SİYASET KAZANI-7 SEÇİM ARİTMATİĞİ
Bugün 3 aday ile birlikte vakit geçirme fırsatı buldum. Aklıma takılanları sordum cevaplar aldım. Her aday kendisini diğerinden daha şanslı görüyor. Peki 31 Mart'ta ipi kim göğüsleyecek? Önemli olan bu.
Gelin şimdi bugün yaşadıklarım ve tespitlerime bir göz atalım.
İlk buluşmamız Isparta 32 Sporun efsane başkanı Atakan Yazgan ile oldu. İYİ Parti eski il başkanı Hasan Büyükçam'ın işletmeciliğini yaptığı işletmede kahvaltıda buluştuk. 'Hiç bu kadar onur, gurur duymadım Ispartalı olduğumdan diye söze başladı. Kendisi ile ilk olarak 2006 yılında tanıma fırsatım olmuştu. İstanbul'da boğaza nazır restoranında Ispartalı meslektaşlarımla bizleri ağırlamıştı. Sonrasında Ispartaspora verdiği destekler aldığı başarılarla hep adını duyduk ama teşviki mesaimiz hiç olmadı. Bir gün gelip Isparta'ya belediye başkan adayı olacağı hiç aklıma gelmemişti.
Eylül ayında Uluborlu ilçesinde düzenlenen Kiraz Festivaline gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile başbaşa bir görüşme yaptığında böyle bir niyetinin olduğunu duydum. Maddi durumu iyi, işi önünde yıllardır İstanbul'da yaşayan biri ne diye gelir de başkanlığa talip olur diye düşünmeden edemedim. Kendisi bugün cevapladı. '25 yıldır yapılamayanları yapmaya geliyorum' dedi ve ilave etti. 'İstihdam, istihdam, istihdam.' Aklıma takılacağına sorayım dedim. Nasıl bir istihdam yaratacaksınız?
'Belediye kanalıyla olduğu gibi yatırımcı arkadaşlarıma yer tahsisi yaparak önlerini açarak iş sahaları açacağım. Unılever firması buraya yatırım yapmak istedi. Yer verilmeyince Konya'ya gitti. Ben belediye başkanı olursam yatırımcının önünü açıp istihdam alanları oluşturacağım' diye de ekledi.
Fenerbahçe gibi bir dev kulüp yönetimine bile girmiş olan iş insanın bunu yapması olağan. O yüzden neden olmasın deyip geçmek lazım.
Peki CHP Isparta'da belediye başkanlığını kazanabilir mi? Bu sorunun cevabını da İl Başkanı Vedat Şenol verdi. 'Hiç bu kadar seçimi kazanacağımıza inanmamıştık. Bu kez tüm örgütümüz başkan adayımız Atakan Yazgan'ı benimsedi. Bizim 6 bin oy farkını kapatmamız zor değil' diye konuştu.
Geçtiğimiz seçimde İYİ Parti ile ittifak yapan ve Gökmen Gökmenoğlu ile seçime giren CHP 12 bin oy farkla 3. oldu. Başkan Şenol'un hesabına göre CHP'den yine bir yerlere oy kayması olmuştu. Peki CHP seçmeni bu seçimde kime vermişti oyunu 40 bin oy alan Yusuf Ziya Günaydın'a. Buradan yola çıkarsak Günaydın bu kez CHP seçmeninden oy alamayacak mı demek istedi İl Başkanı bunu seçim gösterecek. Peki 6 bin farkı ne ile kapatacak? Ispartaspor taraftarı ve İYİ Partide adayı benimsemeyen küskünlerden olabilir mi? Kahvaltı programının eski il başkanı Hasan Büyükçam'a ait bir işletmede yapılması buna işaret olabilir mi? Bunu da zaman gösterecek.
TURAL: "BU PAZAR SEÇİM OLSA VALLAHİ BEN BAŞKANIM"
CHP cenahında hal böyle iken İYİ Parti adayı olan ve sahaya ilk inen Ahmet Tural, Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde oldukça iddialı konuştu ve dedi ki; 'Bu pazar günü seçim olsa vallahi de billahi de ben başkanım.' Cep telefonundan da bir fotoğraf gösterdi. Akşamları ev toplantısından bir kareydi. Oda içi tıklım tıklımdı 'Her ev toplantım böyle teveccüh çok. Lakin seçime 2 ay var ne olur bilmiyorum' değerlendirmesinde bulundu. CHP' nin öngörüleri ile Tural'ın görüşleri çatışıyor. Sonucu merakla bekliyoruz.
BAŞDEĞİRMEN 1-0 ÖNDE
Bu benim değil kamuoyunun görüşü onu baştan söyleyeyim. 'Halk olarak hizmetlerden memnunuz, Şükrü başkan 1 dönem daha görevde kalması lazım' diyenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok. Halen görevde olması da hizmetlerden faydalandırması seçim dönemine kadar artı puan kazandıracak elbette.
GÜNAYDIN YORUMSUZ
Bu konuyla ilgili en ufak bir şey yazmam kişisel davrandığım anlamına geleceği için sayın Yusuf Ziya Günaydın ile ilgili bir değerlendirmem olmayacak. Kendisine başarılar dilemekle yetineceğim.
Şükrü baskanim
30 Ocak 2024 Salı 19:01Memnunuz herkes rastgele ağzı olan konuşuyor hersey insanlar için birazda kıymetini bilin ne yaptıysa doğrudur,halk için varlığını gösterdi doğruya doğru demelisiniz
Emin
30 Ocak 2024 Salı 16:07Seçim Şükrü ve Tural arasında geçer. Gerisi teferruat….
Ispartalıyım
30 Ocak 2024 Salı 11:49Kim gelirse gelsin sistem bellidir ,herkes kafasına göre takılıyor ve en acısı yaptıklarının hesabı sorulmuyor partisini doyurduğu sürece sıkıntı yok ,ısparta belediyesi ıspartaya yıllardır ne kazandır dı akli baliğ olan yazsın sadece güzelleştirme yanlış planlama boşa giden para ve zaman
Aykırı Ses
30 Ocak 2024 Salı 10:03"Teşviki mesai" diye yazarken sayın müellif; sanırım teşrik-i mesaiyi kastettiniz. Bir de; keşke Vedat Bey'e bir sorsaydınız; siz sol parti değil misiniz; neden aday olarak hep zenginleri seçiyorsunuz, diye.
Ispartalı Seçmen
30 Ocak 2024 Salı 08:08CHP kendisi darı ambarında görüyor eskiler ne der Görünen Köy Kılavuz istemez evvela Allah Şükrü BAŞDEĞİRMEN tekrar seçilecek hizmet var Isparta'da kim ne derse desin
tural kendini ne zannediyor
30 Ocak 2024 Salı 07:48bir de yemin etmiş, senin gibim alavereci dalaverecilere pabuç bırakmayacak Ispartalılar, İnş. yine Yerli ve milli tek başkan Şükrü başkanı seçeceğiz, sen de dönekliğinle kalacaksın, o kadar esnaf da aklını kullansın ,bu iyici ve yiyici hainlere fırsat vermesin Allah
Yazgan ahmete fark atar .yazgan kazanır.
30 Ocak 2024 Salı 00:26Okullrda tatil bitince uzaktan eğitimlemi devam edecek.Hastaneler özellere dahil dolu hastayla bilginiz varmı.Yazgan alır.
Ispartasporlu
29 Ocak 2024 Pazartesi 23:33Atakan Yazgan bu seçimi alır. Ispartaspor'u defalarca üst lige yükseltti sıra Isparta'da.
Tuğrul
29 Ocak 2024 Pazartesi 21:39Ahmet Tural seçimi rahat alır... görünen o .. Başdeğirmenden esnaf çok şikayetçi...
Hayırlı
29 Ocak 2024 Pazartesi 18:16Şükrü bey seçilir galiba
İyi gör GÖZLÜK tak
29 Ocak 2024 Pazartesi 18:16Chp il başkanımızın uykusuz olunca hep böyle hayal görür hala genel seçimlerde kalmış aklı. Hesap öyle değil iyilerin küskünü 40 kişi bizim küskün binlerce ben bile esnafın başkanı Ahmet Tural diyorum.
İyi gör GÖZLÜK tak
29 Ocak 2024 Pazartesi 18:15Chp il başkanımızın uykusuz olunca hep böyle hayal görür hala genel seçimlerde kalmış aklı. Hesap öyle değil iyilerin küskünü 40 kişi bizim küskün binlerce ben bile esnafın başkanı Ahmet Tural diyorum.