Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen “İnşaat Zirvesi” başladı.
Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Özgü Yiğit, İnşaat Topluluğunun akademik danışmanı Doç. Dr. İlyas Devran Çelik, Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta Belediye Başkan Vekili İbrahim Can, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Erdem Demiralay, Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, akademik kadro ve inşaat sektörü yetkilileri ile öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açış konuşması topluluğun akademik danışmanlığını yapan Doç. Dr. İlyas Devran Çelik tarafından yapıldı. Doç. Dr. Çelik konuşmasında, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak yaptıkları işin ne denli önemli olduğunu vurguladı.
Isparta Ticaret Odası Başkanı Metin Çelik ise konuşmasında şunlara değindi: “Okuldan ilk mezun olduğumda mesleğimin çok bilincinde değildim. Neler yaratacağımızı, çevreye insanlığa nasıl dokunacağımızı bilmiyordum. Ama sağlık ocağı, köprü, okul gibi inşaatlar yapıp teslim ettik ve bu mesleğin gerçekten çok saygın bir meslek olduğuna kanaat getirdik. İnsana dokunan, onun her dakikasına dokunan bir meslek bu. Dolayısıyla mesleğini severek yapmak çok önemli.”
İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Erdem Demiralay, öğrencilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında mesleğin zorlayıcı şartlarının yanı sıra güzelliklerinin de bulunduğunu söyledi. Demiralay, “Medeniyet, inşaat mühendisleri veya mimarlar olmadan kurulmaz. Nereye adım atarsak atalım bir mimarın ve mühendisin orada imzasının olması gerek. Bu bilinci edinerek ve kendinize güvenerek ilerlemenizde fayda var.” dedi.
Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven de konuşmasında zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek etkinliğin verimli geçmesini temenni ettiğini söyledi.
Isparta Belediye Başkan Vekili İbrahim Can, öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, zirvede emeği geçen öğrencilere ve katkı sağlayan firmalara teşekkür etti.
Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi ise şöyle konuştu: “Öğrenci topluluklarını aktif olarak destekleyen bir üniversiteyiz. Gururla söyleyebilirim ki inşaat topluluğu layıkıyla 13’üncü kez yapıyor. Şevkinizin hiç sönmemesini bundan sonraki aktivitelerde de daha da iyisini yapmanızı umuyorum. Bu aşamada bizimde üniversite olarak yapmamız gereken bir husus olursa her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.”
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, konuşmasına Süleyman Demirel Üniversitesinin ve İnşaat Mühendisliğinin bir mensubu olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyleyerek başladı. Prof. Dr. Saltan, öğrencilere, kendilerini yetiştirmeleri ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
İnşaat sektörünün önde gelen profesyonelleri ile öğrencileri buluşturan etkinlik, “mühendislik”, “proje yönetimi”, “şantiye uygulanmaları”, “sürdürülebilir yapılar” gibi sunumlara ev sahipliği yapıyor.
Üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamayı hedefleyen zirve, 25 Nisan Cuma günü sona erecek.
ayhan
25 Nisan 2025 Cuma 09:54şükrünün gönderdiği başkanvekili komedi gibiydi iki laf edemeden kürsüden indi bir de hazırlıksız geldim dedi düşünün bu tipler yönetiyor belediyeyi bilgi yok vizyon yok konudan haberi yok
Ben ekonomistim
24 Nisan 2025 Perşembe 22:16İstediğiniz kadar konuşun herşey hayal oldu