29 Mart 2024 Cuma

AKFEN'İN HEDEFİ ISPARTA İÇİN SAĞLIK TURİZMİ

AKFEN'İN HEDEFİ ISPARTA İÇİN SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık

AKFEN Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç,holding bünyesindeki IBS Sigorta şirketi aracılığıyla Isparta Şehir Hastanesi'ne yurt dışı hasta getirmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.  Sağlık Bakanlığı ile kamu-özel ortaklığı modeli ile 1.2 milyar TL'lik yatırımla Isparta Şehir Hastanesi'ni inşa eden ve hastane binası ile yemek, güvenlik, temizlik, bilgi sistemleri, görüntüleme hizmetlerinin işletmeciliğini yapan AKFEN, hedefini büyüttü. AKFEN Holding, bünyesindeki IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş, aracılığıyla Isparta Şehir Hastanesi'ne yurt dışından hasta transferi yapmak istiyor.

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİNE AÇILIYOR

AKFEN Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç ve ekibi, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla cumartesi günü Isparta Şehir Hastanesi'nde kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Şehir Hastanesi'nin 4 aylık hizmet döneminde Isparta için bir marka haline geldiğini belirten uğur Kılınç, sağlık turizmi konusunda da çalışma başlattıklarını açıkladı. AKFEN Holding'in Mersin Liman İşletmeciliği nedeniyle taşıma sigortacılık hizmeti veren IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş, adlı şirketi olduğunu belirten Kılınç, "IBS sigorta olarak çok büyük bir şirketi. Mersin Limanı'nı işletiyoruz. Orada taşıma sigortası hizmeti veriyoruz. Sağlık sigortası konusunda da çalışmalara başladık. Sağlık Bakanlığı ile yurt dışı hasta konusunda bir kombine yapmaya çalışıyoruz. Türkiye, bu alandaki pastadan mutlaka payını almalıdır. Bu konuda Hindistan, yabancı hasta çekiyor. Türkiye daha iyi imkanlarına rağmen sağlık turizmi anlamında hak ettiği payı alıyor diyemeyiz.Tanıtım eksiklikleri olduğunu düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile kamu-özel ortaklığı yaptığımız Isparta Şehir Hastanesi, sağlık turizmi çalışmamızın başladığı yer olacaktır. Isparta için çok güzel gelişmeler olacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

ISPARTA'NIN MARKASI OLDU

Öte yandan AKFEN Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç, Basın Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdikleri buluşmanın bundan sonra sık sık olacağını  belirterek"Basın Bayramı dolayısıyla böyle bir kahvaltıyı birlikte yapalım istedik. Sizlele ayda bir toplanmak istiyoruz. Sizlerin eleştirileri çok önemli. 4 aylıkbir hastaneyiz ivme kazanır hale geldi. Çok kısa sürede Isparta için marka değeri taşıyan hastane bölge illerde hastalara hizmet vermeye başladı. Isparta'nın yeni bir marka değeri olacaktır" dedi.

OTELCİLİK HİZMETLERİ MEMNUNİYETİ ÜST SEVİYEDE

Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç, Isparta Şehir Hastanesi'nin bir kamu-özel ortaklığı olduğunun altını çizerek sağlık hizmetlerinin Kamu Hastaneleri Birliği'nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.Kılınç, "Bu bir kamu-özel ortaklığı projesi. Biz binanın işletilmesinden,hizmetlerin yemek, güvenlik, temizlik, bilgi sistemleri işletiminden sorumluyuz. Sağlıkla ilgili yönetim Kamu Hastaneleri Birliği'ne aittir.  Her geçen gün hasta memnuniyeti artıyor.Özellikle otelcilik anlamında memnuniyetlerin arttığını gözlemliyoruz. Sağlık Bakanlığı ile birlikteyiz, güzel işler başarıyoruz" diye sözlerini tamamladı. 

IBS HAKKINDA

Türkiye’nin önde gelen sigorta ve reasürans brokerlik şirketlerinden biri olan, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. (UIBTurkey), 1997 yılında ruhsatını alarak faaliyetlerine başlamıştır. Dünya sigorta ve reasürans piyasalarının kalbi olan Londra’da ileri gelen çok tecrüble bir Lloyd’s brokeri olan UIB (United Insurance Brokers) ile 2002 yılında ortaklık kurulmuştur. Genel merkezi İstanbul olmak üzere Ankara veMersin ofisleri ve tecrübeli kadrosu ile tüm sigorta branşlarında faaliyet göstermektedir. Şirketimiz son derece geniş UIB global hizmet ağına ek olarak UNIBA ve EURIBRON network üyelikleri ile tüm dünyada 120’den fazla ülkede sigorta ve reasürans alanında risk analizi ve danışmanlığı konularında hizmet verebilmektedir.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR