Şarkikaraağaç'ta Aşağı Dinek, Arak, Başdeğirmen ve Köprü köylerindeki 1408 hektar tarımsal alanı suyla buluşturmak amacıyla yapılan gölet büyük bir skandalı gözler önüne seriyor. Devletin trilyonlarca liralık kaynağı ile 1995'de başlayıp 2010 yılında tamamladığı Köprüköy Göleti, görülmemiş bir şekilde kaçak veriyor. 2010 yılında DSİ uzmanlarınca görülüp, teslim alındıktan sonra işletmeye açılan Köprüköy Göleti'ndeki gözle görülür sızıntını görenleri şaşırtıyor. Yapılan incelemelerde 5.48 hektometreküp depolama hacmine sahip göletin ana gövdesinden sızıntı verdiği ortaya çıktı. DSİ uzmanlarının sondaj çalışmaları yaparak sızıntıyı önlemeye çalıştığı öğrenildi.
Akdeniz objektiflerine yansıyan Köprüköy Göleti'ndeki sızıntının yaklaşık saniyede 300 litre olduğu tahmin ediliyor. Şarkikaraağaç'ın bazı köylerindeki 1408 hektarlık tarım arazisinin sulanması amacıyla sulama amaçlı yapılan göletin inşaatı 15 yıl sürdü. 5.48 hektometreküp depolama hacmine sahip göletin 5.1 hm3 aktif hacimi bulunuyor. 50.78 metre yüksekliğinde yapılan göletin proje rantalibite oranı 1.4 olarak açıklanıyor.
Köprüköy Göleti'nin tamamlandıktan bu zamana kadar gözle görülür şekilde sızıntı vermesi tepki ile karşılanıyor. Şarkikaraağaçta bu durum endişe ile izleniyor. İlçe halkı ve köylüler sızıntı veren göletin bir gün patlamasından endişe ediyor. DSİ uzmanlarının sondaj çalışması ile bu sorunu gidereceği belirtiliyor ancak geçen 3 yıllık sürede herhangi bir olumlu gelişme yaşanmaması eleştiriliyor. Köprüköy Göleti'nin 2010 yılından tamamlandıktan sonra ilgili kişilerce kesin kabulünün yapılması, hak edişinin çıkarılması ile ilgili de kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu şekilde sorunlu bir yapının nasıl teslim alındığı merak ediliyor.
Öte yandan Şarkikaraağaç Köprüköy'de sızıntı veren göletin üst tarafında boşa akan su kaynağının ilçe sulama sistemine dahil edilmesi için çalşıma başlatıldı. Ancak Köprüköy sakinlerinin 'bu kaynak bize lazım olur' gerekçesiyle DSİ'ye başvurdukları ve izin verilmemesini istedikleri öğrenildi. Köy halkının sızıntı veren göletin birgün boşalacağı ve bu kaynağın takviye olarak değerlendirilebileceği yönünde düşüncesi olduğu belirtiliyor.