Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama gazetesi olan “Kampüs Doğu Batı”, öğrencilerin kendini habercilik alanında geliştirmesi noktasında fırsatlar sunuyor. En temel bilgilerden en ince ayrıntılara kadar haberciliğe dair uygulamaların en iyi örneklerini sunan gazete Isparta özelinde haberlere yer vererek şehrin kimliğinin aktarılmasının yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılması noktasında da önemli bir görevi yerine getiriyor.
Çalışma Ortamı ve Kazanılan Beceriler
Kampüs Doğu Batı gazetesi 2015 yılı Aralık ayından beri yayınlarına devam ediyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinin olduğu zamanlarda öğrencilere kısmi zamanlı çalışma fırsatı sunan gazete aynı zamanda gönüllü katılan öğrencilere de haber yapma pratiği elde etme fırsatı sunuyor. Gazetede çalışan öğrenciler derslerinden arta kalan zamanlarda haber yaparak kişisel gelişimlerini artırma fırsatı buluyor. Gazete muhabirlerinden Murat Yıldız Kampüs Doğu Batı gazetesinde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti, “Gazete burada çalışan tüm öğrencilerin haber üretim konusunda oldukça beceri kazanmalarını sağlıyor. İlk başlarda haber yapma noktasında çekincelerim vardı ancak hocalarımın yardımlarıyla haber yazma konusunda oldukça gelişim kaydettiğimi düşünüyorum.” sözleriyle aktardı.
Şehrin Tüm Dokusu Bu Gazetede
Isparta geçmiş medeniyetlere ev sahipliği yapmış kendine has toplumsal ve kültürel hafızası olan ve binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan bir şehir. Süleyman Demirel Üniversitesinin varlığı şehrin kimyasında oldukça önemli etkiler oluşturuyor. Öğrenciler ile şehri buluşturan üniversite, uygulama birimleriyle de dikkat çekiyor. Kampüs Doğu Batı gazetesi de öğrencilerin haber yapma konusunda pratik yaptığı bir alan olarak yer alıyor. Burada haber yapan öğrenciler Isparta özelinde olan olayları gazetenin sayfalarına taşıyor. Isparta’nın kültürel ve tarihi mirasını aktaran ve gözden uzakta kalmış yerler, kişiler ve tarihi yapılar ile tarım, spor, yaşam gibi kategoriler altında haberlerini oluşturan Kampüs Doğu Batı gazetesi Isparta yerel basının bir parçası olarak yayın politikasını sürdürüyor. Pisidia Antiokheia, Eğirdir Kalesi gibi antik yapıların, elma, gül, kiraz bahçeleri gibi tarım alanlarının ve bölgenin yerel spor takımları gibi farklı başlıklarda konuların işlendiği gazete şehir-üniversite etkileşiminin artırılmasına katkı sağlıyor.