Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Ülkemize gümüş madalya kazandıran Milli Takım Sporcusu Yusuf Dikeç’e Fahri Doktora Payesi verildi.
Fahri Doktora Payesi Töreni ve “Başarıyı On İkiden Vurmak” başlıklı söyleşi SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Cem Sağdıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından üniversitenin oda orkestrası tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.
Törenin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Saltan, gençlere her zaman kendilerine özgü bir duruşlarının olması gerektiğini söyleyerek, “Milli kahramanımız Yusuf Dikeç'in duruşu, bu sözlerimizin fiziksel olarak vücut bulmuş halidir. Bu duruş, binlerce yıllık geçmişimize bir saygı duruşu ve gençlerimizin geleceğe olan bakışını şekillendirecek bir yol göstericidir.” diye konuştu.
Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ise SDÜ’ye, milli kahramanlarına özel fahri doktora programını düzenlediği için teşekkür etti ve Yusuf Dikeç’in başarılarının Isparta’yı gururlandırdığını belirtti.
Törenin ardından, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Olimpiyat Madalyalı Milli Sporcu Yusuf Dikeç’e Fahri Doktora Payesini takdim etti.
Daha sonra, SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Kubilay Türkay moderatörlüğünde, Yusuf Dikeç ile "Başarıyı On İkiden Vurmak" adlı bir söyleşi yapıldı. Söyleşide, Dikeç öğrencilere zamanın kıymetini bilmeleri gerektiğini ve her ne iş yaparlarsa yapsınlar çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Dikeç öğrencilere şöyle seslendi: “Beş dünya, dört Avrupa şampiyonluğum vardı ancak hiç biri bu kadar ses getirmedi. Sporcunun gidebileceği en son nokta burası. Yarışmaya çok iyi hazırlandık. Bir sporcu gerçekten çok çalışacak. Yarışmaya gittiği zaman nasibiyle, rızkıyla ve şansıyla da gidecek. Biz aslında rekor atarak finale çıktık ama finalde sadece şans yanımızda değildi ve gümüş madalya ile geri döndük. Ama vazgeçmeyeceğiz ve 2028’e kadar çalışmaya devam edeceğiz. Lütfen zamanınızı boşa geçirmeyin. Her ne iş yapıyorsanız yapın çok çalışın.”
Olimpiyat oyunlarındaki ikonik duruşuna da değinen Dikeç, “Ekipmansız ve iki gözü açık atış yapan az sayıdaki sporculardan biriyim. Olimpiyat ruhu, dopingin olmadığı, centilmenliğin ön planda olduğu, herhangi bir ekipman ve aksesuar kullanmadan yapılan bir yarışmadır. Bu ruh, olimpiyatın dünyada kabul görmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Bende, olimpiyat ruhuna en uygun, en duru, en saf başarıyı burada gördüler ve bundan dolayı ses getirdiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Hilal
24 Aralık 2024 Salı 12:09Çok güzel bir programdı, katılmayanlar hiç yorum yapmasınlar. Üniversiteme ve rektör hocama teşekkür ederim
sonradan Ispartalı
24 Aralık 2024 Salı 08:24koca koca profösörler töbe yarabbım töbe. Spor bilimlerine söyleşiye gelse tamam anlayacam da sanki biraz abarttık gibi değil mi. Fahri dokt****ar falan filanlar...
Akın Gündoğdu
23 Aralık 2024 Pazartesi 21:44Sayın rektörüm şehrimize ve üniversitemize gelmesine vesile olduğunuz kişiler gerçekten çok isabetli teşekkür ediyoruz. Yeni gelecekleri heyecanla bekliyoruz.
Vatandaş
23 Aralık 2024 Pazartesi 16:19Üniversite dediğin SDÜ gibi olmalı, her şehre böyle örnek bir üniversite lazım. A dan Z ye, Emeği geçenlere teşekkür ederiz.
südü
23 Aralık 2024 Pazartesi 15:47Yönetim atamalarıyla kime hizmet ettiğini gösterdi ve tepki çekti. Kimin onayıyla kime hizmet ettiği ortaya çıkınca imaj tazelemek için atağa geçti. Önce Bayraktar'la ortamı yumuşatmaya çalışıyor ama yemeyecekler herhalde.