CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, Uluborlu Mal Müdürlüğü’nün kapatılacağı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Halıcı, söz konusu kararın ilçenin ekonomik gelişimini olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Halıcı, Isparta’nın Batı Akdeniz Bölgesi’nin en düşük gelir seviyesine sahip ili olduğunu vurgulayarak, “Yıllardır bölgesel ve sektörel teşvik yasalarının Isparta’yı da kapsaması gerektiğini ifade ediyoruz. Isparta’nın önce 4. bölge, ardından 5. bölge teşvik kapsamına alınması artık ertelenemez bir zorunluluk. Ancak bunun yapılmadığı gibi mevcut kamu hizmetleri de geri çekiliyor” dedi.
“Kamu hizmetleri güçlendirileceğine kapatılıyor”
Uluborlu’nun tarihi, coğrafi ve tarımsal potansiyeline dikkat çeken Halıcı, ilçenin kalkınma planlarında özel olarak desteklenmesi gerektiğini belirterek, mal müdürlüklerinin yerel ekonominin nabzını tutan ve işletmelerle devlet arasında köprü görevi gören kurumlar olduğunu hatırlattı.
CHP’li Yalım Halıcı, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:
Uluborlu Mal Müdürlüğü’nün kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bunun gerekçesi nedir?
Bu karar alınırken Uluborlu’nun ve Isparta’nın sosyoekonomik durumu, gelir düzeyi ve gelişmişlik endeksi dikkate alınmış mıdır? Konuyla ilgili başta bölge esnafı, üretici, çiftçi, sanayi ve yatırımcıların görüş ve talepleri dinlenmiş midir?
Mal müdürlüğünün kapatılması durumunda; kaç personel görev yerinden olacaktır? Bu personelin atamaları hangi ilçelere veya illere yapılacaktır? Bu süreçte memur ve çalışanların talepleri göz önüne alınmış mıdır? Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne nasıl geçilecektir?
Uluborlu ve benzeri dezavantajlı ilçelerde kamu hizmetlerinin güçlendirilmesi yerine kapatılması, Bakanlığınızın kalkınma vizyonu ile nasıl bağdaştırılmaktadır?
Uluborlu’nun tarımsal üretim potansiyeli, coğrafi konumu ve ulaşım imkanları dikkate alınarak özel bir yatırım veya teşvik planı hazırlanması gündemde midir?
Isparta’nın, önce 4. bölge, ardından 5. bölge teşvik kapsamına alınması için yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır?
Mal müdürlüğünün kapatılması sonrası bölgede vergi ve diğer hizmetlerin aksamaması için hangi somut adımlar atılacaktır? Vatandaşların, işlemleri için başka ilçelere gitmek zorunda kalması durumunda doğacak mağduriyetler nasıl giderilecektir?
Uluborlu Mal Müdürlüğü’nün kapatılma iddialarını TBMM’ye taşıdı

Uluborlu Mal Müdürlüğü’nün kapatılma iddialarını TBMM’ye taşıdı
12 Ağustos 2025 Salı 13:22
Isparta
Üniversite
12 Ağustos 2025 Salı 17:02Valla isabetli olur Uluborlu senirkenti toplasan 1 ilçe nüfüsü yok okadar memur boş zamanında hastahaneyi ortaya yapalım dediler hemen muhalefet iktidar milletvekilleri karşı çıktı şimdi de hastaneler boş merkeze sevk başka bir şey yok stajyer doktorlar nöbetçi bence Keçiborlu veya yalvaç a toplansın hepsi
32.32.32
12 Ağustos 2025 Salı 16:07Mal Müdürlüğü değil admin Malmüdürlüğü
yallım
12 Ağustos 2025 Salı 15:53Günaydın, sen nerede yaşıyorsun ya? Temmuz 2024'te alınan kararla kapatılıyor bunlar? Şimdi mi aklına geldi? Yalvaç kapandı bile, verdin mi önerge?
yalvaçlı
12 Ağustos 2025 Salı 15:26Yalvaç kapatıldı. kimse ses çıkarmadı.
Vatandaş
12 Ağustos 2025 Salı 15:03Uluborlu, keçiborlu, atabey gönen senirkent Malmüdürlüklerinin hepsi kapanıyormuş devlet mülkiye adliye maliyesi ile güçlüdür, malmüdrülüğü ile ilgili vatandaş nereye gidecek
ıspartalı
12 Ağustos 2025 Salı 14:32yav ne kadar güzel konulura değiniyorsun ya sen, harika, biraz da iklim değişikligği cart curt bahset, sonra öcalanla beraber öcalana tecrit kaldırılsın diye de birşeyler yap,
Borlulu32
12 Ağustos 2025 Salı 14:31Zabunla gökgöz neden uğraşmıyor. İktidar partisi milletvekilleri değiller mi. Sayın Halıcı Isparta’nın yüz akıdır.
Borlulu
12 Ağustos 2025 Salı 14:09Sengende bağlayın direk gereksiz bu kadar fazla kamu kurumu tek kaymakamlık yeter hepsine
Ahmet Hamdi
12 Ağustos 2025 Salı 13:29İsraf olan ,tüm kuruluşlar kapatılsın. Artık internet çağındayız,cep telefonundan ,e devletten her şey ödeniyor.