20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tüm Annelerimizin Günü Kutlu Olsun

Tüm Annelerimizin Günü Kutlu Olsun

Isparta

Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi öncülüğünde Isparta’da faaliyet gösteren kadın dernekleri Isparta Valiliği’nde Anneler Günü kutlama programı gerçekleştirdi. Vali Aydın Baruş konuklarının Anneler Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti.

Konuşmasında annelerin hayattaki en değerli varlıklarımız olduğunu belirten Vali Baruş, “Bir evlat için anne her şey demek, en üzüntülü gününde en büyük destekçisi annesidir. Kişinin en mutlu olduğu günde de ondan fazla sevinen yine annedir. Anneler bizim sevgi kaynağımız, merhamet kaynağımız, şefkat kaynağımız. Hayatın bütün güzelliklerini annelerimizden öğrendik.

Öncelikle 12 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle yapmış olduğunuz ziyaret nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Üyelerimiz kadirşinaslık göstererek bu yıl bir şehit annemizi yılın annesi olarak seçmişler. Şehit Uzman Çavuş Gökhan Üçler kardeşimizin kıymetli annesi Hatice annemizi. Tabii hayattaki en değerli varlığını vatan ve millet uğruna şehit vermek bir anne için onurların en büyüğü ama her şehit ailesini ziyaretimizde de müşahede ediyoruz ki evladını kaybetmenin acısı dünyadaki bütün acılardan büyük. Bir anne için evladını kaybetmek kalbinin en büyük parçasını almak demek yüreğini koparmak demek. Ama onların gösterdiği sabır ve metanet bizlere güç veriyor. Çünkü şehit annelerimizin göstermiş olduğu bu dayanıklılık ve metanet olmasa bugün biz vatanımızı, milletimizi savunma kuvvetini yüreğimizde hissedemeyiz.

Varlığını bizlere adayan annelerimizin değerini çok çok iyi bilmeliyiz bütün evlatlar olarak. Cennet annelerin ayakları altındadır hadisi şerifinde de peygamberimizin buyurduğu gibi cennetin anahtarı yani en büyük ödülün anahtarı annelere hürmet etmek olarak gösterilmiştir. Bu hürmeti hayatımız boyunca unutmamamız lazım. Bir anne için evladı hiç büyümez. Hayatta bize karşı karşılıksız sevgi besleyen, merhamet besleyen, şefkat besleyen tek varlık annelerdir. Onların varlığı bizler her zaman güç veriyor. Ben tekrar anneler gününüzü tebrik ediyorum. Ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Vali Baruş, Türk Anneler Derneği tarafından yılın annesi seçilen, 2008 yılında şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Üçler’in annesi Hatice Üçler’e çiçek takdim ederek Üçler’in Anneler Günü’nü kutladı.

Üçler yaptığı konuşmada kendisini yılın annesi seçen dernek üyelerine teşekkür ederek ilk günkü gibi hala evladının acısını yüreğinde yaşadığı söyledi. Üçler “Ama vatan için şehit düştüğünü bilmek acımı bir nebze hafifletiyor. Şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Anneler adına söz alan Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ayla Balcı da başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin günü kutlayarak Vali Baruş’a kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Programda hazır bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Savcı da bir şehit annesinin yılın annesi seçilmesinden gurur duyduklarını söyleyerek tüm annelerin gününü kutladı.

Program dernek üyelerinin şiir dinletisiyle sona erdi.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi, Oval Ofis ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR