19 Nisan 2024 Cuma

Uyumder'de anlamlı buluşma

Uyumder'de anlamlı buluşma

Isparta

Isparta Uyumder Derneği'nde tedavi gören bağımlılar ile Isparta Bir Kanat Altında Derneği ve Ismod Grubu buluştu.

Uyumder'deki rehabilite olan bağımlılar ile Isparta Bir Kanat Altında Derneği ve Ismod Grubu buluştu. Isparta Gül Sanayi Sitesinde toplanan 40'a yakın araç konvoy halinde Uyumder Hizmet Binası'na gitti. Bağımlılara destek için düzenlenen etkinlikte karşılıklı sohbet edildi ve güzel zaman geçirildi.

Etkinliği düzenleyen Isparta Bir Kanat Altında Derneği kurucularından Halil Çeliker açıklamasında, ''Isparta gençleri olarak sizin yanınızdayız, burada çok güzel bir hizmet veriliyor ve size destek olmak, moral vermek için burada bulunuyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bağımlılıklarını bırakmak için çabalıyor ve bu takdire şayan bir durum. Madde kullanımı bir anlık gaflet ile  başlayabiliyor bu konuda bilinçlenmemiz lazım Allah kimseyi bu yanlışa düşürmesin'' ifadelerini kullandı.

Uyumder'de eğitmen olan Ömer Çömez, Uyumder'e yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı açıklamada, ''yaklaşık 15 seneye yakın uyuşturucu madde bağımlılığı geçmişim vardı. Çok şükür 3 senedir temizim ve bu dernekte çalışmaya devam ediyorum. Bu dernekte benim gibi tamamen madde bağımlılığından arındırılmış ve çalışmaya devam edenler de var. Uyuşturucu çağımızın belası ve bununla baş edebilmek için burada çalışmalar yapıyoruz. 8 yıldır çalışmalarını sürdüren derneğimizde Türkiye'nin her yerinden gelen bağımlılar var. 6 aylık tedavi süreci uyguluyoruz. Bu süreç boyunca vitaminler, takviyeler,sauna, soğuk duş gibi yöntemler ile bağımlının arındırılmasını sağlıyoruz. Ayrıca buradaki arkadaşlara mobilya ve el sanatları atölyesi, hayvancılık, aşçılık gibi dersler vererek iş kapısı açıp hem de normal hayata adapte olmalarını sağlıyoruz'' dedi.

Ismod Grup Başkanı Volkan Bağcı açıklamalara ek olarak,'' Isparta gençleri olarak bir arada olmalıyız. Kimseyi dışlamadayıp, ayrıştırmamalıyız. Sadece otomobil ve motor sporları için değil etkinlikler, yardımlar, çalışmalar içinde bir araya gelmeliyiz. Bir arada olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok. '' diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından dernek üyeleri konvoy halinde kente dönüşlerinde renkli görüntüler sergiledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR