Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, ‘’Madenden Fidana İklim İçin Umutlara” projesiyle Bartu ve Besmar Mermer sponsorluğunda, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Isparta Orman İşletme Müdürlüğü ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında üretimi son bulan maden sahasında rehabilitasyon amacıyla fidan dikimini gerçekleştirdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri Tutku Rüya GÖKTAŞ, Ertuğrul CENİKLİ, Beyza SAYAN, Burak ÇULCU, Sümeyra HACIOSMANOĞLU, Zeynep KARAKAŞ aylar süren çalışmalar sonucunda Büyükgökçeli köyünün üzerinde bulunan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ile Bartu ve Besmar Mermer iş birliği ile rehabilitasyon çalışmaları doğrultusunda bölge aylar öncesinde gözlemlendi. Dikilecek fidanlar (Sedir ve Ardıç) ile ekimi yapılması düşünülen tohumlara (Sedir) karar verilerek 24 Mayıs Cuma günü sahada Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, firma çalışanları, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ile birlikte dikim ve ekim işlemi gerçekleştirildi. Fidanlara can suyu verilerek çalışmalar sonlandırıldı.
Proje kapsamında kullanılan makine ve malzemeler Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ile Bartu ve Besmar Mermer ortaklığında karşılandı. Proje kapsamında öğrenciler İklim Krizine karşı bir adım atmanın gururunu büyük bir coşkuyla yaşadılar. Öğrenciler “Dünyamızı yarınlara daha yeşil bir şekilde bırakmanın gururunu çok yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Bu proje bizim için sadece bir ödev değil, insanlık görevidir” diyerek projeyle ilgili duygularını aktardı.
Vatandaş
25 Mayıs 2024 Cumartesi 12:19Oturun eviinizde ....
Kemal a
25 Mayıs 2024 Cumartesi 09:56Çok güzel keşke herkez bu arkadaslar gibi dıyarlı olsa sarısın arkadasın ins bilen varmı
Sefa can
25 Mayıs 2024 Cumartesi 09:55Maşallah maşalllah
madenci fidan dikmeli
24 Mayıs 2024 Cuma 18:43arazinin içine eden madenciler zaten tekrar ağaçlandırma yapması gerekir.arka taraftaki molozları kim düzeltecek ormancılar bulmuş işin kolayını farkındalık ayağına öğrencileri amele nıyetine çalıştırıyorlar madenci işçilerine diktirsin ormancılarda dikilen ormanı kontrol etsin orman müdürlüğü nıye madenciyi denetlesin sınava çalışması gereken öğrenileri alet etmeyin
Kanunlar uygulanmazsa gene hikâye....
24 Mayıs 2024 Cuma 18:34Bu görev Madencilik Kanununa göre, nadan islettmecisinin vazifesi. Sahayı rehabilite edip, eski haline dönüştürmek, denetleyen kurum çevre ve şehircilik bakanlığı SDÜ öğrencilerin ki show
Kıvırcık seni
24 Mayıs 2024 Cuma 18:33Vay be en alttaki fotodaki kız üni den sınıf arkadasım dı
vatandaş
24 Mayıs 2024 Cuma 17:01bu fidanları arsenikli toprağa da dikebilirmisiniz?
Dumrul
24 Mayıs 2024 Cuma 16:59Bu rehabiliteyi maden firmasının yapması gerekmiyor mu. Bu memleket bu kadar ucuz mu. Memleketimizi peynir keser gibi kesip bedavadan az pahalıya satıp bir de pisliklerini bize mi temizletecekler.
Vatandaş
24 Mayıs 2024 Cuma 16:53Gençler çok güzel iş çıkarmışlar. Ellerine emeklerine sağlık...
mahmut aksu
24 Mayıs 2024 Cuma 16:20Yazık. yüreği temiz saf öğrenciler. neden bunlara alet oluyorsunuz. rehabilete yalanına inanıyormusunuz. o rehabileteyi sütçüler ilçesi çandır köyündeki mermer ocaklarına yapın da görelim. öncelikle rehabilite edilecek olan ruhsat alanının tamamen örgü tellerle çevrilmesi lazım. o fidanlar küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara karşı korumaya alınmalı. sorun bakalım müdür beye buranın örgü tellerle çevrilmesi gerekiyormu diye. ve neden çevrilmemiş.