Bilim dünyası teşviğe bir başka açıdan bakıyor ve teşviğin, yatırımcı için önemli bir unsur olduğunu altını çiziyor.
SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Doç.Dr.İbrahim Attila Acar, “teşvikleri iyi görmek ve iyi okumak gerek” dedi. Isparta’nın artı değerlerini de aktaran Acar, tarım ve yarı sanayiye dikkat çekti.
Maliye Bölüm Başkanı Acar, kredi kullanımlarındaki artışlara da değindi. Acar, “Bankalardaki kredi kullanımlarına bakıldığında tarım kredileri kullanımında artış olduğu görülebiliyor. Bu da demektir ki tarımsal faaliyetlerde artış var” dedi.
SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Doç.Dr.İbrahim Attila Acar, “Isparta’da, teşviği anlatacak tüm aktörler var” diye konuştu. Acar, tüm iş dünyasını, BAKA ve Kırsal Kalkınma Ajansı’nın Isparta için iyi bir fırsat olduğuna işaret etti.
ITSO: “DIŞARIDAN DEĞİL, İÇ
PİYASADAN YATIRIM BEKLİYOR”
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, teşvikten enerji sektöründe yatırım için bir araştırma yapıldığını söyledi. Kaçıkoç, “Merdivenin ilk basamağı zor” diyerek, bir adım atılması halinde gerisinin geleceğini belirtti.
Isparta’nın, önceki teşvik sistemlerinde, özellikle tarım ve hayvancılıkta, yeterince pay aldığını söyleyen ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, “biz sanayide pay almak istiyoruz” dedi.
ITSO Başkanı Kaçıkoç, “Teşvik kapsamında Isparta’ya yatırım yapmak isteyen var mı?” sorunu yanıtladı ve bir özeleştiride bulundu. Kaçıkoç, “Ben iç dinamiklerin harekete geçmesini istiyorum. Dışarıdan gelecek yatırım benim için ikinci planda” dedi.
Kaçıkoç, açıklamasının sonunda il dışından enerji sektöründen bir yatırım araştırmasının olduğunu söyledi.