9-10 Haziran 2023 tarihleri arasında Bolu ilinde gerçekleştirilen Okul Sporları Artistik Jimnastik Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Isparta Genç Kız takımı Türkiye Şampiyonu, Yıldız Kız Takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu. Bunun yanı sıra 08-11 Haziran 2023 tarihleri Denizli ilinde gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldız Kız – Erkek Türkiye Halter Şampiyonasında ise Ispartalı genç sporcular 7 madalya kazandı.
Bu başarıları elde eden sporcuları Isparta Valiliği’nde ağırlayan Vali Aydın Baruş, genç sporcuların başarılarından gurur duyduklarını söyleyerek sporcuları, hocalarını ve ailelerini tebrik ettiğini söyledi.
Vali Baruş “Çok başarılı bir temsil gerçekleştirdiniz. Bizleri gururlandıran olay sizlerin spora olan sadece sevgisi değil, spora olan düşkünlüğünüz. Bunun yanında disiplinli çalışmalar sonucunda elde etmiş olduğunuz başarılar mutlaka devam edecektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün sağlamış olduğu olanakları çok iyi değerlendirdiniz. Ben de elimden geldiğince gençlerimizin spora daha fazla önem vermelerini eğitim hayatlarının yanında, özel hayatlarını da çok önemli şekilde etkileyen bu sportif aktivitelerde rol almalarını önemsiyorum. Neden? Çünkü spor hem fiziki hem ruhi gelişim açısından gençlere çok önemli katkılar sağlayan bir uğraş. Okullarımızda da bu sporları yapmaları diğer arkadaşlarımıza da önemli örnek oluşturuyor. Sizleri yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Ardından; Jimnastikte Genç Kızlar Ferdi Türkiye 3.sü Sude AYCAN, Genç Kızlar Ferdi Türkiye 4.sü Sude Zeynep ÇETİN, Genç Kızlar Takım Türkiye Şampiyonu Zeynep ÇETİN, Nisa Nur AŞI, Sude AYCAN, Yıldız Kızlar Takımı ile Türkiye üçünlüğü elde eden; İlke Özge AKKULAK, Simaynur İPEKÇİ, Almila Tuana AKSOY ile halterde 49 kg sıkletinde Türkiye 1.’si Mehmet Emin SONKAYA, 59 kg sıkletinde Türkiye 2.’si İrem ŞAHİN, 59 kg sıkletinde Türkiye 2.’si Mustafa DEMİR, 81 kg sıkletinde Türkiye 2.’si Mücahit Samed DİLER, 96 kg sıkletinde Türkiye 3.’sü Ramazan DİLER, 49 kg sıkletinde Türkiye 3.’sü Sara El FARAC ve 55 kg sıkletinde Türkiye 3.’sü Hatice Nur SOĞANCI’ya çeşitli hediyeler takdim eden Vali Baruş, konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Mehmet taş
15 Haziran 2023 Perşembe 09:18Spor bir toplumun ruh sağlığıni tedavi eder , teşvik çok onemli
Gokhan
15 Haziran 2023 Perşembe 09:17Spor liselerine , Spor il mudurluklerine , beden eğitim öğretmenlerine çok iş düşüyor bu yetenekli çocukları kesfetmeleri lazim
Alper
15 Haziran 2023 Perşembe 00:01Tebrikler çocuklar
Sporcu
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:26Bu çocuklara sahip çıkalım lütfen
Isparta spor
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:25İnşallah uluslararasi basarilar bekliyoruz
Cimbomlu
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:23Sporda en önemli şey alt yapı ve tesis , Spor il müdürlüğü bu gençlere alt yapı imkanlarını saglamasi lazım, başarılar böyle geliyor
Sporcu
14 Haziran 2023 Çarşamba 23:20Bu genç sporcularimiza sahip çıkılmalı...Spor il müdürlüğüne , milli eğitim müdürlüğüne , iş adamlarina çok iş dusuyor