BURDUR'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından Salda Gölü Bilim, Eğitim ve Doğa Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından Salda Gölü Bilim, Eğitim ve Doğa Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kuruldu. Dünyanın en önemli 100 jeolojik miras listesine giren ve Türkiye'nin Maldivleri olarak tanınan Salda Gölü'ndeki bilim merkezinde göl ve havzasında bilimsel araştırmalar yaparak, doğa koruma çalışmalarını desteklemek amaçlanıyor. Bilim merkezinde, Salda Gölü'nde araştırma, endemik bitki ve hayvan türleri üzerine biyoçeşitlilik çalışmaları gerçekleştirilecek, yaban hayatı konusunda kamuoyu bilgilendirilecek.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, merkezin bölgenin tanıtımı ve turizmine önemli katkı sunacağını vurguladı. Rektör Dalgar, "Bilim merkezimiz, eşsiz doğal mirasın korunması ve tanıtılmasında kritik rol üstlenecek. Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını ağırlayarak, uluslararası düzeyde önemli araştırmalara ev sahipliği yapacağız" dedi.
Alo NASA mı
17 Şubat 2025 Pazartesi 10:152,3 sene daha bekleseydiniz kuruduktan sonra kurardınız. Ayrıca yanlış yere kuruyorsunuz. Kamyon kamyon toprakların ****ürüldüğü yere kuracaksınız.
Eğridir gölünün kıymetini bilelim
17 Şubat 2025 Pazartesi 09:09Salda gölünü bir kaç sene önce gördük gerçekten muhteşem bir yer tertemiz pırıl pırıldı bir tek çöp yoktu güvenlikler atmaca gibi ziyaretçileri gözlemliyorlardı çok memnun ayrıldık gün boyu zaman geçirdik Eğridir gölünün de aynı şekilde korunması gerekiyordu yazın gittik inanamadık sürekli gidip gelen şejlongları taşıyan bir traktör plaj içine kadar gelip gidiyordu bu durum hiç hoş değil di ayrıca yosunlar çevreye yayılan kötü koku Belediye bu konuda inşallah bu sezonda daha güzel olur
Vatandaş
17 Şubat 2025 Pazartesi 09:03Bravo çok güzel bir girişim olmuş.
Geç olmadımı
17 Şubat 2025 Pazartesi 08:54Geç olması mı???göl kurumaya başladı...Laf olsun diye iş yapıyorlar.