Isparta’nın Uluborlu İlçesi’nde geçen yıl aralık ayında kahvehanede arkadaşını tabancayla ateş ederek öldüren Etem Yağcı’nın karar duruşması Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Etem Yağcı ile ölen Fikret Akar'ın yakınları katıldı.
Duruşmada söz hakkı verilen Fikret Akar’ın ailesi, önceki duruşmalarda verdikleri beyanları tekrar ederek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Karar öncesi söz verilen sanık Yağcı, daha önce görülen duruşmalarda vermiş olduğu savunmaları tekrar ettiğini dile getirerek “Olay saniyeler içinde oldu. Maktul elini beline atınca ben de panikle silahı çekip ateşledim, keşke böyle bir olay yaşanmasaydı” diye konuştu.
Sanık Yağcı’ya karar verileceği hatırlatılarak son soru soruldu. Sanık Yağcı ise; “Takdir mahkemenindir” dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdikten sonra Sanık Yağcı hakkında müebbet hapis cezası verdi.
(Ethem Yağcı)
spartakus
05 Aralık 2024 Perşembe 15:22ağırlaştırılmış müebbet olması lazım ...... eline beline atmış mış ta elini başka yere atsaydı nolcaktı
Ahmet Şahin
05 Aralık 2024 Perşembe 09:36Bu köyü iyi bilirim, Etem sessiz, sakin efendi biriydi. Bu olayda cinayetin ne için işlendiği muallakta kaldı. Eğer önceki meselelerden dolayı bitaraf başka bir tarafı öldürmesi gerekiyorsaydı aksi olması gerekmezmiydi.
Samet ç
05 Aralık 2024 Perşembe 02:44Adama 10 yılda verseler yas zaten kac olmus cıkamaz sov yapmanın mantıgı yokki iatabulda arnavut köyde mekanları haraca baglayan galeriye el bombası atanlara verin yiyorsa o cezayı biZde helal olaun diyelim