Slovakya vatandaşı Julia ve Kızı, Isparta Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.
Müslüman olmak istediğini belirterek Isparta Müftülüğüne başvuran Slovakya vatandaşı Julia ve Kızı için "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler veren Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, "Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum. İslam ile müşerref olup annesinden yeni doğmuş gibi günahsız olarak hayatına yeni bir sayfa açan hanım kardeşimize ve kızına İman ve İstikamet üzere bir hayat diliyorum. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" dedi.
Merasim, Julia’nın Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.
Müslüman olduktan sonra Julia "Hülya" ismini alırken kızı ise Leyla ismini aldı.
Müslüman olan Hülya ve Kızı Leyla’yı tebrik eden İl Müftüsü Biçer, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim Meali ve İslam İlmihali hediye etti.
Vatandaş
14 Mart 2025 Cuma 10:58Disslike sayısından anlaşıldığı üzere tarikatler yaptırmış haberi netleşti.
orta doğulu
14 Mart 2025 Cuma 10:54hiç slovakya vatandaşına benzemiyor
Yetkili
14 Mart 2025 Cuma 08:39Vatandaş a sesleniyorum. Tarikatların resmi kurum olan müftülükle ne alakası var. Saçma bir yorum yazmışsın.
Müslüman
14 Mart 2025 Cuma 08:37Allah kabul etsin ve samimi Müslümanların sayısını artırsın
hakten
14 Mart 2025 Cuma 07:37Dünyadaki müslümanlardan haberi olmadığı açık.
Vatandaş
13 Mart 2025 Perşembe 22:47Tarikatler mi yaptırıyor bu haberleri, bize ne?