ISPARTA Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatları duyuruldu.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyurularda aşağıda belirtilen kurallara uyulmasın gerektiği hususunda uyarı yapıldı.
RAMAZAN BAYRAMI TRAFİK TEDBİRLERİ TALİMATLARI
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “Trafik Tedbirleri Talimatı” gereğince;
2025 Ramazan Bayramı tatili ile Eğitim-Öğretim dönemi ara tatili süresinin aynı döneme rastlaması ile birlikte özellikle büyük şehirlerimizden diğer şehirlerimize ve turizm bölgeleri istikametine giden güzergahlarda taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı göz önünde bulundurularak; vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması, sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, asayişin muhafazası ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla Mart 2025 Cuma günü saat 16.00’dan itibaren 30 Mart 2025 Pazar günü saat 01.00’e kadar;
Antalya ili istikametine;
-D-650 Karayolunda, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Burdur İli katılımlarından itibaren,
-D-300 Karayolunda, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta İli katılımlarından itibaren,
Kamyon, Çekici ve Tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmemesi trafik düzeni ve güvenliğine katkı sağlayacaktır.
Ancak tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş Sebze/Meyve, canlı hayvan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir.
Alınan kararlara uymayanlara ilgili mevzuat kapsamında idari işlem yapılacaktır.
vatandaş
27 Mart 2025 Perşembe 14:20Anadolu mahallesi alt geçit petek sanayi tarafındaki boşlukta gece saat 23 ten sonra devamlı arabalar ile tehlikeli hareketler yapılıyor. gece 23 30 dan sonra denetim istiyoruz. sadece Ramazan ayı için değil. Ramazan ayından sonra içki içiliyor. Spin atılıyor fakat denetim yok. Nerede bu polisler o saatte.