Isparta Orman İşletme Müdürlüğü, Belediye İş Hanı önünde stant kurarak, vatandaşları orman yangın gönüllüsü olmaya davet etti.
Dün ve bugün gerçekleştirilen faaliyette form dolduran vatandaşlar, yangın gönüllüsü olmak için ilk adımı attı.
NASIL ORMAN YANGIN GÖNÜLLÜSÜ OLUNUR?
Orman yangın gönüllüsü olabilmek için; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, en az ilkokul mezunu olmak, sağlık yönünden bir engeli olmamak, adli sicil kaydı olmamak, teorik ve uygulamalı orman yangınları eğitimini almış ve sertifika almış olmak, şartları aranmaktadır.
Gönüllülerin görevleri şunlardır:
a) Orman yangını ihbarı üzerine, kişisel koruyucu donanım, araç ve ekipmanları ile ekip halinde olay yerine hemen intikal etmek.
b) Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek.
c) Orman yangınları esnasında her türlü kaza ve mahsur kalma gibi teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek.
ç) Devlet malını koruma ve uzun süreli kullanabilme anlayışı ile görev yapmak.
d) Kişisel koruyucu kıyafetlerini muhafaza etmek ve bunların temiz ve düzenli bulundurulmasını sağlamak.
e) Alet, edevat ve araçların bakım ve temizliklerini yapmak.
f) Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen diğer eğitim ve tatbikatlara katılmak.
Sabıkalı
03 Ağustos 2024 Cumartesi 22:40Adlı, sicil, kaydı olan insan vatanını yurdunu ormanlarını koruyamaz mı
Parasıyla değil mi
03 Ağustos 2024 Cumartesi 12:02Para verirseniz , sigorta yaparsanız gelirim. Neden olmasın
personel yerine helikopterle söndürün
03 Ağustos 2024 Cumartesi 10:43orman müdürlüğünün odaları tıklım tıklım çalışanla dolu.bu memurların görevi sadece evrak işleri mi? Yangın olduğu zaman söndürmeye gitmeyecekler mi? görev tanımlarında yangın söndürmek yokmudur? önce kendi personelini gönder.deprem zamanında da çevre şehircilik kendi mğhendislerinin yerine başka kurumlardaki teknik personeli böl****e göndermişti.kendi personeli rapor patlatınca araç ve şöför verip durumu geçiştirdiler