20 Nisan 2024 Cumartesi

Zincir marketler için yeni düzenleme Resmi Gazete'de

Zincir marketler için yeni düzenleme Resmi Gazete'de

Isparta

Ticaret Bakanlığınca, 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zincir marketlere yönelik yapılan düzenlemeyle, şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak.

Yayımlanan yönetmelikte, "Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir" denildi.

Öte yandan, yönetmeliğin hükümlerinin uygulanmasını Ticaret Bakanlığı yürütecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sorgula

08 Aralık 2022 Perşembe 14:49

bi dünya gerizekalı var yorumcu.. la her şey kayıt altında.. iade ede biliyorsun. fiş kesmesi zorunlu devleti dolandıramıyorlar. bakkala git fiş yok fatura yok geri alamsa almaz. eee hangisi mantıklı. bizi bile 3 harflileri savunr hala getirdiniz. her şeyi bozan sizinkiiler laaaa. kaybolun trollerr

Gerçekler

07 Aralık 2022 Çarşamba 20:27

Rüşvetçi düşmanı,çomak sokucu ve akkurtun veterineri nıckli arkadaşlar doğruları yazmış.Araç sigortası geçen yıl bu ay yaptırdığımda 900 TL di. Dün aynı arabayı sigorta yaptırdım 2400 TL 'ye yaptırdım.Şimdi bu araç sigorta zammını zincir marketler mi yaptı..!! 2023 seçimlerinde akp ye tekmeyi vurun gitsin..

Nuri

07 Aralık 2022 Çarşamba 19:37

Bir toplantıda sorulan sorulardan sıkışan bakan aynen şöyle dedi, Bayrak inmeezzz ezan susmaaazzz.

Vatandaş

07 Aralık 2022 Çarşamba 19:22

Adamları resmen ucuza mal sattıkları için ablukaya aldılar gidin mahalle bakkalına sövüşlenin diyorlar. Bu ülkede güven olmadıktan sonra kimse yatırım yapmaz akp güven ortamını yok etti alnının teriyle çalmadan çırpmadan ticaretini yapan insanlara örtülü ekonomik ambargo uyguluyor. Bu marketler istihdam yarattığı gibi ucuza da satıyor. Hiç markette 5 lira olup bakkalda 4 lira olan mal görmedim. 12'li soda markette 18 lira bakkalda tanesi 4 lira.

NE OLACAK ?

07 Aralık 2022 Çarşamba 18:43

Ne olacak bu Zincir Marketler Satışa Sundukları Ürünler ve Şubelerine ilişkin bilgileri Bakanlığa bildirince? NE OLACAK?

Mnnz

07 Aralık 2022 Çarşamba 17:02

İsparta. da 100 metre arasında dediğiniz marketler tavan yapmış Yerel kalmamış İsparta. nin kontrol ekibi yokmu...

Ispartalı vatandaş

07 Aralık 2022 Çarşamba 15:19

Artık bu seçimde ak parti yok üzgünüm güle güle elveda

Ddddd

07 Aralık 2022 Çarşamba 15:09

Hadi delikanlıysanız vergilerinin nerelere harcandığınıda halka açıklayında samimiyetinizi görelim

Akkurtun veterineri

07 Aralık 2022 Çarşamba 13:48

Bu zamların nedeni marketler , benzin zammi nedeni Cehape , doların yükselme nedeni dış güçler, altının yükselme nedeni Hdp , ekonomideki kötü gidisin nedeni iyi parti...reisin hiç suçu yok.

Mamati malının bakıcısı

07 Aralık 2022 Çarşamba 09:16

Çocuğuna kaliteli peynir,balık et alıp yediremiyor,almanyanın bu zübükleri kıskandığını sanıyor

Rüşvetçi düşmanı,çomak sokucu

07 Aralık 2022 Çarşamba 08:56

Her şey yalan ekonomi gerçek,algı oyunları sökmez vatandaş çarşıda pazarda pahalılığı iliklerine kadar yaşıyor,karnı aç adamı din sömüeüsü vatan bayrak sömürüsü ile kandıramazsınız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR