HABER/ Kübra Kevser KARATAŞ- Isparta’da 15 yıldır kuruyemiş ürünleri satışı yapan Osman Zambak, yılbaşında en çok soslu fıstık ile mısır, leblebi ve çekirdeğin talep gördüğünü söyledi.
Öte yandan lüks karışık ismi verilen ve çeşitli kuruyemişleri içerisinde barındıran yemişlere de son yıllarda talebin arttığını kaydeden Zambak, açıklamasında; “Yılbaşında sofraların güzelleşmesi için tabaklara eklenen renkli kuruyemişler, soslu fıstık, soslu mısır, leblebi ve lüks karışıklar halkımız tarafından daha çok tercih edilmektedir. Yılbaşında özellikle tercih edilen ürünler arasında patlatmalık mısır da yer almaktadır. Mersin’den gelen yerli üretim patlatmalık mısır, ithal olmamasıyla tercih edilmesinde önemli etkendir. Kilosu 50 liradan satılmaktadır. Bu yıl kabak çekirdeği fiyatları biraz yüksek; badem fiyatlarıyla neredeyse eşit durumda 450-500 lira bandında. Sivri kabak çekirdeği, halk arasında ‘kadın tırnağı’ olarak bilinen Ürgüp ürünü, 300 liradan satışa sunulmaktadır. Ayrıca, Aydın’dan gelen kestanenin kilosu da 250 liraya satılmaktadır. Son dönemde kuruyemiş fiyatlarında bazı değişiklikler yaşandı. Çekirdeğe bir ay önce zam geldi. 100 liradan 120 liraya çıktı. Fıstık fiyatı ise bir yıldır sabit kalarak 160 liradan satışa sunulmaya devam ediyor. Lüks karışıkların fiyatı ise Antep fıstığı ve fındığa gelen zamlar nedeniyle 400 liradan 450 liraya çıktı. Ultra lüks karışık ürünümüz, içinde Antep fıstığı, fındık, kaju ve badem barındıran dört çeşitle 650 liradan satılmaktadır. Yılbaşında zam olacak ama ben fiyatlarda bir değişiklik yapmayacağım” ifadelerinde bulundu.
GÜNCEL KURUYEMİŞ FİYATLARI İSE ŞU ŞEKİLDE
Ultra lüks karışık kilo 650 lira, beyaz nohut 180 lira, soslu fıstık 160 lira, leblebi 160 lira, sade fındık 550 lira, badem 550 lira, kaju 550 lira, patlatmalık mısır 50 lira, leblebi şekerler 120 lira, üzüm 380 lira, kabak çekirdeği 450 lira, lüks karışık 450 lira, patlatmalık mısır 50 lira, kabak çekirdeği 450 lira, kestane 250 lira, çekirdek ise 120 liradan satışa sunulmaktadır.
Dinime Dahleden bari Müselman Olsa
29 Aralık 2024 Pazar 19:06Hadi ya,peki yılbaşında niye hıristiyanlar noel baba kılığına giriyorlar??Niye h8ndi yiyorlargregoryan takvimine göre yılbaşı.Once siz öğrenin yılbaşı kutlaması hristiyan dunyan8n kutlaması,hiçri takvim değil.Tarih bilmeden,önüne gelen cahil demeyin..
sakıp
29 Aralık 2024 Pazar 16:01terchimiz her zaman makarnadan yana kuru yemş neymize gerek
ramazan
29 Aralık 2024 Pazar 10:25ASGARİ ÜCRETE ZAM GELDİ ARTIK HER İSTEDİĞİMİZ KURU YEMİŞİ ALABİLECEĞİZ ÜSTÜNE BUZ GİBİ SOĞUK SU İÇECEĞİZ
Sade vatandaş
29 Aralık 2024 Pazar 10:20Ben dün halktandan aldım kuruyemiçinin açıkladığı fiyatlardan %30 ila %70 arası daha ucuz
Yalvacli
29 Aralık 2024 Pazar 10:18yalvaç akcan markette duble leblebi 130 kabak çekirdeği orta 200 duble 300 tl ofçaysan 200 tl patlak misir 40tl normal cekirdek duble 100 tl siz hala kaziklamaya devam edin
Muhafazakar seçmen 2
29 Aralık 2024 Pazar 09:42Ülkede her şey bol bol ucuz. Avrupa Amariga Alamanya inkilizi aç aç raflar boş.Millet açlıktan mersedesinin BMW sinin lastiklerini kemiriyor.Emeklileri perişan 1 çay bile icemiyorlar banklarda pinekliyorlar. Japonya dan selam ve dua ile
Kuru yemiş lüks oldu
29 Aralık 2024 Pazar 09:37Tuzu kurularak bu fiyatlardan alsın orta tabaka Halktan Seçal kuruyemişçileri tercih ediyor fiyatları piyasaya göre makul herkes kesesini düşünmek zorunda nerede daha ucuzsa oraya koşuyor
Tarık
29 Aralık 2024 Pazar 09:34Fiyatlar yüksek ısparta dışındaki fiyatları bilmesek inanacağız ancak fiyatları iyi abartmış sın
Vatandaş Ali
29 Aralık 2024 Pazar 09:28Yıl başı eğlencesi için kuruyemiş,tavuk,hindi,eğlence ,alkol le harcanan paralar ve girilen günahlar yerine, bir yılın vicdani muhakemesini yapmak lazım.. Ben geçen şu bir yılda ne hatalar yaptım,ne kusurlar işledim,kimlerin kalbini kırdım,kimlere yardımcı olamadım gibi konularla uğraşmalı. Aksi halde piyango,loto,toto,at yarışı,alkol,eğlence,kuruyemiş,hindi....v.b işler tamamıyla boş ve günahkar işler.. ALLAH ISLAH ETSİN.