Depremsellik değerlendirmeleri neticesinde güçlendirilmesine karar verilen ve güçlendirme çalışmaları hızla tamamlanan okullardan biri de Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi oldu. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim öğretime her anlamda daha güçlü başlayan Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, güçlendirilmiş binasına döndükten sonra modern ve zengin bir de atölyeye de kavuştu.
Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Yaklaşık 250 farklı türde 4500’den fazla parçadan oluşan Tekno Tasarım Atölyesi Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (ENGEP) çerçevesinde kurulan atölye, projenin özel amaçlarından olan “Yenilikçi öğretim yöntemlerinin ve çoklu öğrenme kavramlarının kullanıldığı eğitim öğretim ortamları oluşturmak” kapsamında yapıldı.
Atölyede çevre okullardaki öğrencilerin de faydalanabileceği, LEGO ile robotik kodlama, Arduino, 3D yazıcı ve temel elektronik alanlarında proje tabanlı eğitimler verilmesi için hazırlıklar sürüyor.
Verilecek eğitimlerle öğrencilerin mühendislik temelli tecrübe edinmeleri, başta TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi pek çok yarışmaya katılımın artırılması hedefleniyor.
Tecrübe
09 Nisan 2023 Pazar 09:27Öğrencilerin belki de ders dışındaki bireysel çalışma sürelerini (kendilerine göre dogru planlama yaptıklarını düşünmeleri) matematik netlerinin deneme sınavlarında aşağıya inmesinin nedenlerinden olabilir diye düşünmekteyim. Öğretmen, veli ve öğrenciden oluşan üçlü eşgüdümün senkronizasyonu başarı hedefine odaklanma açısından, daha rahat ve kolay olacaktır. Kaliteli başarı asla tesadüf değildir.
Ikm Veli
08 Nisan 2023 Cumartesi 08:34Sizin cocuk calismayanlardan olsa gerek bu kadar icerlendiginize gore.Gayet iyi ve yerinde bir toplantiydi.Siz ilgilendiniz diye fen lisesi kazandi ogretmenler ilgilenmiyor diye kotu ha bune perhiz bu ne lahana tursusu.
GÜLKENT32
08 Nisan 2023 Cumartesi 04:51Benım o okulda 2 öğrencim okumakta.Sizin taştan betondan dediğiniz okul bütün idare ve çalışanların sırtından geçti.Yazın uğradınız mı hiç oraya sürekli ellerinde bir yük sağa sola koşuşan idareciler vardı.Hepsi bizim çocuklarımız için.Harika giden bir düzeni ve okulu bu şekildeki itamlarla asla bozamazsınız.Toplantıda ben veli olarak 13 rakamını da hiç duymadım.Böyle çalışkan ve kaliteli öğretmenlere bu şekilde yüklenerek yıpratamazsınız.
Okul Yönetimi
08 Nisan 2023 Cumartesi 02:43Sayın VelimizSizi okulumuzda misafir etmek isteriz. Eleştirileriniz bizler için kıymetlidir. Problemi tespit edip birlikte çözüm aramak daha sağlıklı olacaktır. En kisa zamanda görüşmek dileğiyle. Saygılar sunarız. Okul Yönetimi.
VELİ VELİ
08 Nisan 2023 Cumartesi 00:43Ben de o okulda veliyim.Ogretmenlerimiz Isparta'nın en deneyimli ogretmenleri kaldi ki mudur yardimcisi Genc dinamik ve cocuklarimizla cok ilgili.Cocuklarimizda hem ogretmenlerimizi hem de idarecimizi seviyor.Biz cok memnunuz.Binamizda harika oldu emegi gecenlerden allah razi olsun.
Veli3232
07 Nisan 2023 Cuma 21:55Veliler toplantısında SDFL deki öğretmenlere bir şeyler anlatmaya çalıştık. Ancak yine okul yönetimi taştan betondan haberlerle karşımıza geliyor. Kendilerinden fedakarlık yapmak istemiyorlar. Dersi anlatıp çekip gitme peşindeler. Çocuklar anlamış, anlamamış umurunuzda değil. Deneme sınavında 13 net çıkaran öğrenci olduğunu Mdr Yrd kendisi söyledi. Bu çocukların velileri ilgilenmeseydi şu an fen lisesinde olmazlardı. Ertesi gün çocukları ders çalışmamakta suçlamışlar. Bu nasıl bir eğitimcilik.