Aşı şirketleri Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantına karşı çalışmalara başladı. Kolayca yayılabileceği ifade edilen Omicron varyantına karşı Prof. Mehmet Ceyhan uyarıda bulundu. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vaka sayılarının çok daha ciddi noktalara gelebileceğini ifade etti. Ceyhan, 'G. Afrika ülkelerine uçuş yasağı koymak yeterli değil.' dedi ve 'Omicron varyantını engellemenin çaresi şu' diyerek duyurdu.
Bilim insanları ve sağlık yetkilileri, ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantının dünyaya kolayca yayılabileceği konusunda uyarırken, aşı şirketleri varyanta karşı çalışmalara başladı. Prof. Mehmet Ceyhan CNN Türk canlı yayınında yeni varyant ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki son duruma ilişkin konuşan Ceyhan, "Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G. Afrika ülkelerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün 'endişe verici' olarak ilan ettiği Omicron, ülkelerin de bir takım önlemler almasına sebep oldu. Prof. Mehmet Ceyhan CNN Türk canlı yayınında yeni varyant ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"OMİCRON VARYANTI AŞILARA KARŞI DİRENÇLİ"
Yeni türün Delta'daki genleri taşıdığını söyleyen Ceyhan, "Daha bulaşıcı olduğu ve ve aşılara karşı dirençli olduğu görülüyor. Tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabilir." ifadelerini kullandı.
MEHMET CEYHAN: VAKA SAYILARI CİDDİ NOKTALARA GELEBİLİR
Yeni varyantta rapor edilen vakaların çoğunun genç olduğunu söyleyen Ceyhan, Omicron'un yaşlılarda ciddi etkilerinin olabileceğini belirtti. Virüsün hızlı bir şekilde bulaştığını aktaran Ceyhan, vaka sayılarının çok daha ciddi noktalara gelebileceğini ifade etti.
"YURT DIŞINDAN GELENLERE ÇİFT TEST YAPILMALI"
Türkiye'deki son duruma ilişkin konuşan Ceyhan, "Türkiye'de aslında duruma farklı bakmak lazım. Daha delta varyantını halledemedik. Alınması gerek önlemler var. Devletin ve bireylerin alması gereken önlemler var. Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G.Afrika ülkerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.
"BULAŞMAYI NE KADAR AZALTIRSAK MUTASYON O KADAR AZ OLUR"
Aşısız kişilerin olduğu sürece mutasyonların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Ceyhan, "Bulaşmayı ne kadar azaltırsak mutasyon o kadar az olur. Aşılamanın çok hızlı artırılması lazım." şeklinde konuştu.
Muhalif
29 Kasım 2021 Pazartesi 20:46Yalanınız batsın inşallah DSÖ emir erleri düşün artık bu milletin yakasından.
,,,
29 Kasım 2021 Pazartesi 20:13geldi yine felaket tellalı
Ali
29 Kasım 2021 Pazartesi 18:40Mehmet Ceyhan coronadan olsede gomsek
anti işgüzar
29 Kasım 2021 Pazartesi 18:06hemen ilk vaka ıspartada görülür.işgüzarlar hemen atlarlar görülmese başka bişey olsa dahi.
Vat
29 Kasım 2021 Pazartesi 17:08Ne bu okulları insanları kapatmak için yeni bir bahane falan mi
Halk
29 Kasım 2021 Pazartesi 16:27Bu adama hiç güvenmiyorum DSÖ nün adamı düşün bu milletin yakasından bi
bitmeyecekoyunlarınız
29 Kasım 2021 Pazartesi 16:24Şu adamın tipini gördümmü şeytan görmüş gibi oluyorum öbür tarafta ateşin bol olsun halka yapılan ne varsa yakanıza yapışsın sürümerek geberin
bitmeyecekoyunlarınız
29 Kasım 2021 Pazartesi 16:24Şu adamın tipini gördümmü şeytan görmüş gibi oluyorum öbür tarafta ateşin bol olsun halka yapılan ne varsa yakanıza yapışsın sürümerek geberin
Ahmet
29 Kasım 2021 Pazartesi 15:54Yalancı yalancı sana kimse inanmaz kes sesini plandemici
Ispartalı vatandaş
29 Kasım 2021 Pazartesi 15:21Okullar hemen kapanmalidir tehlikeli bir vuris geldi acil çok acil okullar kapansin lütfen minik yavrular icin