25 Nisan 2024 Perşembe

Sığınmacılar için öyle bir tezgah kurmuşlar ki...

Sığınmacılar için öyle bir tezgah kurmuşlar ki...

Isparta

Isparta’da sığınmacıların oturma izni almalarını sağlamak için kurulan tezgah pes dedirtti. Bu kirli tezgah dikkatli bir vatandaşın işin peşine düşmesiyle ortaya çıktı. Fatih Mahallesinde halen içerisinde kiracı bulunan 2 apart dairesi hayali olarak kiralanan Süleyman Yıldırım, akıl almaz bu tezgahı satır satır bomba32 haber ekibine anlattı. İşte o kirli tezgahın ayrıntıları.

Sığınmacıların oturma izni alabilmesi için önce bir konut bulmaları ve kiralamaları daha sonra kira kontratı ile birlikte su abonesi olup bu belgelerle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden ikametgah adresini kaydettirmeleri gerekiyor. Bu işlemin ardından da İl Göç İdaresi’ne gidip oturma izni alabiliyor.

HAYALİ EV SAHİBİ

Sığınmacılara sadece bu belge gerekiyor ve burada ikamet etmek zorunda değilse tezgahı kuran ve kimliği henüz tespit edilemeyen şahısa  WhatsApp üzerinden ulaşarak yardımcı olmasını istiyor. Profesyonelce çalışan şahıs adrese dayalı nüfus bildiriminde hangi konutlar boş görünüyor ise açık adresi bedeli mukabilinde sığınmacılara bildiriyor. Konut kime ait ise bu bilgilere de sahip olan şahıs hemen sahte bir kira kontratı düzenleyerek evi hayali olarak kiralamış oluyor.

SIRA SU ABONESİ OLMADA

Sığınmacılarla Isparta Belediyesi Su Abone Servisine başvuru yapan şahıslar ellerinde bulunan sahte kira kontratı ile bu adrese su abonesi olmak istediklerini belirtip 300 TL depozito bedelini ödeyerek kolayca abone oluyor.

NÜFUS SİSTEME İŞLİYOR

Adrese dayalı kimlik bildirimi ve ikametgah adresinin işlenmesi için bu kez Nüfus Müdürlüğü’nün kapısı çalınıyor. Su aboneliği ve kontratı ibraz eden şahıslara mevzuat gereği kolaylıkla ikamet belgeleri veriliyor.

GÖÇ İDARESİNE ‘TAMAM’ DEMEK KALIYOR

Konutları, kontratları, su abonelikleri ve ikamet belgeleri bulunan sığınmacıların son durağı İl Göç İdaresi oluyor. Tüm resmi evrakları hazır olan sığınmacılara oturma iznini veriyor. Artık kaçak göçmen statüsünden çıkan sığınmacılar Türkiye’de kalmanın yolunu bulunca rahatlarken, tezgahı kuran şahısın da reklamını yapmayı ihmal etmiyor.

ABONELİĞİ İPTAL ETTİRİNCE…

Su abonesi olan göçmenler bu aboneliğe ihtiyaç kalmayınca yeniden Isparta Belediyesi’ne giderek aboneliği iptal ettirip 300 TL depozitoyu geri alıyor.

BELEDİYE SUYU KESİNCE FARK EDİLDİ

Süleyman Yıldırım’ın Fatih Mahallesi’nde bulunan Doğuş Apartmanındaki 2 apartın aboneliği sonlandırılınca ekipler gelip suyu kesince içeride bulunan gerçek kiracılar ne olduğunu anlamak için ev sahiplerini arayınca olay çorap söküğü gibi anlaşılır.

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDU

Yıldırım yaşanan bu olaydan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Bu olayın çok yerde yaşandığını dile getiren Süleyman Yıldırım ‘Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin. Bunlar teröristte olabilirdi. Şikayetçiyim’ dedi.

BELEDİYE NOTER TASDİKLİ KONTRAT İSTEMEYE BAŞLADI

Bu olaydan sonra önlem alan Isparta Belediyesi de artık kiracı olup su aboneliğini üzerine almak isteyenlerden noter tasdikli kontrat istemeye başladı.

Telefon numarasından başka bir bilgisi olmayan 30-35 yaşlarındaki zanlının kimlik bilgisine ulaşılmaya çalışılıyor.

(Nurettin Arkan)

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hatice Çiftçi

02 Haziran 2023 Cuma 14:34

Ülkelerine geri dönüşümler istemiyoruz yabancıları kendi topraklarımızda gün yaklaşıyor gtmezlerse biz yabancı onlar yerli olacaklar yeme içme saygı sevgi kültürlerinin farklı gitsinler artık

İSİM: ARAP SOYAD: TÜRK.

02 Haziran 2023 Cuma 12:24

BİRİSİNE CEVAP: MADEMKİ ONUR DİYORSUN.pkk nın kucağına oturanlar,YUNAİTANDA KAÇIP ĞELENLER,KERKÜKTE KAÇIP ĞELENLER,BULGARİSTANDA KAÇIP ĞELENLER.ORTA ASYADAN ĞELİ NEDİNİNİ BİLMİYEN YOPAZ,IRKÇI ZİHNİYET HEP MÜSLÜMANLARIN MAZLUMLAR ÜZERİNDE EDEBİYAT ,KAHRAMANLI YAPMIŞLARDIR.1 ğün bile TERÖR BÖLĞESİNDE DURAMAYANLARIN KAHRAMANLIK EDEBİYATINA İNAN MAYIN asıl fare senin ğibilerdir.ÇOK ÖTEN KIRMIZI FULARLININ HAYAT HİKAYESİNİ OKU hayatın akibetin onun ğibi olmasın

Aa

01 Haziran 2023 Perşembe 23:13

Suyu kesmeseler fark edilmicekmiş

Akıllı olun

01 Haziran 2023 Perşembe 22:56

E İŞDE EV SAHIP LERI KIRAYA VERMESE BU KADAR MULTECI OLMUCAK ...EV SAHİPLERİ PARA DUYE ÖLÜP GIDECEK

Gururlu onurlu dönüş müş

01 Haziran 2023 Perşembe 21:46

Gururu onuru olan kaçmaz ülkesini savunur.fare sürüsü gibi geldiler

Vatandas

01 Haziran 2023 Perşembe 20:50

Filistin gibi olacaz azınlık İsrail şu an Filistin toprakların sahibi ders çıkarmak.lazim acilen gönderilmeli yoksa iç savaş çıkacak biz topraklarımızda yabanci istemiyoruz tamam bitti savas afganlar suriler ıraklı lar ve diğerleri gönderin artık dayanacak tahammülümüz kalmadı olmadı seçim yapın halka sorun .kalsınlar. mi gitsinlermi .

Vatandaş

01 Haziran 2023 Perşembe 20:49

Görmek kaçakçılığı yapanların cezaları agırlaştırılmalı

Muhammed Hüseyni

01 Haziran 2023 Perşembe 20:42

Sığınmacılara kurban olun onlar peygamber torunu bu toprakları islam ile şereflendiren neferlerdir.

insani ANALİZ

01 Haziran 2023 Perşembe 20:04

önce kendi aranızdan hesaplaşın.YA ADAM ĞİBİ OLUN YADA 2 YÜZLÜ OLMAYIN.HEM MÜLTECİLERİN NE İŞİ VARDEYİP IRKÇILIK YAPACAKSINIZ HEMDE .aynı malum kişiler tarlasında mülteci çalıştıracak.MALINI BATSIN SİZİNnaslda muhtaç kalıyorsunuz mültecilere .O KAZANDIĞINIZ MAL SİZE AHİRETTE ZEHİR OLACAK.çünkü EMEKLERİNİN HAKKINI VERMİYORSUNUZ.SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI BAROLAR SİZDEN NİYE SES ÇIKMIYOR.mülteci sevdalısı DEĞİLİM.

Adnan

01 Haziran 2023 Perşembe 18:09

Adam 300 lirasını çekmese, kimse uyanmayacaktı. Oyları verdiniz katlanacaksınız.

Mehmet

01 Haziran 2023 Perşembe 16:16

Bu işi yapan kişiyi vatan hainliğinden yargılamalı bence para için vatanına ihanet ediyor

İSİM: ARAP SOYAD: TÜRK.

01 Haziran 2023 Perşembe 15:38

yine zırlayan zırlamış mademki: İSTEMİYORSUNUZ .ÖNCE SENİRKENTTE SURİYELİLERİ ÇALIŞTIRAN SENİRKENTLİLERDEN HESAP SORACAKSINIZ. chp,ip ,akp ,M.H.P liler hepsi tarım işlerinde ve sanayide mülteci çalıştıtıyorlar çöp toplama işlerinde yine çalışıyorlar.NEDEN CHP,VEYA MHP AKP,İP LİLER BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KABUL EDİYOR.ÇÜNKÜ şahsi menfaat.İMANINIZ VE İNANCINIZ ÖNÜNE ĞEÇMİŞTİR.BEKLEYİN BAŞINIZA DAHA NELER ĞELECEK

Tayfun Tarık

01 Haziran 2023 Perşembe 15:36

Muhtarlar 8500 alıp armut mu topluyor?

Vatandaş

01 Haziran 2023 Perşembe 14:43

Ev sahiplerine sesleniyorum bunlara ev falan kiralamayin lütfen ne hâli varsa görsünler..

Suriyeli Afgan defolup gidin

01 Haziran 2023 Perşembe 14:23

Şimdi 15 milyon var.5 sene sonra 45 milyon olurlarTavşan gibi çoğalıyor bunlar.kendi ülkemde ben mülteci olucam lanet olsun bu hale getirenlere

Ali

01 Haziran 2023 Perşembe 14:19

ev sahibini tebrik etmek lazım bunlar kimse bulunmalı..

apartçı

01 Haziran 2023 Perşembe 14:17

Belki bütün boş apartlarda var bu şekilde göçmen acil hepsine bakılmalı

tanışman

01 Haziran 2023 Perşembe 14:11

chpkklilerin yeni tezgahı

vtec

01 Haziran 2023 Perşembe 13:42

Sığınmacılar üzerinden algı oluşturmayın, onlar muhacir biz ensarız. Başımızın üzerinde yerleri var.

Afganın işi ne

01 Haziran 2023 Perşembe 13:40

Bir şekilde yerleşiyorlar, gitmiyorlar.... et süt fiyatı artıyor... olan bize oluyor... yetmedi mi artık

Savlu

01 Haziran 2023 Perşembe 13:09

Geçmiş olsun asker arkadaşım

Tayyipcan

01 Haziran 2023 Perşembe 12:30

Akp ve MHP ye oy veren tüm Ak milliyetçileri mültecileri evlerine almaya ,her türlü ihtiyaçlarını gidermeye davet ediyorum.Reise oy veren herkes bunu yapmalı

dış güçler bunlar herhalde..

01 Haziran 2023 Perşembe 12:12

ıspartanın kendinde sahtekarlar cok.Gariban sıginmacilarin parasına göz dikiyorlar.Şuna bak,devleti dolandırıyorlar.Dış güçler bunlar herhalde...

Ispartalı

01 Haziran 2023 Perşembe 12:12

Bu işin ıspartada bir sektör haline geldiğini ve 1000$ karşılığı yapıldığını duydum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR