27 Temmuz 2024 Cumartesi

Şoför, halk otobüsüyle hasta köpeği veterinere götürdü

Şoför, halk otobüsüyle hasta köpeği veterinere götürdü

Isparta

HABER/ Nurettin Arkan- ISPARTA'da rahatsızlandığı için yol ortasında yatan sokak köpeği, özel halk otobüsü şoförü Mert Korkmaz tarafından veteriner kliniğine yetiştirildi. Gençlik hastalığına yakalandığı belirlenen köpek tedaviye alınırken, şoför Mert Korkmaz, "Köpeği o halde bırakamazdım. İnsanlık görevimi yaptım" dedi.

Isparta'da 18 nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde şoför olarak çalışan Mert Korkmaz, dün 48 numaralı KYK Erkek Öğrenci Yurdu seferini yaptığı sırada Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde yerde yatan ve başında 3- 4 kişinin toplandığı köpek gördü. Sefer yaptığı hattın son durağında yolcuları indiren şoför, otobüsle tekrar köpeğin olduğu yere geldi. Mert Korkmaz, 2'si erkek 3 öğrencinin yardımıyla otobüse aldığı köpeği tedavisi için yerleşkeye yakın olan Çünür Mahallesi'ndeki veteriner kliniğine götürdü. Muayene edilen köpeğin 'gençlik' hastalığına yakalandığı tespit edildi. İlaç tedavisi uygulanan köpek daha sonra bırakıldı. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına da anbean yansıdı.

'KÖPEĞİ O HALDE BIRAKAMAZDIM'

Olay anını anlatan otobüs şoförü Mert Korkmaz, "48 numaralı hatta çalışırken Doğu Kampüsü'nde yerde yatan ve can çekişen bir köpek gördüm. Yolcuları indirdikten sonra 3 gençten yardım isteyerek veterinere götürdüm. Köpeği o halde bırakamazdım. İnsanlık görevimi yaptım. Bizim için insan olmuş, hayvan olmuş fark etmez her can değerlidir. Köpeğin ölmediğini öğrenince çok sevindim" dedi.

'AŞISI YAPILMAYAN HAYVANLAR YAKALANIYOR'

Veteriner hekim Cihan Ünal da muayene ettiği köpekte, çoğu köpekte olduğu gibi gençlik hastalığı görüldüğünü belirterek, "Bu köpek ömrünün sonuna kadar bu sinirsel defektleri geçirecek. Genellikle 45- 60 günlük yavruyken tek doz, sonrasında en az 2 doz daha aşısı yapılmayan hayvanların bu hastalığa yakalanma olasılıkları yüksek oluyor. Şimdilik bu köpeğimizin nöbetini ilaçla geçirdik, lakin rahatsızlığının nüksetmesi kaçınılmaz" diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Beste

03 Mart 2024 Pazar 23:17

İyi ki varsın kardesim Allah karşına çıkarsın kotu yorum yapanlar Allah da size sokak hayvanlariyla ilgili ne dusunuyorsaniz ayni sekilde muamele etsin inşallah

buket

02 Mart 2024 Cumartesi 21:35

dünyada kendini avlayan türü besleyip tedavi ettiren başka dangalak bir tür var mı bizden başka acaba?

itperest büken

02 Mart 2024 Cumartesi 21:35

aferin şöför bey artık bu köpek tedavisini gmrdükten sonra çocukların peşinden rahatça koşup onları parçalayabilecek yola atlayıp tırın altında can vermelerini sağlayabilecek. belki bu senşn annen de karın da kendi çocuğun da olabilir.

Ayşe Genç

02 Mart 2024 Cumartesi 15:55

O şöför ve kucaklayıp otobüse taşıyıp tedavisini yaptıranlardan Allah razı olsun. Benim de köpeğin gençlik aşısı olmasına rağmen hastalanmıştı. On gün kadar bir müddet gezmediğim veteriner kalmamıştı. En son bir veteriner verdiği ilaçlarla yaşama döndürmüştü. İnşallah bu köpekçik de bir daha böyle birşey yaşamaz.

Eda saral

02 Mart 2024 Cumartesi 14:28

Sen ne güzel adamsın

Elif

02 Mart 2024 Cumartesi 09:57

Allah razı olsun senden

Aynur I.

01 Mart 2024 Cuma 13:24

Şöfor Bey ve veteriner Beyden Allah binlerce razı olsun Rabbim işlerinizi rast getirsin. Böyle duyarlı merhametli insan sayısı artması dileğiyle

Otobüslere öğrenci indirimi yapın

01 Mart 2024 Cuma 10:53

Acaba insan olsa gotururlermiydi??Reklâm olsun diye hareketler yapmayın.Öğrencilere otobüs biletine indirim yapın!!!!

Oğuzhan Çolak

01 Mart 2024 Cuma 09:40

Çok sevdiğim şoför arkadaşlardan birisidir. Saygılı işini layıkıyla yapan herkese saygılar sevgiler

Ozan

01 Mart 2024 Cuma 09:13

Helal olsun.

Duyarlı vatandaş.

01 Mart 2024 Cuma 09:07

Öncelikle tebrik ve teşekkür ederim duyarlılığı için. Sayın kooperatif başkanı bu arkadaş daha önceden malulen emekli olabilmek için ENGELLİ RAPORU almış olması lazım. Şayet ENGELLİ RAPORU varsa değerlendirmenizi, yoksa da kamoyunu bilgilendirmenizi rica ederim. Birde bu şöför arkdaşın nasıl araç kullandığını yolculara sorarmısınız…

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR