17 Nisan 2024 Çarşamba

Valilik Kupası Kayak Yarışları Yapıldı

Kayak sporunun il genelinde tanıtımının yapılması, yaygınlaştırılması ve profesyonel kayakçı yetiştirmek amacıyla Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi tesislerinde Valilik Kupası Alp Disiplini Kayak ve Snowboard yarışları düzenlendi.

Isparta

Isparta Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü tarafından organize edilen yarışlara alp disiplini ve snowboard dallarından yaklaşık 100 sporcu katıldı. Alp disiplini ve snowboard dallarında 10 farklı yaş grubunda yarışlara katılan sporcular dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Yarışların sonunda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren sporcuların madalyaları Vali  Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından verildi. Madalya töreninin ardından Vali Seymenoğlu ve Vali Arslantaş genç sporcularla bol bol fotoğraf çektirdi.

Düzenlenen yarışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu, bu tür organizasyonların genç kayakçıları spora kazandırmak için çok önemli önemli olduğuna vurgu yaptı. Vali Seymenoğlu, “İlk geldiğimiz günden itibaren Davraz’ın bu şehir için bir nimet olduğundan bahsediyoruz. Davrazı sadece turizm ve ekonomik anlamda değerlendirmenin yanında Davraz Kayak Merkezi ve bölgesini sosyal sorumluluk kapsamında da değerlendirip planlamaya başladık. Geldiğimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün spor salonu çalışması vardı. Şükürler olsun tamamladık ve hizmete aldık. Spor salonunun ilk çıktısı bu yıl düzenlediğimiz 1. Valilik Kupası yarışları oldu. Çünkü bu fiziki mekan olmadığı takdirde çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde eğitmemiz, pistlerde yarıştırmamız zor olacaktı. İlimize kazandırılan spor salonumuzu daha farklı spor etkinliklerimizde de kullanmayı düşünüyoruz. Davraz doğal olarak  bize bu fırsatı veriyor. Fırsatı değerlendirmek için organizasyonumuzu tamamladık. Emin olabilirsiniz ki önümüzdeki günlerde, yıllarda Isparta ilinin adını başta Türkiye olmak üzere her yerde duymaya başlayacağız. Çünkü kayak ve snowboard dallarında çok başarılı çocuklarımız var. Bize kalan onlara gerekli alt yapıyı hazırlamak ve iyi bir eğitimden geçirip bu tür yarışmalara gönderebilmek. Bu organizasyonda emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcımıza, kayak kulüplerimizin yöneticelerimize, antrenörlerimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Valilik Kupası Alp Disiplini Kayak ve Snowboard yarışlarının bundan sonraki yıllarda geleneksel hâle getirilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Covidci

28 Şubat 2021 Pazar 07:27

Sağlıkçılar olarak 1 yıldır biz yıprandık, çalışma arkadaşlarımızı sevdiklerimizi tanıdıklarımı toprağın altına verdik. Biz hala covid ile uğraşırken şunları görmek.. bizim emeklerimiz boşa mı gidiyor?

Spartan

28 Şubat 2021 Pazar 01:55

olumsuz yorumları anlayamıyorum. kayak merkezlerinde korona yayılmıyor. lokantalarda kıraathanelerde yayılıyor. başka türlü dükkanı kapalı esnafla dalga geçer gibi yarış olmazdı yoksa. hem de valilik emriyle

Hakan

28 Şubat 2021 Pazar 01:08

Bu Zihniyet Oldukca Bu Hastalik Cok beklersiniz Bitmez.

.....

27 Şubat 2021 Cumartesi 22:18

milletin aklıyla dalga geçmek...evden çıkmayın Corona var...

Esnaf

27 Şubat 2021 Cumartesi 21:49

Davrazda corana yok merkezda var. İnşallah normelleşmeye geçince esnafa zorluk çıkartmazsınız bunlara iyi bakın

Koronabıkkını

27 Şubat 2021 Cumartesi 21:03

Yemin ederim şaka gibisiniz çocuğunu bu kalabalığa sokana gerizekalı bu etkinliğe izin veren de arkadaşım bir yıl oldu ya biz neden bu haldeyiz kurban olayım salak salak iş yapmayın nolur ya. Hiç yakınınız ölmediği için mi bu kadar umursamazsınız umarım sizinde canınız yanar aklınız başınıza gelir.

Marsa gidecem

27 Şubat 2021 Cumartesi 17:52

30 kişilik sınıfları çağırıp bi sınav yapamıyorsunuz da yüzlerce çocuğu dağın başına çıkarıp yarıştırıyorsunuz ya . Bende buna kılım işte.

Coronadan degil akepelilerden korunmalıyız galiba

27 Şubat 2021 Cumartesi 14:47

Yahu endişeye gerek yok onlara birşey olmaz efsunlu onlar koskoca REIS kalabalıklardan memnun tabi akepeli olursa e koskoca valiyide reis atadığına göre oda sakınca görmemiş galiba millet kendini coronadan değil akepelilerden korumalı ne yazıkki gerçek bu..gerisi lafı güzaf..

Arda

27 Şubat 2021 Cumartesi 13:58

Okullar kapalı davraz açık etkinlik yarışma kurs gezi tur anlamak mümkün değil

Vatandaş

27 Şubat 2021 Cumartesi 12:24

Millet evde kalsin bunlar yarış yapsin nerede adalet yazik ve ayip yani

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR