29 Mart 2024 Cuma

Yükseliş Vakfı’ndan eğitime destek

Yükseliş Vakfı’ndan eğitime destek

Isparta

Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Ziya Örmeci, yapılan Genel Kurul toplantısında hemşerilerinin katkılarıyla bu yıl 84 öğrenciye burs verdiklerini ayrıca Çünür’de Yap-İşlet-Devret modeli ile Düğün Salonu yapmayı planladıklarını kaydetti.

Senirkent Yükseliş Vakfının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda BAKA destekli proje de masaya yatırıldı. Vakfın Isparta il Merkezindeki şubesinde gerçekleştirilen Yükseliş Vakfı Genel Kuruluna eski Vakıf Başkanlarından Av. Faik Yıldız, Dr. Levent Başyiğit ve Senirkent eski Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu’nun yanısıra İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Fidan, Konya Ispartalılar Derneği eski Başkanı Ramazan Alan ve diğer Vakıf üyeleri katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Av. Faik Yıldız yaparken Başkan Yardımcılığını ise Ramazan Alan yaptı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Yükseliş Vakfının faaliyet raporunu Vakıf Sekreteri Şaban İliksiz okudu. Faaliyet raporunda şu görüşlere yer verildi:

“Vakfımızın 2022 yılı olağan genel kuruluna katılarak bizlere verdiğiniz desteğe gönülden teşekkür ederiz. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Yönetim kurulu toplantılarımızı mümkün olduğunca her ay vakıf büromuzda veya evlerimizde gezek programı çerçevesinde gerçekleştirdik.

İlimizdeki BAKA ve TKDK tarafından ilan edilen destekleme programları yakından takip edilmiştir. Bu kapsamda TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 2022 yılı SOGEP kapsamında vakfımız adına bir proje yapılmıştır.

“Sürdürülebilir Tarımsal Üretim ile Atıl Araziler İşlerlik Kazanıyor Senirkent Güçleniyor” başlıklı yaptığımız proje Bakanlık tarafından desteklemeye değer bulundu. Yaklaşık 2 milyon lira desteklenen projemizin hayata geçirilmesi amacıyla 29 Eylül 2022 tarihinde projenin uygulanacağı alanda BAKA etkilileri ile protokol imzalandı. Proje halen devam etmektedir. 

Vakfımızın kültürel hizmetlerinden kitap yayınlamalarımız bu yıl da devam etti. 4. olarak Muharrem Bardak tarafından hazırlanan “Senirkent’in Unutulmayan Ustaları kitabını, 5. olarak da Faden Sarıdaş tarafından hazırlanan “Senirkent Günlükleri” kitabının basımı gerçekleştirildi.

Vakfın en önemli faaliyetlerinden biri olan başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlerimize eğitim bursu verilmesi işini bu yıl da devam ettirdik. Bu konuda bize destek veren hayırsever hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

2000 yılında aylık olarak yayın hayatına başlayan “Senirkent Yükseliş Gazetesi”ni aralıksız ve düzenli çıkarmaya devam ettik. Gazetemizin çıkartılmasında bize yazı, haber desteği ile maddi ve manevi katkıda bulunan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

Kısa mesaj sistemiyle; önemli, acil haber ve duyuruları 4 bine yakın hemşerimize anında ulaştırmaya devam ettik ve ediyoruz. Kontör satın alarak sürdürdüğümüz bu hizmet için mesaj çekilmesi ile mesaj talebinde bulunan hemşerilerimizden maddi katkı bekliyoruz.  

Isparta’daki hemşerilerimizi bir araya getirmek ve onların adreslerini ilçemize taşımaları hususunda istişarelerde bulunmak üzere Gökçay mesireliğindeki Isperlos düğün salonunda 11 Aralık 2022 tarihinde kahvaltı programı tertipledik. 

Vakıf yönetimi olarak; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hemşerilerimiz ile mahalli yöneticilerimizi ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulunmayı sürdürdük. 

İlçemize atanan ya da görev yeri değişen Kaymakamlar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönetici olarak atanan hemşerilerimize, seçimle göreve gelen yerel yöneticilerimize “hayırlı olsun” ziyaretleri gerçekleştirdik.

Senirkent Belediye Başkanlığı tarafından 9. su düzenlenen “Senirkent Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali” başta olmak üzere davet edildiğimiz her türlü etkinliğe katıldık.

Hemşerilerimizin bize bildirdiği ve davet edildiğimiz her türlü düğün, açılış ve etkinlik ile vefat eden hemşerilerimizin cenaze törenlerine katılmaya gayret ettik. Dolayısıyla, hemşerilerimizin iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olup düğünlerinde oynadık, cenazelerinde ağladık.

Ülkemizin değişik illerinde Senirkent’le ilgili faaliyetlerde bulunan vakıf ve derneklerimizin yaptığı etkinliklere mümkün olduğunca katılmaya veya temsilci bulundurmaya gayret ettik.Milli ve dini bayramlarda sılayı ziyaret ederek mümkün olduğunca bayram namazlarını ilçemizde Bayramcık’ta kılıp mezar ziyaretlerini gerçekleştirdik, yapılan toplu kutlamalara katıldık.

Vakfımıza bağışlanan menkul ve gayrı menkulleri istekli olanlara kiraya verdik, vermeye de devam ediyoruz. Sayın Divan, Saygıdeğer Misafirler ve Değerli Üyelerimiz,

Vakıf yönetim kurulu olarak yaptığımız ziyaret, etkinlik ve faaliyetlerimizi ana başlıklar halinde sizlerin takdirlerinize sunduk. Yaptığımız faaliyetlerde bizlerden destek, katkı ve yardımlarını esirgemeyen Senirkent Sevdalısı tüm hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Vakfı Denetim Kurulu raporu ise M.Ali Karcı tarafından okundu. Her iki rapor da üyeler tarafından kabul edilirken, Vakfın 2023 yılı tahmini bütçesi 290 bin lira olarak kabul edildi. Gündem maddelerinin tek tek oylanarak müzakere edilip görüşüldüğü kongre de vakıf üyeleri de başarılı çalışmalarından dolayı Vakıf yönetimine teşekkür ettiler.

ÇÜNÜR’E YAP-İŞLET-DEVRET

MODELİ İLE DÜĞÜN SALONU

VE İŞYERLERİ YAPACAĞIZ…

Bu arada Vakıf başkanı R.Ziya Örmeci, Çünür’de bulunan vakfa ait alan üzerinde yap-işlet-devret modeli ile Düğün salonu ve işyerleri yapmak istediklerini belirterek, bununla ilgili Belediye ile ilgili gerekli çalışma ve düzenlemenin  son aşamaya geldiğini belirtti. Örmeci ayrıca Vakıf olarak 84 öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini de sözlerine ekledi.

VAKIF YÖNETİMİNDE

KİMLER BULUNUYOR  ?

Vakıf yönetim kurulu üyeleri;

Başkan; Ecz. Ramazan Ziya ÖRMECİ       

2. Başkan; Mehmet FİDAN                        

Muhasip; Mehmet Ali KARCI                    

Sekreter; Şaban İLİKSİZ                               

Üye; Şenle KILIÇ                             

Üye; Erkan TÜRKER                       

Üye; Vedat OKAN                         

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dernek makbuzcusu seni

05 Şubat 2023 Pazar 13:05

Şaban emmi sen faydalı bir iş yapmak istiyorsan emekli ol.gençlere yol ver çaktın kazığı emekli olmuyorsun ama gerçek manada verimli de değilsin müdür ne vakte kadar idare etcek seni emekli ol ister sendika peşinde ister dernek peşinde koş ne halin varsa gör her devrin adamısın okulda dernek işi yapma ayıptır lo

zenget mi sengetmi

04 Şubat 2023 Cumartesi 11:34

ülkücü modundaki kişiler vakıf ayağına yapıyor birşeyler ama burslar heralde gene aynı zihniyettekilere veriliyordur.bir ara MEM de zeki bunlara destek verip habire sengete para akıtıp yatırım yapıyordu.yassıörenin tavuk kümesine dönmüş okuluna bile para gömdü ya adam ilerde muhtarlığa devretmek için yatacak yeri yok bazılarının

sengetliye cevap

03 Şubat 2023 Cuma 11:58

sengetli rumuzlu kişi şaban iliksiz dernek işi yapmaktan okuluna faydası olmuyor.dernek işleri için okulunu iş yerini terk ediyor okuldan maaş alıyor ama sürekli sengetliyiz ayakları bırazda maaş aldığı okula katkıda bulunmak için gücünü sarf etsin iyi valla maaşı okuldan al sonra hemşeri muhabbeti cartcurt işler emekli olsun naparsa yapsın

Ispartalı

01 Şubat 2023 Çarşamba 22:09

Kendi yandaşlarınamı gerçekten hakeden garip gurabayamı veriliyor.Burs verilenler bir incelensin lütfen

Dezenfektan

01 Şubat 2023 Çarşamba 20:31

ASIL SORU ŞU : BU VERDİKLERİ BURSLAR HELAL PARAlardan MI YOKSA HARAM olan PARAlardan mı?

kara üzüm habbesi

01 Şubat 2023 Çarşamba 13:04

Şaban İliksiz dernek işi yapmaktan sendika işi takiplemekten okuldaki görevini layıkıyla yerine getirmiyor emekli de olmaz ama adam akıllıda işini yapmaz hale geldi tutturmuş bir yol gidiyor emekli olsun yönetimde görev yapsın devletten maaş al ama eforunu dernek işlerine sarf et olmaz ki canım

sengetli

01 Şubat 2023 Çarşamba 07:39

fazla merak iyi değildir.ayrıca şaban hocamın neyi var.niye gitcerkmiş.10 numara adam.allah razı olsun bu kişilerden.ellerinden gelen herşeyi yapıyolar.

Öğrenci

01 Şubat 2023 Çarşamba 04:28

Mehmet Fidan ve Şaban İliksiz hocalarım liseden hocalarımı çok değerli vatan sever milliyetci insanlardır vakıfları ve yaptıkları işler çok kıymetlidir. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Meraklı

31 Ocak 2023 Salı 21:19

Sırf merakımdan soruyorum.Bütün etkinliklerde, yönetimine girdiği parti, vakıf vs her yerde muhasip aynı kişi!!!!!Kerameti nedir acaba???

Meraklı

31 Ocak 2023 Salı 21:17

Sırf merakımdan soruyorum.Bütün etkinliklerde, yönetimine girdiği parti, vakıf vs her yerde muhasip aynı kişi!!!!!Kerameti nedir acaba???

senget üzümü

31 Ocak 2023 Salı 20:45

Şabanıda gönderin artık taze kan gelsin kazığı çaktı gitmiyor bırazda asli görevini yapsın bu işleri yapmaktan asli işini aksatıyor

Ruhullah dereli

31 Ocak 2023 Salı 18:41

Ziya. Bey burs için yine senirkentlimi olmak gerekiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR