27 Temmuz 2024 Cumartesi

SDÜDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

SDÜ'de 3 daire başkanı ve bir merkez müdürünün görev yerleri şok bir kararla değiştirildi.

Isparta

SDÜ Personel Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü görevden alındı. Yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde de benzeri değişikliklerin yaşanabileceği üniversite camiası tarafından dillendiriliyor. Adı sık sık haksız rekabet tepkileriyle anılan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel'in de merkez müdürlüğü görevinden alındığı öğrenildi. Öte yandan SDÜ Konukevi Müdürü, SDÜ Genel Sekreter Yardımcısının da görevden alındığı iddia ediliyor. SDÜ yöneticilerinin dün gece geç saatlere kadar toplantı halinde olduğu da gelen bilgiler arasında. SDÜ Konukevi Müdürü'nün yerine Şarkikaraağaç'tan bir atama yapıldığı da yine bilgiler arasında yer alıyor.

DİNLEMELERDEN SONRA SDÜ REKTÖRÜ İBİCİOĞLU BOMBA 32 HABER SİTESİ'NE ŞU AÇIKLAMAYI YAPARAK BUGÜN YAŞANANLARIN SİNYANLERİNİ VERMİŞTİ

İŞTE O HABER

Süleymen Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kendisine ait 2 cep telefonunun dinlendiğini öne sürerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Rektör İbicioğlu 3 yıl boyunca anayasa ve hukuka aykırı şekilde dinlendiğini belirterek, bomba 32 aracılığıyla bir açıklama yaptı.

DİNLEMELERİ SET BİR DİLLE KINADI

Rektör İbicioğlu 'Üniversitemizi dünya üniversiteleri arasına sokmak  için, gece gündüz demeden mücadele ederken, evimize gitmek için zaman bulamadığımız bir bir ortamda, adımızın böyle şeylere karışması gerçekten kabul edilebilir ve saygı duyulabilir bir karar değil. Bu nedenle her şeyden önce izzetimizi ve onurumuzu korumamız gerektiğine inandık. Bu bağlamda hukuksuz olarak anayasa ve mevcut yasalara aykırı şekilde bizi dinleyen kim varsa, hangi kişi, kurum ve kuruluş varsa tamamından şikayetçi olacak ve onlarla sonuna kadar mücadele edeceğim' dedi.

BEN BİLİM ADAMIYIM

Konunun peşini bırakmayacaklarını, mesai kavramına takılmadan kapasite üstü çalışan bir kurumun tüzel kişiliğini temsil eden rektör olarak böyle yasa dışı dinleme yapanları kabul edemeyeceğini dile getiren İbicioğlu, "Bunu ister yasal ister yasa dışı olarak kim yapmışsa aynen kendilerine iade ederim.

Ben Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü bir bilim adamıyım. Benim ne cemaatle ne siyasetle işim olur. Bizi 3 yıl değil 10 yıl dinleseler bir şey bulamazlar, bizim alnımız ak başımız dik" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakan Katipoğlu

06 Nisan 2014 Pazar 00:48

Madem görev değişikliği yapıyorsunuz, şu uzun çocuğu (Y.D.) da yapmacıktan görevden alıversene hocam, hani o da Süleyman Demirel Üniversitesi, Arş.Uyg. Otelleri ve Sosyal Tesisler Genel Müdürcüğü ya.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR