Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye’de 5 maymun çiçeği hastası tespit edildiğini belirterek, “Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır” dedi.
Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin Maymun Çiçeği virüsü ve diğer başlıklarla ilgili sorularına şu yanıtları verdi:
SAĞLIKLARI YERİNDE
(Maymun çiçeği) Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu beş hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlıkları yerinde, hiç bir sorun yok. Ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni çok yakın temasa ve kapalı ortamda yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır. Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır.
Engelliler
02 Ağustos 2022 Salı 13:49Keşke engelli idari izin uzatılsın gelse zerifsizler
seksenmilyon
02 Ağustos 2022 Salı 12:54pandemi deyip katrilyon dolarlık zararlı aşıları dünyaya vurdunuz, aşıyı bulan türk dediniz firmayı fonlayan bill gates in %70 hissesinin olduğu piyasaya çıktı, millete hap verip ölmeyecek hastayı öldürdünüz, biontech ile durmayacak kalpleri durdurdunuz hala konuşuyorsunuz böyle sisteme ve buna inanan avam-cahil-varoş insanlara da yazıklar olsun. artık ya uyanın ve akıllanın yada geberin bir zahmet hepiniz oksijen israf ediyorsunuz.
Yalancıçoban
02 Ağustos 2022 Salı 12:45Sanki inan varmış gibi bişeyler açıklayıp duruyolar bunlarda komik
Masal okumaya devam edin
02 Ağustos 2022 Salı 11:47Yakalaan ne dediyseniz tersi oluyor artık akıllı bir vatandaş kendi iyiliği için iktidar ne diyorsa tersini yaptı mı kazanıyor