Eğirdir Belediyesi Liman Başkanlığı ve Antalya Liman Başkanlığının açtığı ‘Amatör Denizci Belgesi’ sınavı bugün saat 10.00’de Eğirdir Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Uluslar arası bir belge olan ‘Amatör Denizci Belgesi’ 2,5 ve 24 metreye kadar olan özel tekne ve yatlar için geçerli olacak. İç sular ve Uluslar arası denizlerde de geçerli olacak olan kaptanlık belgesini alabilmek için Eğirdir Belediyesi Liman Başkanlığına çok sayıda vatandaş müracaat etti.
Sınava Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU ve Oğlu Arda SEYMENOĞLU’nun yanı sıra Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Gelendost Kaymakamı Onur ALİMOĞLU, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan SAVRAN, Eğirdir Belediyesi Şirket Müdürü Ömer YILMAZ olmak üzere toplam 81 kişi katıldı.
Antalya Liman Başkanlığından Uzakdoğu Kaptanı Cem AKIN, Gemi Makineleri Kaptanı Hakan DEMİREL, Makine Mühendisi Ramazan ERTAŞ, Eğirdir Belediyesi Liman Başkanı Murat KAYACAN ve Zabıta Müdürü Ümit METİN’in koordinesinde gerçekleşen sınav öncesi kursiyerlere ilk olarak Uzakdoğu Kaptanı Cem AKIN tarafından yaklaşık 45 dakika seminer verildi. Seminerin ardından 50 sorudan oluşan sınava katılan toplam 81 kişi kaptan olabilmek için ter döktü.
Sınava oğlu Arda ile birlikte giren Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU, ‘Maske, sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen ‘Amatör Denizcilik Belgesi’ sınavının hayırlı olmasını diliyorum, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.
Batan geminin kaptanı olmak isterdim
07 Kasım 2020 Cumartesi 02:20Belge Uluslar arası için diyor orda... bizler Eğirdir ısparta arasıyız
vatandaşın biri
06 Kasım 2020 Cuma 05:40şaka gibi bir kaymakamın ortaokul mezunu karısı vardı dışardan lise üniversite bittiydi o aklıma geldi
Hayırlı olsun
06 Kasım 2020 Cuma 00:00Bu kadar basit yani 45 dk seminer 50 soru toplam 81 üst düzey yönetici ve akrabaları iLe yapılmış bir sınav
Vatandaş
05 Kasım 2020 Perşembe 23:06herkesin dediği gibi "neden haberimiz yok" haber sitesi olarak önceden haber yapsaydınız daha iyi olurdu sanırım
Eğirdirli
05 Kasım 2020 Perşembe 22:50Vatandaş olarak bizim niye haberimiz olmadı.
Galip
05 Kasım 2020 Perşembe 22:39Gölü kurtarmak içinde bir şeyler yapın Çok geç olmadan göl için seminer ;toplantı oturum Derken somut bir adım yok yazık
Ispartalı
05 Kasım 2020 Perşembe 17:29Bilgimiz olsa bizlerde girerdik ailecek nerde nasıl oldu Sn Valim Hayırlı olsun.Bu kursu kimler yapıyorsa gorüsseniz tekrar açılsa bizlerde girsek.
Ferda ilgendi
05 Kasım 2020 Perşembe 15:46Yahu haber mi şimdi bu??
Eğirdirli Ali
05 Kasım 2020 Perşembe 15:43Bizim neden haberimiz yok.....
Xxx
05 Kasım 2020 Perşembe 15:26Böyle bir eğitim ve sinav sonucu belge verileceginden haberim olmadı. Yeni bir seminer ve sinav olacakmı bir daha
Gerçek
05 Kasım 2020 Perşembe 14:13Bilin bakalım bunların arasından kimler belge alır
zoo
05 Kasım 2020 Perşembe 12:29vali oglu . Bak gör artık torpilin alasını