17 Haziran 2024 Pazartesi

Terzilerde tadilat yoğunluğu

Terzilerde tadilat yoğunluğu

Isparta

HABER/Gizem SARIKAYA- Isparta’da 47 yıldır terzilik yapan 60 yaşındaki Bayram Çelik, çırak olarak başladığı mesleğini devam ettiriyor. Evli ve 3 çocuk babası Çelik, ailesini terzilik yaparak geçindirdiğini söyledi.

13 yaşında başladığı terzilik mesleğinin artık unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Çelik; “İlk işime ailemin önayak olmasıyla Cafer Usta’mın yanında başlamıştım. Şimdi kendisi Fransa’da mesleğini sürdürüyor. Ben de bir ara İstanbul’da çalıştım donra tekrar Isparta’ya geldim. Şimdi Kafeler Caddesi’ndeki dükkanımdayım. Mesleğimde artık tadilat kısmına daha çok yönelme var. Son dönemlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı insanlar, yırtılan ya da bir sorunu olan kıyafetini atmıyor, tadilata getiriyor. Tadilat kısmında biraz yoğunluk yaşıyoruz. Mesleği devam ettiren insanlar her geçen gün azalıyor. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de artık çırak yetişmiyor. Bizim terzilik işi artık emekli işi, emekli olmayınca zor. Daha öncelerinde bir dükkan açmıştım kapatmak zorunda kaldım. Emekli oldum tekrar başladım” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gabakcı

27 Mayıs 2024 Pazartesi 09:29

Bayram efendi sorgulama yeteneğin varsa ''son dönemlerde ekonomik sıkıntı''ya ülkeye kimler getirdi diye bir düşünsen ama sen düşünemzsin

Esnaf

26 Mayıs 2024 Pazar 16:27

Terzide pahalı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR