HABER/Gizem SARIKAYA- CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Halıcı, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalarla yerel basının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına değindi.
Yerel basının, demokrasinin ve haber alma özgürlüğünün teminatı olduğunu vurgulayan Halıcı, tasarruf yapacak başka yer bulamadınız mı? Diyerek açıklamasında; “13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalarla yerel basın tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çünkü yerel basının tek geliri gazete, abone satışları, reklamlar, Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlardır. Ancak Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında getirilen kısıtlamalarla yerel basının bu gelirlerinde önemli oranlarda azalma yaşanacağı ortadadır. Örneğin, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” düzenlemeleri yerel basını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakacaktır. Birçok gazeteci ve çalışan bu nedenle işsiz kalacaktır. Açıkça söylüyorum; bu hem yerel basın hem de halkın haber alma özgürlüğüne yönelik Anayasa’ya aykırı bir karartmadır. Yerel basın hem demokrasinin hem de haber alma özgürlüğünün bölgelerdeki en hızlı kılcal sigortaları, teminatlarıdır. Gazeteciler, kamusal bir görev yapmakta, halk adına denetim faaliyetini de sürdürmektedir. Tasarruf yapacak başka yer bulamadınız mı? Halkı zarara sokan ve kamu zararı anlamına gelen milyarlarca dolarlık geçiş garantili ihaleler dururken yerel basından ne istiyorsun?” şeklinde konuştu.
Yerel basından ne istiyorsunuz?

Yerel basından ne istiyorsunuz?
28 Mayıs 2024 Salı 10:58
Isparta
Maymundan geldiği söylüyor
29 Mayıs 2024 Çarşamba 04:25Bu adam evrim teorisinin tekrar ders kitaplarında okutulmasını istiyoruz dedi ya o gün benim için bitti.... sana verilen oylara yazık... çok tehlikeli bir karakter...
Vatandaş
28 Mayıs 2024 Salı 23:59AKP, zamanında yedi, milletin parasını tarikatlere cemaatlere akıttı iliğini sömürdü memleketin, şimdi de belediyeler chp'ye geçince tasarruf tedbirlerine başladılar. Bu kadar tedbirle 3-4 milyar lira tasarruf edeceklermiş, sadece merkez bankasının zararı 800 küsür milyar lira diğerlerini saymıyorum. Ne diyeyim ki bunların bir suçu yok, demokrasiyle geliyorlar başa.
Ben
28 Mayıs 2024 Salı 19:14Konya duble yolu ihaleye veriliyordu ne oldu 2 ay geçti yapılmaya başlandımı yoksa alo vekillerinin yalancılıktan burnumu uzadı
Dumrul
28 Mayıs 2024 Salı 17:57Aslında ağababalarınızın harcamalarından tasarruf etmek lazım. Saray saray diyorsunuz ya ağababalarınızın saraylardan geri kalır yanı yok hani. Bir de sarayda otursa yandı bu millet.
Abdullah Ademoğlu
28 Mayıs 2024 Salı 16:32Aynen katılıyorum, bu zamanda gazete mi kaldı Herşey internette
Isparta
28 Mayıs 2024 Salı 15:33Sayın vekil o kadar çok lazımsa siz ödeyin basın giderlerini şu zamanda bence gazete aboneliği gereksiz masraf resmi kurumlar ne reklamı verecek ayrıca