örnek rahmete yeni kavuşan İslamköy Belediye Başkanı Lokman Başkan. Altı ay önce bugünü, Lokman Başkanın dün akşam öleceğini söylesek hepimize çok hayali gelirdi. Ama bugün ölümün ne kadar yakın olduğunu, ölümün dayanılmaz ve kaçınılmaz son olduğunu bir kez daha gördük ve yaşıyoruz. Ama ölüm hep başkalarına geldiğinden, hep bizden başkaları öldüğünden, sanki bize hiç uğramayacak gibi. Şimdi şunu tekrar hatırlayalım. Allah Lokman başkanın ölümü ile bir kez daha bize nasihat verdi, bir kez daha bize fırsat verdi. Zaman nasihatten ders çıkarma zamanı. Zaman nasihatten faydalanma zamanı. Vakit başta şahsım, mensubu bulunduğum teşkilatımın yeni seçilmiş il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve teşkilatımızın parti programını uygulamak için atadığı üst düzey bürokratlarımız için de geç olmasın.

Saygılarımla…

İSMAİL TANIŞMAN
Ak Parti Isparta Belediyesi Meclis Üyesi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR