15 Haziran 2024 Cumartesi

Isparta’da kaç çocuk koruyucu ailelerin yanında?

Isparta’da kaç çocuk koruyucu ailelerin yanında?

Isparta

HABER/Gizem SARIKAYA- Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Güçlü, Isparta'da 125 çocuğun koruyucu ailelerin yanında olduğunu söyledi. 
Müdür Güçlü, açıklamasında; “Koruyucu aile hizmetimizde Isparta özelinde 110 koruyucu ailemiz ile 125 çocuğumuza aile olduk. Türkiye genelinde Isparta’mız bu açıdan çok duyarlı ve ben her bir Koruyucu Ailemize buradan teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
2023 yılında Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) programı kapsamında 10 Bin 976 hane ziyareti gerçekleştirildiğini söyleyen Müdür Güçlü, 2024 yılı ilk 4 ayda ise Bin 702 ziyaret gerçekleştirildiğini belirtti.

‘AİLE MÜESSESESİ ÇOK BÜYÜK BİR NİMET, EŞSİZ BİR HAZİNEDİR’

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla da açıklamalarda bulundu.
Müdür Güçlü, ‘Aile müessesesi çok büyük bir nimet, eşsiz bir hazinedir’ diyerek, İnsan, aile içine doğar, ailede huzur bulur, kendini güvende hisseder ve hayatın her aşamasında ailenin bireyi koruyan bir tarafı vardır. Milli Kültürümüzün ve değerlerimizin öğrenildiği, ahlakın kuşanıldığı, milli şuurun kazanıldığı; merhamet, şefkat, hürmet ve sevgi gibi kavramların edinildiği, insanın karakterinin ve kimliğinin inşa edildiği aile çatısı altında kişi, toplumun sorumlu bir ferdi haline dönüşür. Yine çocuklarımızı çağın marazlarından koruyarak onlara kalkan olan, okuldan önce ilk ve en önemli eğitim kurumu olan aileye sahip çıkmak devletimizin ve milletimizin istikbaline sahip çıkmak demektir” dedi.
Aile içerisinde hayata hazırlanırız ve zorluklara birlikte göğüs gereriz, diyerek sözlerine devam eden Güçlü; “Malumunuz 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü olarak ilan edilmiştir. Bizler, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü’nde Bakanlığımız koordinesinde 81 ilimizde eş zamanlı olarak Isparta’da da Tren Garı’ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar tüm çalışma arkadaşlarımızla, kent protokolümüzle, STK’larımız ve vatandaşlarımızla ile bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde bizler, ailelerimizi çeşitli risklere karşı korumak amacıyla Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri tertipliyoruz. Evlilik Öncesi Eğitimleri, Aile Danışmanlığı ve Eğitim hizmetleri veriyoruz. ASDEP görevlisi arkadaşlarımızla hane ziyaretleri yaparak, toplumumuzun her kesimine ulaşmak suretiyle etkin faaliyetler sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Sosyal Ekonomik Destek, Evde Bakım Hizmeti ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Müdür Güçlü; “Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, hizmetlerimizden yararlanan yaklaşık 2 bin ailemize Sosyal Ekonomik Destek, yine yaklaşık 3 bin aileye Evde Bakım hizmeti sunarak ailelerimizi güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR