SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın açıklamaları kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için bazı üniversitelerde hibrit (karma) eğitim modeli kararı alındı.
2020'nin Mart ayından itibaren uzaktan eğitime geçilen üniversitelerde, önümüzdeki bahar yarıyılı için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve YÖK'ün tavsiye kararları ve görüşleri üzerine birçok üniversite, bahar dönemi için hibrit eğitim modeline geçiş yapıyor. Bahar yarıyılı için hibrit veya karma olarak adlandırılan modele ilişkin üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Konya Selçuk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Harran Üniversitesi aldıkları senato kararlarını ilk duyuran üniversiteler oldu.
Hibrit eğitim modeline ilişkin SDÜ Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, uygulama ağırlıklı eğitimin yürütüldüğü Tıp, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri ve İlahiyat fakülteleri ile lisansüstü eğitim verilen Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar enstitüleriyle uygulama ağırlıklı eğitim veren diğer birimlerde hibrit eğitim modeli çerçevesinde yüz yüze dersler yapılabileceği belirtildi. Diğer tüm akademik birimlerde teorik ağırlıklı derslerin ise uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmaya devam edileceği kaydedildi.
Alınan kararlara göre bahar yarıyılı için uzaktan eğitim yöntemiyle verilen derslerde devam zorunluluğu aranmayacak. Uzaktan eğitim yönetmeyle yapılacak derslerin vize, mazeret, final ve bütünleme sınavları çevrim içi, çevrim dışı, ödev ve proje yöntemleriyle yapılabilecek.
İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa´da ise Tıp Fakültesi'nde 4, 5 ve 6'ncı sınıf klinik uygulamaları yüz yüze, teorik dersleri ise yüz yüze veya dijital hibrit şeklinde yapılacak. Veterinerlik, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik ve Spor Bilimleri fakültelerinde de uygulamalı eğitimler yüz yüze, teorik dersler ise yüz yüze veya dijital olarak hibrit yapılacak.
Emekli müh. Ali
17 Şubat 2021 Çarşamba 22:55Ben emekli bir mühendis olarak, teorik yüz yüze ve pratikde de uygulamalı eğitimi almadan,bir makina,bir inşaat,bir bilgisayar veya elekrtik-elektronik mühendislerinin nasıl yetişeceği ve piyasa şartlarında nasıl verimli çalışacağına hala aklım,fikrim ermiyor. Üzülerek söylüyorum,bundan sonra konularına hakim tam bir yeni mezun mühendis göremeceğimiz kanaati oluştu. Diplomalı mühendis çoğalacak maalesef..İnşaallah bu virüs işi bir an önce biter...
ZEHİR ZIKKIMA GELSİN
17 Şubat 2021 Çarşamba 21:40akademisyen kadar taş düşsün başına. Sen ne iş yapıyorsun çok merak ettim? Akademisyenin mesai kavramı otoparktaki araç sayısı ile ölçülmez. İşine bak
ELREYN
17 Şubat 2021 Çarşamba 15:26İLAHİYAT NE ALAKA???
Xyz
17 Şubat 2021 Çarşamba 09:26Sağlık bilimleri, mühendislik açılmazken ilahiyat neden açılıyor? İleride değerini anlayacaksınız hemşirelerin, fizyoterapistlerin, mühendislerin. Ama o zamana iş işten geçmiş olacak.
Byk
17 Şubat 2021 Çarşamba 08:02Ebeler hemşireler uzaktan eğitim ile mi öğrenecek uygulamalı dersleri? Ayrıca Mühendislik 3 ve 4. Sınıflar açılsa iyi olurdu.
zehir zıkkım olsun
17 Şubat 2021 Çarşamba 00:17okul yok...ögrenci yok.. maaşlarıda kesin kardeşim... 1 yıldır evden çalışma diyorlar ama bir tane evinde kalan ögretim görevlisi yok... 30 daireli oturdugum sitenin 20 dairesi üniversite de ögretmen, bir çoguda eşiyle birlikte ögretmen falan ...akşam sitemizin otoparkı dolu... fakat ögleye dogru 1 tane araç kalmıyor. okul yok evde çalışma diyorlar fakat bu komşular araçlarıyla nereye gidiyor inanın merak ediyorum... hakkımı helal etmiyorum çalışmadan her ay maaş alan tüm kamu görevlilerine...
Atabeyli
16 Şubat 2021 Salı 20:59Eğitim Fakültesinin pek bir yeri yok zaten onun için haberde geçmiyor. Zaten önceden hayvan yetiştiricisi bir arkadaş dekan mıydı neydi, insan yetiştirenleri yetiştiren o fakülteye ...Yoksa Eğitim Fakültesi açılacak mı?
Umut
16 Şubat 2021 Salı 19:45Üniversite acılmasın diyen şahıs esnaf bu seferde devlette suc buluyor adamlar size göremi hareket edecek vaka sayısına göremi
Eğitim > Her şey
16 Şubat 2021 Salı 17:54Lütfen artık tüm kütüphaneler de açılsın. Zaten herkes maskeli çalışıyor. Sınavlar çok yaklaştı, kütüphanede çalışanların geleceğiyle oynamayın. Maske takmayan insanların bedelini geleceğini kazanmaya çalışanlara ödetmeyin.
Veysel
16 Şubat 2021 Salı 17:23Mantar gibi her şehre-ilçeye üniversite açılırsa kalite bekleme.Bu üniversitelerden mezun olan gençlerin hepsi işsiz...Kapatın ISUBÜ yü..
Metin
16 Şubat 2021 Salı 16:29Biz evden dışarı cikmayalim , isimizden olalım , pandemi döneminde üniversite acsinlar, virüsü yaysinlar ,insanlar işsiz kalmaya devam etsinler .
Esnaff
16 Şubat 2021 Salı 15:46Yani demek oluyorki üniversite acılmıyor doğrumu