03 Haziran 2024 Pazartesi

Bakan Koca: Randevusuna gelen sayısı önemli oranda arttı

Bakan Koca: Randevusuna gelen sayısı önemli oranda arttı

Isparta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda, sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Bakan Koca, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, 13 Mayıs'ta başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda, sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim. Koordinasyon kurulu toplantımızda değerlendirme yapacağız. Biliyorsunuz bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız. Bütün medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını açıklamış olacağız. Buradaki esas gündemimiz, vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm gayret ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Burada özellikle bazı branşlarda sorunları görüyoruz; ama o branşlarla ilgili de sorunları çözmek için gayret ve çaba içerisindeyiz. Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'DAHA ÖNCELİKLİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK'

Vatandaşların sağlık hizmeti talebini karşılamanın öncelikleri olduğunu vurgulayan Koca, "Amacımız, sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. 

     

    YORUM EKLE

    Güvenlik Kodu

    YORUMLAR

    Beyinsiz Dumrul

    22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:45

    Adam hasta garantili hastane yaptı namkorler , Mr çektirmek için 1 ay sonraya gün veriyor cildiye için hiç randevu vermiyor ama olsun adam namaz kılıyor , çalıyor ama çalışıyor .

    ,

    22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:03

    RANDEVUSUNA GİTMEYEN HASTA ERTESİ GÜN RANDEVUSUZ OLARAK MUAYENEYE ALINIYORSA BU YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BİR HİZMET OLMUYOR, RANDEVULARI BOŞA İŞGAL ETMEK OLUYOR, EĞER GERÇEKTEN BİR İŞ YAPACAKSANIZ RANDEVUSUNA GİTMEYEN VE GİDEMEYECEĞİ İÇİN İPTAL ETTİRMEYEN HASTAYA 15 GÜN SAĞLIK HİZMETİ VERMEYECEKSİNİZ, O ZAMAN GERÇEKTEN BİR İŞ YAPMIŞ OLURSUNUZ, BÖYLE SADECE SANTRALLERİ MEŞGUL ETMEKTEN BAŞKA BİR İŞ YAPMADINIZ ŞUAN

    Sağlıksız sağlık

    22 Mayıs 2024 Çarşamba 11:01

    Evet tek sorunumuz randevu zaten

    Hastane

    22 Mayıs 2024 Çarşamba 10:39

    Isparta32 rumuzlu sağlık müdürlüğünün yaptığı çalışmalar adam kayırma, şakşak, yalama, eletek öpme

    ısparta32

    22 Mayıs 2024 Çarşamba 09:21

    sayın bakanım, bizim sorunumuz randevuya gitmemek değil randevu alamamak. özellikle cildiye, dahiliye, kbb, branşlarında ve diş polikliniklerinde ıspartada ve tüm ülkede randevu alınamıyor. il sağlık müdürlüğü yetkililerimiz acaba bu konlarda çalışma yapıyorlarmı. hangi hekim kaç poliklinik kaç muayene kaç işlem yapmış kaç randevu vermiş bunlara bakıyorlarmı. randevusuna gitmemek ayrı bir konu, randevu alamamak ayrı bir mağduriyet.

    DİĞER HABERLER

    ÖNE ÇIKANLAR