Haber/Ali ÇEVİKBAŞ - YKS'nin ikinci oturumu olan AYT sınavında üniversite adayları sabah erken saatlerde sınavların yapılacağı okullara gelirken, saat 10.00’dan sonra binalara girişler kapatıldı. Adayların 160 soruya yanıt verdiği AYT saat 13.15'te sona erdi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 10.15’te başladı. Adaylar, sınav giriş belgeleriyle sabah saatlerinde sınav merkezlerine geldi. Anne ve babalarıyla sınava girecekleri okullara giren adaylar görevlilerin gözetiminde binalara alındı. Saat 10.00’dan sonra gelen adaylar ise içeri giremedi. Üniversite adayları YKS'de ikinci oturum olan AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2 testinde 40, Matematik testinde 40, Fen Bilimleri testinde de 40 olmak üzere 160 soruya yanıt verdi. 180 dakika süren sınav saat 13.15'te sona erdi.
VELİLER ÇOCUKLARINI BEKLEDİ
Gençlerin yanı sıra bazı yetişkin adaylar da sınava katıldı. Sınav saati geldiğinde okul bahçesinde bekleyen veliler dışarı alındı. Okula girişler kapatıldı. Veliler, çocuklarını dışarıda araçlarında, kaldırımlarda, duraklarda ve çevredeki banklarda bekledi. Bazı veliler ise Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek sınavın bitmesini bekledi.