16 Haziran 2024 Pazar

TBMM’de itibar çıkışı

TBMM’de itibar çıkışı

Isparta

TBMM Genel Kurulunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Mecliste kabul edildi. 
 
Kanunun 20’inci maddesinde CHP adına konuşan Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı. hani itibarda tasarruf olmazdı? Biz size saray yapmayın, 13 tane özel uçak almayın, binlerce konvoylu araçla gezmeyin derken siz itibarda tasarruf olmaz diyordunuz. İtibar; halkın yüzde sekseninin yoksulluk, yarısının ise açlık sınırı altında olmamasıdır. İtibar; emekliyi 10 bin lirayla açlığa mahkum etmemektir!” dedi. 

Halıcı konuşmasında itibarın tam bağımsız onurlu Türkiye’den geçtiğini söyleyerek “İtibar anti emperyalizmdir. İtibar Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin peşinden ayrılmamaktır. Şimdi hesaplayın, soruyorum size; ne kadar itibarınız var?” ifadelerini kulandı. 

Yalım Halıcı konuşmasında şunları söyledi;

İTİBAR ÜLKEYE 10 MİLYON SIĞINMACI DOLDURMAMAKTIR 

“İtibar; kamuda tasarruf yapıyoruz deyip döviz geçiş garantili ihaleler vermemektir! İtibar; çiftçisi mazot alamazken, elektrik, ilaç ve su faturası ödeyemezken Ziraat Bankasından yandaş bir iş adamına 780 milyon dolar vermemektir! İtibar nedir biliyor musunuz; atanması yapılmadığı için intihar etmeyen öğretmendir. İtibar, seçimden önce verdiğiniz mülakatı kaldıracağız sözünü yerine getirmektir. İtibar, gerici müfredat yerine ilerici ve çağdaş bir eğitim reformu yapabilmektir.  İtibar; kadına şiddette ve çocuğa istismarda dünyada ilk üç sıranın içinde olmamaktır! İtibar; Halkbank, Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları, Vakıfbank ve daha birçok kamu kaynağının yağmalanmaması; varlık fonunda tutulmaması ve halktan aldığınız vergilerin hesabının verilmesidir.”

İTİBAR EMEKLİYİ 10 BİN LİRAYLA AÇLIĞA MAHKUM ETMEMEKTİR 

“İtibar; halkın yüzde sekseninin yoksulluk, yarısının ise açlık sınırı altında olmamasıdır.  İtibar; emekliyi 10 bin lirayla açlığa mahkum etmemektir! İtibar, kendi halkı kirasını dahi ödeyemezken Türk Vatandaşlığını peynir ekmek gibi yabancılara satmamaktır!  İtibar, sınırdır; namustur, ülkeye 10 milyon sığınmacı doldurmamaktır.  İtibar; Türkiye Cumhuriyetine ait olan Ege Denizindeki 18 adaya Yunan Bayrağı diktirmemek; Ay Yıldızlı bayrağı orada dalgalandırmaktır.  İtibar; demokratik parlamenter sistemdir. Yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığıdır. Devlette liyakattir, hak edenin memur olmasıdır”

İTİBAR ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN AYRILMAMAKTIR 

“İtibar, özgür üniversitedir, bağımsız mahkemelerdir, parasız eğitimdir, sosyal adalettir, onurlu dış politikadır, eşitliktir, ifade özgürlüğüdür, 1 Mayıs’ta Taksim’i işçilere açmaktır, öğrencilerin bahar şenliklerinde özgürce şarkı söylemeleridir.  İtibar, kadın erkek eşitliğidir. Gençlerin iş sahibi olması, çocukların her türlü tehlikeden korunmasıdır. İtibar uyuşturucudan, mafyadan ve çetelerden arındırılmış sokak ve kentlerdir. İtibar tam bağımsız onurlu Türkiye’dir. İtibar anti emperyalizmdir. İtibar Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin peşinden ayrılmamaktır. Şimdi hesaplayın, soruyorum size; ne kadar itibarınız var?”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

harun

25 Mayıs 2024 Cumartesi 10:58

peki 1927 de 1,5 milyon yahudi ve ermeniye kim T.C kimliği verdi onları en üst mevkilere yerleştirdi onuda açıklayın bilsin bu millet

Itibar Cok çalışmakla olur

24 Mayıs 2024 Cuma 15:11

Chp, bu atatürk şovu yapmaktan vazgeçmelidir. Mülteci istilasına bizde karşıyız. Ama sorarım size japonya,çin gibi teknolojide dev ülkeler binlerce yıldır ,niye harf devrimi yapmamışlar??Tek itibar var, sanayicide teknolojide çok çalışmak!!..

Muhammed mustafa

24 Mayıs 2024 Cuma 14:48

Atatürk yanlış bir milleti kurtarmış , kendine hakaret eden nankör bir toplumu kurtarmış ,Bu millet Atatürk gibi her alanda dahi bı liderin değerini hala anlamiyor bilmiyor

Vatandaş Rıza

24 Mayıs 2024 Cuma 13:39

Diğer milletvekillerinden de bu dik duruşu bekliyoruz zira kendilerinin Ispartamızda hiç itibarları yok.

Arif

24 Mayıs 2024 Cuma 11:58

CHP ye genel başkan olacak kişi başarılı buluyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR