Vali Oğuz, “Üniversitemizin değerli yayınlarından birinde 38 müderrisin yetiştiğini görüyoruz. Bunların çoğunluğu Mekke ve İstanbul mollası olmuşlar. Yani en yüksek ilim seviyelerine gelmişler. Bu ilim adamları Isparta kökenli” dedi.
Vali Memduh Oğuz Dünyadaki “Science cities” ve knowledge cities” uygulamalarından örnekler vererek Türk ve İslam medeniyetindeki “ilim şehirleri” anlayışını anlattı.
Vali Oğuz Isparta’nın Doğal Olanakları, Tarihsel Zenginliği ve ilim tatbikatı ile yetiştirdiği ilim adamlarından örnek vererek Isparta’nın bir “İlim Şehri” olarak planlanmasını önerdi. Vali Oğuz Sunumunu Isparta’nın Önümüzdeki dönemlerde 10 Üniversitenin 100lerce kolej ve Ana Okullarının olduğu bir ilim şehri olacağını belirterek bitirdi. Vali Oğuz, “Bizim maksadımız görev yaptığımız Isparta vilayetine methiyeler dizip onun diğer şehirlerin önünde ve üstünde yer aldığını iddia etmek değildir. Fakat tarihi boyunca ilme ve ilim adamlarına güzel bir beşik olmuş, sanki ilim pınarı gibi yüzyıllarca ilim fışkırmış bu vilayeti günümüzde geçerli olan Science cities” ve knowledge cities” kavramlarıyla değrlendirip gerçek bir ilim şehri yapmaktır. Bu bir zorlama olmayacak ama tüm tarihi dönemlerde ve süreçlerde en fazla ilimle gelişen Isparta’nın doğal yapısına fıtratına uygun bir yöneltme olacaktır” diye konuştu