Vali Ömer Seymenoğlu, merkez mahalle muhtarlarına apartlar konusunda önemli bir uyarıda bulunarak; apart denetimlerinin sıklaşacağını ve apart sahiplerinin günübirlik kiralama yapmamalarını istedi.
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Isparta Muhtarlar Derneği üyeleri ardından Vali Ömer Seymenoğlu ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Vali Seymenoğlu tüm muhtarların gününü tebrik etti.
Ziyaretteki açıklamalarında, göreve başladığı ilk günden beri tüm köy ve mahallelere muhtarlarla birlikte hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Seymenoğlu, muhtarlarla çalışmanın kendisini de güçlü kıldığını söyledi. Vali Seymenoğlu; “Muhtarlarla ortak çalışılması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla sizlerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Tek taraflı olarak bir hizmetin sunumu mümkün değildir. Onun için muhtarlarımız bizim için çok önemli. Asırlık bir müessese olan muhtarlık kurumu toplumumuzun bir ihtiyacı. Bu özel gününüzde sizlerle olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
Ziyarette konuşan Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ise muhtarlar gününün bu yıl beşincisini kutladıklarını belirterek muhtarlık görevinin Osmanlıdan günümüze ulaşan ender görevlerden biri olduğunu söyledi.
Muhtarlar günü buluşmasının ardından Vali Seymenoğlu, Isparta’da görev yapan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belde belediye başkanları ve diğer ilgililerin katılımıyla Isparta merkez ve köylerinde görev yapan 70 muhtar ile Öğretmenevi toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak, köylerde yürütülen yatırım ve projelerle ilgili olarak İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu tarafından sunuş gerçekleştirildi. Daha sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak tarafından il genelinde eğitim alanında tamamlanan ve devam eden projeler ile ilgili bir sunuş gerçekleştirdi.
Muhtarlar toplantısındaki konuşmasında vatandaşa hizmet adına muhtarlar ile beraber olduklarını belirten Vali Seymenoğlu, alanda vatandaşa ulaşmada muhtarlık görevinin önemine değinerek herkese eşit hizmet mesajını yineledi. Vali Seymenoğlu, özellikle merkez mahalle muhtarlarına apartlar konusunda önemli bir uyarıda bulunarak; apart denetimlerinin sıklaşacağını ve apart sahiplerinin günübirlik kiralama yapmamalarını istedi. Vali Seymenoğlu’nun diğer dikkat çektiği husus ise umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatleriyle ilgili oldu. Bu saatlerin yeniden belirlenmesi için Belediye Başkanlığı’na düzenleme teklifinde bulunacaklarını aktardı.
Muhtarlar buluşmasında söz isteyen muhtarlar da talep ve önerilerini Vali Seymenoğlu ve diğer ilgilerle paylaşma fırsatı buldular.
Serpil
28 Ekim 2019 Pazartesi 20:31Neden kiralanmasin ki. Ülkemizde oteller yurtdışındaki ülkeler gibi bir oda olarak değil bir kişi olarak tutuluyor. Ve dolayısı ile çok pahalı. Onlarda olan MOTELLER yok. Ne yapalım ve neden kiraya verilmesin ki? Fuhuş oluyorsa fuhuş olmamasının yolları, eğitimi ve cezası üzerinde durulsun. Yani bu pireye kızarak yorganı yakmadır.
mahalle sakini
24 Ekim 2019 Perşembe 09:13mahallenin ortasında bir bina adı apart etrafında aileler yaşıyor ama o APARTTA DÖNMEYEN DOLAP YOK .toplama kampı gibi her milletten insan var çocuğumu yola oynamaya bırakamıyorum.laçak üretimler, fuhuş, aklınıza ne gelirse artık toplayın bunları illaki ıspartada duracaklarsa şehrin bi köşesinde kendi içlerinde yaşasınlar ailelerin huruzu kaçırdılar ISPARTA YAŞANACAK ŞEHİR DEĞİL ARTIK
VATANDAŞ
22 Ekim 2019 Salı 11:48DİKKAT !!! UYARI !!! ISPARTADA Kİ APARTLAR GÜNLÜK KİRAYA VERİLEREK FUHUŞ VE ZİNA EVLERİ HALİNE GELMİŞTİR,COGUNDA KİMLİK BİLGİLERİ BİLE ALINMIYOR ALINANLARDA POLİSE BİLGİ VERİLMİYOR,ARANMASI OLAN ZANLILAR HOTELLERDE KALINCA PAKETLENECEKLERINI BILIYORLAR CUNKU GECE KIMLIK BILGILERI GBTDEN GECIYOR AMA APARTLAR DA MAALESEF NE DENETIM VAR NEDE TAKİP,EN KISA ZAMANDA KOLLUK KUVVETLERI GEREKLI ADIMLARI ATARAK BU FUHUŞ VE ZİNA EVLERİNİ SUÇLULARIN KALDIGI BU YERLERİ ACİL DENETİMLER YAPMALARI GEREKMEKTE.
ali
21 Ekim 2019 Pazartesi 15:11Devlet tehdit etmez, gerekli sosyal, ekonomik , önleyici tedbirleri alırrr sayın valiiimmm, özel sektör serbest piyasa kuralı var. şayet bu günlük kiralamalar ve apart artık toplumsal bir sıkıntı olduysa bu muhtarlarla olmaz. konunun uzmanları ile ve yasal düzenlemelerle olur. şova dönük manipülatif açıklamalar ve TEHDİT DİLİ ile olmazzz. (günlük kiralama yapanlar ıspartanın en zengin apartçıları bakalım onlara sözünüz gececek mi)
gülkart
21 Ekim 2019 Pazartesi 00:24Sayın Valim; Isparta Belediyesinin otobüs fiyatlarına zam yapmasını anlıyoruz da, ancak öğrencilerden, gülkartta tl bittiği zaman 2,50 tl alıyorlar. Normal vatandaşla aralarında hiçbir fark yok. Aynı zamanda normal gülkartlarda ise ikinci basışlarda 2,25 tl. yerine 2,50 tl alıyorlar. Bu haksızlığa bir dur denilse??? En azından Öğrencinin kartında tl bittiğinde 2,00 alınsa. İkinci basışlarda da birinci basış gibi 2,25 tl. alsalar.
Cenk
20 Ekim 2019 Pazar 22:06Öyle musibetten kaçınız ki; geldiği vakit zalimlere mahsus kalmaz, masumlar ve mazlumlar da içinde yanar." Apartlar gunahi kebirelerin adresi olmuş
Ispartam
20 Ekim 2019 Pazar 19:16İÇKİLİ MEKANLAR ŞEHİR DIŞINA ALINSA SAYIN VALİM MİNETAR OLURUZ. KAFELER BARMI KAHVE İÇME YERİMİ BIR ARAŞTIRILMALI.
Yardım bekliyoruz
20 Ekim 2019 Pazar 18:38Şu doğuluların alkollü mekanlarına bi el atın sayın valim. Mahalle aralarında bar işletiyor tarzı ile gazinoculuk yapıyorlar. Çoluğa çocuga kötü örnek mekana giren o kons bayanlar. Kendimizden utanır olduk sesten geceleri duramaz olduk
Mehmet
20 Ekim 2019 Pazar 18:36sayın valim swarmdan hesap açın ısparta günlük kiralık apart yazın bulduklarını basın yeter boşa zaman harcamayın
yigit
20 Ekim 2019 Pazar 16:41disiplin,denetim,yasaların yeniden ihyası,zinanın tekrar suç haline getirilmesi,ailelere sen karışamazsın kızın 16 sını bitirmiş istediğini yapabilir saçmalığına son verilmesi,hukukun guguk olmaktan çıkarılıp adil ve adaletli hale getirilmesi birilerinin umurunda olmalı yoksa ülke felakete gidiyor...Hepimiz aynı gemideyiz parası olan kaçar ama ben vatanımda kalırım.
Vatansever
20 Ekim 2019 Pazar 15:53Kafeler caddesi alkolden arınmadığı sürece apartlar boşalır normal evlere geçerler. Bişey değişmedi değişmeyecek.
Eğrisi doğrusu
20 Ekim 2019 Pazar 15:36Soru bu diyen arkadaş doğru söylemiş % 99 müslümanın olduğu bir türkiyem de kız ve erkekler aynı apartta kalıyor bahçeli evlerde bu yüzden birbirlerini yediler gecenin bir yarısı geçen hafta buna devletin dur demesi lazım apart sistemi olazzz ahlaki açıdan da büyük sıkintı doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ata sözü insan niye yaşar gururu için namusu için
Kafası karışık veli
20 Ekim 2019 Pazar 14:04Apartlardan sonra şu okullardaki dönen işlere de bi el atsanız sayın valim. Öğretmenler odasındaki okula ait çay ocağına su taşımak için çocuklarımızı kullanıyorlarmış. Çocuğumuz şikayetçi. Öğretmenler çay keyfi yapacak diye okulda nöbetçi olan öğrenciler 10 ar kiloluk bidonlarla öğretmenler odasındaki çay ocağına su çekiyorlar. Bu görevi öğretmenler veriyormuş
başıboşluk
20 Ekim 2019 Pazar 12:3818 yaşındayım deyip evden kaçan zibidi kız ve erkek çocukların sığınağı haline gelmiş apartlar..üniversite yurtları bile aileden belge isterken apartlar bu başıboşluğu nasıl yapabiliyor?evden kaçan fuhuş-uyuşturucu her türlü pisliğe bulaşır, binlerce milyonlarca örneği var.çöplükte mi bulundu bu gençler?
Mahalleli
20 Ekim 2019 Pazar 12:29Sayın valim yedişehitler mahallesindeki bar görünümlü gazinoların mahallemize verdiği rahatsızlık inanın herkezi hem kokutuyor hemde çok rahatsız ediyor. Mahallemizden böyle mekanları ailelerden uzak yerlere gönderirseniz çok iyi olacak
Hademe
20 Ekim 2019 Pazar 12:20LÜTFEN SENİRKENT HASTANESİNİ HABERSİZ DENETLEYİN AKSAKLIKLARI YERİNDE GÖRECEKSİNİZ, SENİRKENTTEKİ APARTLAR DA NEDEN DENETLENMİYOR? LÜTFEN SENİRKENTTEKİ APARTLARI DA DENETLEYİN
Soruu buu (?)
20 Ekim 2019 Pazar 12:19Fuhuşa davetiye ateşle barut aynı yerde olmaz hele ki bu zamanda apartlar kız erkek ayrı ayri olmalı % 99 müslümanın var deniliyorya ???????