28 Mart 2024 Perşembe

Şehidin vasiyetini bildirdiği hocası Ömer Armağan konuştu

Şehidin vasiyetini bildirdiği hocası Ömer Armağan konuştu

Isparta

Şehit Enes Özgül'ün WhatsApp'tan "Ömer Hocam, şehit olursam, ismim ve soy ismim çocuk destek merkezine verilsin" mesajı yazdığı Ömer Armağan, DHA'ya konuştu. Ömer Armağan, "31 Mayıs gecesi WhatsApp'tan yazdı. 'Kritik bir operasyona çıkacağım. Bu operasyondan dönemeyebilirim. Şehit olursam ismimin Isparta'daki kuruluşlardan birine verilmesini isterim' yazmıştı. Asker olmak hayaliydi. İsminin çocuk destek merkezine verilmesine sevindim. Bana verilen vasiyetin yerine getirilmesi beni mutlu etti" dedi.

Pençe- Kilit Operasyonu'nda görev yapan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül (30) 21 Haziran 2022'de yaralanarak Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün, vasiyeti ortaya çıktı. 31 Mayıs 2022 tarihinde Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ömer Armağan'a yazdığı WhatsApp mesajında Özgül, "Ömer Hocam, kritik bir operasyona katılacağım. Sizden istirhamım şudur: Eğer şehit olursam, adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin. Hocam orada büyüyen çocuk şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hocam, her zaman sevmeye devam edeceğim. Hepiniz hakkınızı helal edin" demişti. Şehidin vasiyetini bildirdiği Ömer Armağan DHA'ya konuştu.

"31 MAYIS GECESİ WHATSAPP'TAN YAZDI"

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ömer Armağan, "Yetiştirme yurdunda, görev yaparken çocuğumuzdu. 2010 yılında reşit olunca ayrıldı. O tarihten bu yana hep görüştük. 31 Mayıs gecesi WhatsApp'tan yazdı. 'Kritik bir operasyona çıkacağım. Bu operasyondan dönemeyebilirim. Şehit olursam ismimin Isparta'daki kuruluşlardan birine verilmesini isterim' yazmıştı. Ben de 'İnşallah, sağ salim dönersin' dedim" diye konuştu.

"ASKER OLMAK HAYALİYDİ, KENDİ İSTEĞİYLE ASKER OLDU"

Ömer Armağan, "1 Haziran'da, 'Hocam sağ salim atlattık operasyonu, sorun yok' yazmıştı. Bunu ben Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz ile de paylaştım. Görüşmemizden 20 gün sonra, yaralandığını duyduk. Şehadet haberini alınca tekrar müdürüme ilettim. Müdürüm de Sayın Bakanımızla iletişime geçmiş. Isparta'da yeni yapılan bir kuruluşumuz vardı. Isparta Çocuk Destek Merkezi diye oranın adını Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi olduğunun müjdesini de bugün bizimle Bakanımız paylaştı. Hüzünlüyüz, vatanımız sağ olsun. Asker olmak hayaliydi. İsminin çocuk destek merkezine verilmesine sevindim bana verilen vasiyetin yerine getirilmesi beni mutlu etti" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

05 Temmuz 2022 Salı 22:19

Vatan sana minnettar kahraman şehidim.Adın sonsuza kadar yaşasın,ruhun şad olsun.

Baki Hoca

05 Temmuz 2022 Salı 19:58

Omer Erkan Bey de bizce sehittir

S.a

05 Temmuz 2022 Salı 19:47

Ömer Erman değil armağan olacak soy ismi degistirilirse iyi olur

Armağan

05 Temmuz 2022 Salı 19:33

Ömer Armağan beye teşekkür ederiz böyle konularda ki hassasiyetinden dolayı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR