24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta’da kısa süre önce 13 olan günlük yerel gazete sayısının ekonomik koşulların ağırlaşması nedeniyle 5’e kadar düştüğünü belirtti.
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada yerel basının ekonomide son yılarda yaşanan gelişmelerden olumsuz bir şekilde etkilendiğini belirterek Isparta’da bir yıl öncesi 13 olan günlük gazete sayısının 5’e düştüğünü belirterek yerel basına destek verilmesi çağrısında bulundu.
Baş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasından hareketle her yıl 24 Temmuz'un "Basın Bayramı" olarak kutlandığını hatırlattı.
Halkın doğru haber alma hakkına ulaşması, bilginin paylaşılması noktasında meşakkatli bir görev üstlenen basın mensupları için 24 Temmuz'un büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Baş, "Gelişen teknoloji ile günümüzde bilgiye ulaşmak ve onu yaymak da bir o kadar kolay ve hızlı hale gelmiştir" dedi.
TASARRUF TEDBİRLERİ BAHANE EDİLEREK YEREL BASIN ZOR DURUMDA BIRAKILIYOR
Türkiye’nin özellikle son bir yıldır içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan en büyük zararı medya sektörünün gördüğünü dile getiren Baş, Kurumlardan ve Ispartalılardan yerel medyaya sahip çıkmasını istedi. Özellikle geçtiğimiz aylarda çıkarılan tasarruf tedbirleri genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarının basına desteği kestiğini hatırlatan IGC Başkanı Mustafa Baş, “Tasarruf tedbirleri ile zaten yetersiz olan resmi ilanlar da neredeyse bitme noktasına gelmiş durumda. Bu nedenle tasarruf tedbirleri kararında basınla ilgili kısıtlamaların acilen kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Baş, ‘Isparta’nın gözü, kulağı Yerel Basındır. Maddi olarak gerek yazılı basın gerekse internet yayın kuruluşları ayakta durmakta güçlük çekiyor. Her esnafımızın, iş adamımızın, vatandaşımızın bütçe imkanları doğrultusunda en az bir gazeteye abone olmasını rica ediyoruz. Medya güçlenirse ve büyürse Isparta büyür. Birbirimize kenetlenme ve sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.
24 Temmuz Basın Dayanışma Gününde sadece 1 gün hatırlanmak istemediklerini ifade eden Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, “Yazılı ve internet medya herkesin derdine derman olmaya çalışıyor. Ancak bizlerinde bir yığın sorunları var. Sorunlarımız arasında, ekonomi, mesleki yapılanma v.b problemler var.
“Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve manevi değerlerine uygun, basın ilke ve ahlakını vazife edinen gazetecilerin çoğalması temel hedefimiz ve önceliğimiz olmaya devam edecektir” diyen Baş, “Bu duygu ve düşünceler ile tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, büyük emek ve fedakarlık gerektiren çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Ahirete intikal eden tüm meslek büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.
Benn gazeteci sevmiyem.
28 Temmuz 2024 Pazar 03:58Sallasan bi kaç gazeteciyim diye dolaşana değecek valla...nekadar ipsiz sapsız bi işe yaramaz meziyetsiz boş beleş var sözde gazeteci diye ortalığa saçılmış, kimi siyasetcilerin yağdanlığı olmuş ordan menfaat peşinde kimi de bellli zümrenşn maşası kuklası olmuş. Devlet destekliycekmiş yok yaâaa.
Devlet
25 Temmuz 2024 Perşembe 14:03Devletin işi gücü yok basın mensubu besleyecek. O zaman bizler de açalım devlet beslesin. Yok böyle bir dünyü
Basın
25 Temmuz 2024 Perşembe 13:57Devlet ilanlarından almış olduğunuz ilan paraları yeter, diğer taraftan basın paran varsa haber yapıyor yoksa haber yapmıyor. Küçük bir ısparta da haddin fazla gazete ve internet sitesi var önüne gelen açmış devlet hangi birinizi besliyecek, Devlet birde basını besleyecek diye bir kaide mi var. Yazık küçük bir Isparta da 15-20 gazete ve internet haber sitesi var. Sonra devlet besleyecek yok öyle bir şey
Esnaf
24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:58Tarafsız basın diye birşey kalmadı maalesef kapatın dükkanları ;bize bomba32 yeter
kökten ısparta lı
24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:52Isparta da zaten işini ciddiyetle yapan okunacak gazete yok ki. masabaşı kopyala-yapıştır haberciliğihiç kusura bakmayın resmi kurumlar gazetelerini almayınca batıyorlarsa asıl haber budur. bazen avukatımın odasında görüyorum bikaç yerel gazete aman Allahım ...
Gerçek gazetecilik
24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:01Tarafsız haber gazetesi haber sitesi yok ki..ıspartada yapılan rezaletleri,yolsuzlukları,halka reva görülenleri yazabilecek tarafsız haber sitesi yokta ondan bitip tükeniyorlar.halk okumuyor,itibar etmiyor basına..!!
mehmet
24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:50yapmayın kardeşim bu işi, git asgari ücretle bir yere gir çalış bu millet senin gazeteni fonlamak zorunda mı ?