Uluborlu'nun eski yerleşim yerinde,7 camii inşa edildi. Bu camilerden günümüze 3'ü tam olarak ulaşırken, bir caminin minaresi ise dikkat çekici bir şekilde korundu.
Hamitoğulları dönemine ait olan Salih Efendi Mahallesi'ndeki caminin minaresi, halk arasında "Sallanan Minare" olarak bilinir.
Sallanan Minare, yapının kitabe yeri bulunmasına rağmen kitabesi kayıptır. Yine de, bu minare hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olan önemli bir yapıt vardır: Şeyh Muhiddin Çeşmesi. Üzerinde Hamitoğulları dönemini yansıtan bir kitabe bulunan çeşme, caminin yapım tarihi ve dönemi hakkında değerli bilgiler sunuyor.
Salih Efendi Mahallesi'nin tarihi, Hamitoğulları dönemine dayanır ve bu mahalle, dönemin önemli isimlerinden Dündar Bey’in ailesinin yaşadığı bir bölge olarak bilinir. Bugün bile, bu tarihi yapıların ve çeşmelerin izleri, Uluborlu'nun zengin tarihini ve kültürel mirasını yansıtıyor.
ıspartalı
09 Ağustos 2024 Cuma 09:07Uluborlulular çok kaba, parasıyla kiraz zamanı kiraz alalım dedik, adamlar yüzüne bile bakmıyor, kaba saba adamlar, Allah şımartmasın, bir daha da Uluborluya ne giderim ne de kirazını alırım.
ali ayan
09 Ağustos 2024 Cuma 08:54cok güzel bir haber. tsk.
ciddi
08 Ağustos 2024 Perşembe 15:10oraya çıkıp ezan okuyan olursa namaz vaktinde, bölgedeki üç harfliler namaza geliyor ve ezan okuyan kişiye biat edip emrine giriyorlar
barida
08 Ağustos 2024 Perşembe 14:31A A AAAAAAA Camiyi çalmışlar.
veli
08 Ağustos 2024 Perşembe 11:46tarihi yerlerin ivedi onarımı gerekiyor