29 Mart 2024 Cuma

KURTULUŞUN ORDUSU

Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi, Türkiye’nin ve Isparta’nın birçok ilçesindeki Aile Sağlığı Merkezlerinden daha fazla hastaya bakarak, kırılması güç rekor ve başarıya imza atıyor. 2015 yılında 44 binden fazla hastaya bakan Kurtuluş A.S.M hekimleri, başarının en büyük mimarları arasında yer alıyor.

Sağlık

Isparta genelinde 130 aile hekimi 2015 yılında toplamda 1 milyon 353 bin 627 hastaya hizmet verdi. Merkezde en çok hasta bakan A.S.M’lerden biri olan Kurtuluş A.S.M ise 3 hekim ve 5 hemşire ile 44 bin hastayı tedavi etti, yada bir üst sağlık kuruluşuna yönlendirdi. Isparta’da,2007 yılında kurulan Aile Sağlığı Merkezleri tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hasta memnuniyeti bakımından dikkat çeken A.S.M’lerden biri olan Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi, hem hekimleriyle hemde diğer çalışanlarıyla önemli başarılara imza atıyor. Başarıları özellikle şehir merkezinde bulunan vatandaşlar tarafından konuşulan Kurtuluş A.S.M hekimleri, 2015 yılında, Senirkent,Sütçüler, Aksu, Atabey, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Yenişarbademli gibi ilçelerde bulunan A.S.M’lerden daha fazla hastaya baktılar.

KURTULUŞ A.S.M 44 BİNKİŞİYE BAKTI

Kurtuluş, Turan, Emre Çelebiler, Keçeci ve Sülübey Mahallelerinden sorumlu olan Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi hekimleri yukarıda belirtildiği hasta tedavide birçok ilçeyi geride bıraktı. Kurtuluş’ta 44 bin hastaya bakılırken, Senirkent’te 38 bin, Sütçüler’de 30 bin Aksu’da, 10 bin 300, Atabey’de 28 bin, Gönen’de 25 bin, Keçiborlu’da 38 bin, Uluborlu’da 21bin, Yenişarbademli’de 12 bin hastaya bakıldı. Çalışmaları hakkında görüşlerini aldığımız Kurtuluş A.S.M Sorumlu Hekimi Dr. Levent Özseven şu bilgileri paylaştı;“2007 yılında ilimizde Aile Hekimliği sistemine geçilmesiyle birlikte bizlerde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Kurtuluş A.S.M’de 3 hekim, 5 hemşire ve 1 yardımcı personel ile hastalarımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz.Sağlık kuruluşumuzda benim haricimde Dr. Cafer Erdem ve Dr. Şule Hüni ile birlikte uyumlu bir çalışma sergiliyoruz.  Kayıtlarımıza göre 2015 yılında 44 binden fazla hastaya hizmet vermişiz.  Aile hekimliğine geçtiğimiz 2007 yılından itibaren ise 3 milyon dan fazla hastayı tedavi ettiğimizi tahmin ediyorum. Merkezimizin sorumlu olduğu 16 bin vatandaşımız var.Kurtuluş, Turan, Emre, Çelebiler, Keçeci ve Sülübey Mahallelerindeki vatandaşlarımız bizim sorumluluğumuzda. Bunun haricinde bölge ve mahalle gözetmeksizin hemen hemen her yerleşim biriminden hastamız var. Buna misafir hastalarda dahil.  Toplamda ise 20 bin sorumlu olduğumuz vatandaşımız var” dedi.

KURTULUŞ A.S.M’DE NELER YAPILIYOR?

Sağlık merkezlerinde ne gibi hizmetlerin verildiğini sorduğumuz Sorumlu Hekim Levent Özseven, şu bilgileri paylaştı; “

·        Aşılama hizmetleri

·        Aile planlama hizmetleri

·        Gebe-çocuk ve bebek izlemeleri

·        Laboratuar hizmetleri

·        Evde sağlık hizmetleri

·        Enjeksiyon ve pansuman

·        Küçük cerrahi hizmetler

·        Sağlık raporları

·        Kanser, görme ve işitme taramaları

·        Obezite değerlendirmeleri”

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hekim

17 Ocak 2016 Pazar 02:27

Bu arkadaşlardan bazıları devlet hastanesinde nöbet yazıldı. Acil servis hekimleri köpek gibi çalışırken bu arkadaslardan Bazısı ya nöbete gelmedi yada hastane Bahçesinde Çay keyfi yaptı acil servis yoğunluğunun sebebi bu fotoğraftır

aynen

16 Ocak 2016 Cumartesi 10:01

sağlık ocaklarında iş ilaç yazmak gibi birşey okuma yazması olan herkesin yapabileceği birşey

vatandaş

15 Ocak 2016 Cuma 18:47

44 000 hastaya kaç doktor hizmet verdi ve kaç dakika ilgilendi ve de hasta sayısına göremi maaş alıyorlar incelemek lazım

aile hekimi

16 Ocak 2016 Cumartesi 13:08

Aile hekimleri baktıkları hastaya göre maaş almazlar.1000 hasta da baksa,100000 hasta da baksa maaşı aynıdır...

kurtulus

15 Ocak 2016 Cuma 17:25

Muayeneye gidince birak muayeneyi yüzüne bile bakmadan sadece ilac yazan doktorlarin oldugu sağlik ocağı desek daha dogru olur.bir de insani tersleyecek gibi davraniyorlar, hicbiri maaslarini haketmiyor. Ha bir de girişte sadece sira numarası veren bir artist var. Yaptigi iş bilgisayarda vakit gecirmek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR