Süleyman Demirel Üniversitesi yeni döneme açacağı 15 yeni bölüm ile hazırlanıyor. Üniversitemiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde açılan 15 bölüm ile yeni dönemde de öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.
Açılan bölümlerin genel hedefleri arasında akademik ve bilimsel disiplinler büyümeye katkı sağlamanın yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamak ve uzman insan kaynağını yetiştirmek bulunuyor. Bu kapsamda üniversitemizde 4 doktora programı, 4 Tezli Yüksek Lisans Programı (Tezli), 1 Tezsiz Yüksek Lisans Programı, 3 Lisans Bölümü ve 3 MYO Programı yeni dönemde öğrenci alımına başlayacak.
Açılan bölümlerde eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından ileri düzey pratik ve teorik bilginin harmanlandığı bir müfredat sunuluyor. Öğrenciler ilgili bölümün müfredatı kapsamında eğitim ve alanla ilgili akademik araştırmalar yapma imkanına sahip olacak.
Üniversitemiz, yeni açılan bölümlerde verilecek eğitimler ile teoriyi pratiğe uygulamayı bilen, bilgisini kendisinin, toplumun ve insanlığın faydasına kullanabilecek donanım ve özgüvene sahip, bilimsel ve teknolojik yetkinliğe ulaşmış bireyleri ülkemize kazandırmayı hedefliyor.
Yenilenebilir Enerji Doktora Programı
Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında eğitime başlayacak Yenilenebilir Enerji Anabilim Dalı; öğrencilerine yenilenebilir enerji konusunda bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, değerlendirme, derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşma yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.
Diğer anabilim dalları ile koordineli, disiplinlerarası dinamik ve esnek bir yapıda oluşan programda, teknoloji geliştirmeye yönelik Ar-Ge ve proje esaslı lisansüstü çalışma yapma; “üniversite-sanayi” ve “kamu-üniversite-sanayi” işbirliklerine yönelik çalışma imkânları sunuluyor.
Turizm İşletmeciliği Doktora Programı
Akdeniz Bölgesinde Turizm İşletmeciliği alanında doktora eğitimi veren sayılı üniversiteler arasında yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi, turizmin bilimsel disiplin olarak kök salmasına katkı sağlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamak ve uzman insan kaynağını yetiştirecek. Program, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitimlerine başlayacak.
Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı
Önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlayacak program ile “yaşam bilimleri”, “ekoloji”, “biyoteknoloji”, “kimya”, “kimya mühendisliği” ve “hidrolik” gibi birçok bilim alanını içinde harmanlayarak güncel çevre sorunlarının çözümünde görev alacak yetkin mühendislerin eğitiminin yanı sıra yaşamakta olduğumuz pandemi günleri sonunda kurulacak yeni dünya düzeninde, farklı boyutta tartışılacak olan insan-çevre ilişkilerini algılayacak mühendislerin yetiştirilmesi planlanıyor.
Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı
Yetkin ve donanımlı uzman insan kaynağının ülkemize kazandırılması amacıyla Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı (Disiplinler Arası Program) açıldı. Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında eğitime başlayacak olan program; ulusal ve uluslararası hedeflere yönelik araştırma faaliyetleri yürütmeyi, yerli ve milli hava aracı sistemleri, otomobil, elektrikli otobüs, raylı sistemler geliştirilmesi projelerine katkı verecek Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Gerontoloji Bölümü
Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Gerontoloji Bölümünde ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına kazandırılacak gerontologlar, doktor, hemşire, psikolog, sosyolog, avukat, mimar, mühendis, geriatrist, iktisatçı, işletmeci, fizyoterapist, ergoterapist, aile ekonomisti, sosyal çalışmacı, eğitim bilimci, sağlık teknikeri, bakım teknikeri ve yaşlanma ile ilgili diğer meslek gruplarıyla işbirliği içinde; süreli ve sürekli yaşlı bakım hizmeti veren kurumlar, yaşlılara yönelik sosyal ve sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin sosyal, ekonomik, hukuki, kültürel, tıbbi boyutlarda hizmet veren kurum ve kuruluşların fiziki çalışma koşulları dahilinde çalışmalarını yürütebilecek.
Eczane Hizmetleri Programı
Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri Programı ile öğrencilerin mesleki araştırma, inceleme, değerlendirme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi hedefliyor. Öğrenciler, toplum sağlığı için son derece önemli olan eczacılık sektörüne ait mesleki donanımı teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirecek, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, önemli rol oynayacak.
Üniversitemiz bünyesinde yeni açılan bölümler şu şekilde:
Yenilenebilir Enerji Doktora Programı, Çevre Mühendisliği Doktora Programı, Turizm İşletmeciliği Doktora Programı, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Doktora Programı, Müzik Tezli Yüksek Lisans Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Tezli Yüksek Lisans, Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Tezli Yüksek Lisans Programı, Finansal Ekonometri Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Gerontoloji Bölümü, İngilizce İşletme Lisans Programı,Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Eczane Hizmetleri Programı.
Ahmet
06 Haziran 2020 Cumartesi 17:50Bir sürü işsiz güçsüz mezun olacak, şimdiki aklım olsa sanayide usta olurdum
iktisat
06 Haziran 2020 Cumartesi 10:00İktisat fakültesinde ders yapmadan ücret almak için dilekçe verip ders ücreti alan öğretim üyeleri kimler? Bilim adamı bunu mu gerektiriyor. Filim adamı bunların alayı...
Hgggg
06 Haziran 2020 Cumartesi 02:29Bilim ve ilim bakımından yetersiz o kadar çok insana kadro verdin ki acısı 5 yıl sonra çıkacak yetersiz öğretim elemanı kalitesiz öğrenci mezunu ile sonuçlanıp ülkeye faydası olmayan insanlar yetiştireceksiniz. Bravo
Devrimci32
06 Haziran 2020 Cumartesi 00:42nicelik değil nitelik önemli diyeceğim ama bu kafalara onu anlatmak zor...Format uygun değil. :)))
Ispartalks
05 Haziran 2020 Cuma 22:56Yorumumu beğenmeyen 7 kişi hoca galiba
Ispartalı
05 Haziran 2020 Cuma 20:31Bir üniversite mezunu olarak söylüyorum okumak güzeldir ama şuan ki aklım olsa ticaret yapardım ve kendi işimin patronu olurdum dikkat ederseniz patron olanların geneli üniversite mezunu değil.Hiç kimse mezun olunca 4 5 bin tl maaş beklemesin bu kadar bölüm olması acikcasi gereksiz genelde 1 kişi kendi bölümü haricindede bir sürü is yapabiliyo.şimdiki politika işsizlik oranlarını geciktirmek mantıklı düşünürseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Vatandaş
05 Haziran 2020 Cuma 19:49Apartçılara hayırlı olsun diyelim mi?
ıspartaco
05 Haziran 2020 Cuma 18:43elde olan bölümleri liyakatli insanlarla daha kaliteli yapma çabasında olsanız daha güzel olurdu hocam
ÇAĞRI
05 Haziran 2020 Cuma 16:56Öncelikle Mevcut bölümlerin eğitim kalitesine önem verilsin Birçok dersler boş geçiyor Kalitesiz hocalar dolu dersler şarlatınlıkla boş geçiyor. Derslere giren girmeyen hocalar Takip edilsin derslere. bölüm açmak çözüm değil
Dr.
05 Haziran 2020 Cuma 15:56Sn.Rektör üniversite hastanenizde bazı akademisyenler emri altında çalıştırdıkları insanları azarlıyor, aşagalıyor her türlü saygısızlık yetmiyor, birde insanların kazanclarına göz dikip nöbet ücretlerine ket vuruyorlar.Nöbet tutmayan yandalcılar nöbet parası alırken nöbet tutan insanlara ücret ödememek için nöbet yazmıyorlar.Bu hukuksuzluğa son verin ve sahaya inip insanların sorunlarını dinleyin.Hastanede dirlik düzen yoktur.Bölüm başkanı olan kendisini personelin sahibi sanıyor.
sunlight
05 Haziran 2020 Cuma 14:15Umarım kütüphanesinin bakımı yapılmıştır bu süreçte tuvaletleri rezalet durumdaydı
ıspartalks
05 Haziran 2020 Cuma 12:56istersen 1015 bölüm aç. öğrencileri almadan önce bir hocaları sınav yapın bakalım torpilsiz kaç hoca kalacak ? üni den çıkan öğrencilerin %70 i boş açık ve net. fetö metö kadrosuyla hoca olanlar ne verebilir ki öğrenciye biz ne gelecek bekliyoruz
Adalet
05 Haziran 2020 Cuma 11:02SDÜ yönetimi ne yaparsa yapsın, üniversite bölünme sürecinde yaşattıkları ile benim zihnimde kalacaktır. Senatoda istişare ile yapılacağına söz verilip sonra habersiz bölünme kararı alınmasının hiç bir izahı olmadığı kanaatindeyim. İnsanlar muhatap alınıp bir açıklama dahi yapılamadı. İşine gelen idarecilere emeği geçenler plaketi verildi, işine gelmeyene verilmedi. Bu adalet midir? Emeği geçenler değil hakkını verenler makbuldür. Bunu er yada geç anlarlar.
Öğrenci
05 Haziran 2020 Cuma 10:55Öğrencilerden önce hocaların yetiştirrilmesi lazım. Yıllardır aynı dersler aynı notlar ile anlatılıyor. Fotoko****ideki 5 yıl öncesinin notu ile şimdiki not arsında bir fark yok.