Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması güncellendi.
Üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini amaçlayan rapor, bir üniversitenin kendi bünyesinde yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkan tanıyor.
160 üniversitenin yer aldığı ve 131 araştırma alanının bulunduğu çalışmada Süleyman Demirel Üniversitesi, birçok alanda öne çıkarak yüksek yetkinliğini ve kalitesini kanıtladı.
Hacim ve kalite eksenlerine sahip yetkinlik grafikleri çizilirken, Üniversitemiz 33 alanda hacim ve kalite olarak öne çıkarken, 36 alanda hacmi, 9 alanda ise kalitesi ile ön plana çıkıyor.
Bu göstergeler ışığında “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Çevre Bilimleri”, “Enerji”, “Fizik”, “Gıda”, “Havacılık ve Uzay”, “İnşaat”, “Madencilik Teknolojileri”, “Makine-İmalat”, “Malzeme”, “Ormancılık”, “Sağlık”, “Sosyal ve Beşeri Bilimler” alanlarında hacim ve kalite açısından en güçlü olunan alanlar arasında yerini aldı. Tekstil Mühendisliği ve Entegre Hazvalar alanları ise hacmen yeterli iken kalite olarak geliştirilmeye müsait alanlar olarak değerlendiriliyor.
Üniversite yetkinlik analizi, hacim ve kalite göstergeleri temelinde gerçekleştirilmiş olup; kalite göstergeleri %60, hacim göstergeleri ise %40 ağırlığa sahiptir. Bu göstergeler şu şekildedir: “Dünyadaki Akademik Birikime Katkı”, “Akademik Değer Yaratan Kritik Kitle”, “Ar-Ge ve Yenilik Proje Hacmine Katkı”, “Üniversitenin Türkiye’ye Görece Bağıl Odaklanma Endeksi”, “Yayınların Bağıl Atıf Etkisi”, “Nitelikli Yayın Üretme Kapasitesi”, “Akademisyen Verimliliği”, “Ar-Ge ve Yenilik Projelerinin Niteliği”, “Sanayiye Katkıda Bulunacak Nitelikli Yayın Üretme Kapasitesi”, “Türkiye'nin Uluslararasılaşmasına Katkı”, “Üniversitenin Uluslararasılaşmasına Katkı”
öğretmen salih
21 Kasım 2020 Cumartesi 21:58bu okul ısparta ve ıspartaliya fazla, hak etmiyor kesinlikle, burduru afyonu, denizliyi, antalyayi ornek alin. degerlere nasil sahip cikilir ogrenin. gerci anlamazsiniz ya...
oguz özaltıncı
21 Kasım 2020 Cumartesi 21:54**** böcüleri çıkmış yine piyasaya. bu kan emici simsarlar sdü haberi çıksında laf sokalım diye bekler. fetocular
dahiliye
21 Kasım 2020 Cumartesi 21:53........atabeyli ve çapsız adı gibi çapsız işte, size ne,, biz çalışıp okulun adını duyurmaya çalışırken sizin gibiler oturduğu yerden hakaret etsin diye mi çalışıyoruz. Hasta olup gelmeyi bilirsiniz ama sahtekar herifler
Euro 4
21 Kasım 2020 Cumartesi 19:46Bilgi merkezi açılmalı. Sadece ögrenciler kullanabilmeli
SDÜ'LÜ
21 Kasım 2020 Cumartesi 10:32Uzaktan eğitimde 2.dönemi olmasına rağmen, öğrenciler olarak hala derslere bağlanmakta problem yaşıyoruz. Kimi zaman hocalar bile sisteme girememektedir. Hal böyleyken derse devama ek puan verilmektedir. Yaşadığı yerde internet altyapısı olmayan öğrenciler bu kararla 1-0 geriden başlamaktadır. Yani şehirde yaşayanla kırsalda yaşayan ayrılmaktadır. Bir de hem çalışıp hem eğitimini sürdüren öğrenciler de gözardı edilmektedir.
Çapsız.
21 Kasım 2020 Cumartesi 07:54Hadi ordan. ...Hiç mi kalite görmedik. Üniversite dibe vurdu. Kurulduğu günden beri en başarısız dönemini yaşıyor. Geminin kaptanı yok. Gemi akıntıda sürükleniyor. Yazıkkkkkk.
Atabeyli
20 Kasım 2020 Cuma 16:35Kalitesizliği mi demek istemişler acaba?