ISPARTA'da, yürürken duyduğu köpek sesinden korkup, yola fırlayan üniversiteli Rabia Kallı'ya (20) çarparak yaşamını yitirmesine neden olan Ahmet Y., tutuksuz yargılandığı davada beraat etti. Kararda Rabia Kallı'nın tali kusurlu, başıboş köpeklerin saldırısının asli etken, sürücü Ahmet Y.'nin ise kusursuz olduğu kaydedildi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rabia Kallı, geçen yıl 5 Mart akşamı, arkadaşı Hilal Topçu ile İstanbul Caddesi'nde yurda doğru yürürken, köpek sesi duyunca korkup yola fırladı. Ahmet Y.'nin kullandığı hafif ticari araç ise Kallı'ya çarptı. Ağır yaralanan Kallı, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki müdahale sonrası yoğun bakıma alınan Rabia Kallı, tedavisinin 7'nci gününde yaşamını yitirdi. Yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet Y. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle Isparta 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Kazaya ilişkin Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin verdiği raporda; Rabia Kallı'nın tali kusurlu, korkmasına neden olan başıboş köpeklerin saldırısının asli etken, sürücü Ahmet Y.'nin de kusursuz olduğu belirtildi. Kallı ailesinin avukatları ise rapora itiraz etti. Hazırlık soruşturması kapsamında alınan raporda Rabia Kallı'nın asli kusurlu, sürücü Ahmet Y.'nin hız yaptığı için tali kusurlu bulunduğunu ve her 2 raporun birbiriyle çeliştiğini kaydeden avukatlar, haziranda görülen duruşmada Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu'ndan yeni rapor alınması talebinde bulundu. Hakim ise bu talebi reddedip, duruşmayı erteledi.
BERAAT KARARI
Davanın dün görülen karar duruşmasında hakim, tarafların avukatlarına rapor hakkındaki görüşlerini sordu. Davacı vekili, raporu kabul etmediklerini belirterek, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Hakim, raporlar doğrultusunda sanık Ahmet Y.'nin üzerine atılı suçtan beraatine karar verdi.
KARARA İTİRAZ, BELEDİYEYE DAVA
Kallı ailesinin avukatı Ferhat Taşbinar, duruşma sonrası yaptığı yazılı açıklamada, karara itiraz edeceklerini belirtti. Sokak köpeklerine yeterli önlem almadığı gerekçesiyle Isparta Belediyesi aleyhine dava açacaklarını kaydeden Taşbinar, "Bundan sonraki süreçte öncelikle mahkeme kararına itiraz edip dosyanın Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmesini ve üst mahkemece kararın incelenmesini sağlayacağız. Ayrıca önceki açıklamalarımızda belediyeye karşı dava yoluna gideceğimizi söylemiştik. Şu ana kadar dava açmadık, çünkü mahkemenin kararını beklemiştik. Mahkemece de dosyada karar verildiği için belediye ve ilgili kuruluşlara karşı öncelikle başvuru sürecimizi tamamlayıp dava yoluna da gideceğiz" dedi.
AVUKAT
25 Ocak 2023 Çarşamba 23:40Her şeyden evvel temel sorun Isparta'da olan kazayı yerinde keşif ile görmeyen, salt dosyayı okuyarak, belki kurumdaki çömez uzmanlara yazdıran; Türkiyeden gelen binlerce dosya arasından bir şekilde belki de alelacele ezberden rapor veren Adli Tıp Kurumu ve Adli Tıp Kurumu raporunu KUTSAL kabul eden bir Yargılama OLMAZ O-LA-MAZ...
Aslı YEŞİLDERE
25 Ocak 2023 Çarşamba 20:05Sokak hayvanları tüm belediyelerin ortak sorunu ve sorumluluğu. Bu sorun da ancak belediyeler öncülüğünde ; belediyenin kendi veterinerleri, anlaşmalı veterinerleri ve Veteriner Fakülteleri işbirliği ile çözülebilir. Süresi de ortalama sokak hayvanı ömrü artı birkaç yıldır. Tüm belediyeler hep birlikte bu işe sahip çıkarak aynı anda bu işe bir proje olarak başladıklarında bu sorun çözülür.
Suçlu belediye
25 Ocak 2023 Çarşamba 18:42Başkan gitsin sokak köpeklerinden oy istesin kaçıncı şikayet edişimiz, umursamıyor başkan, böyle başkanda olmaz olsun belediyecilikte, kapımı çalarsın konlonya dandik dundik seçim poşetinle, sana şeref sözü " git sokak köpeklerinden oy iste" demezsem namerdim. Senin yönettiğin belediyenin tutumu yüzünden öldü bu kız. Sorsan üzgünüz dersin, kendi evladın olsa ne yapardın. Rahat tahat uyu şimdi. Heryeri işgal etmiş bunlar umurunda değil böyle birşey olamaz olmamalı.
Sokak köpeklerine önlem alınsın
25 Ocak 2023 Çarşamba 18:16Şadiye hanım sokak köpeklerini barınağa aldırmıyor onun da çocuğu var gencecik kızımız öldü hayvansever insansevmez Şadiye
Köpeklere Ceza varmı
25 Ocak 2023 Çarşamba 17:07Bu olaylar neden sadece bizde kader deniyor. 200km hızla giderken U dönüşü yaparsan ölürsün bu damı kader.Neden avrupadaki adamların kaderi böyle değil hiç düşündünüzmü.Yapılan insanlık dışı hataları örtmek için Yaradanı kullanmayın.Hadi bu kaza avrupada olsaydı o köpekleri orada tutan belediyesinden rektörüne güvenlik güçlerinden hepsi yargılanır ve onlarda onurlarıyla istifa ederdi. Diş hekimliğinde okuyan gencin çukura düşmesi gibi suçlu çukur çıktıya burda da suçlu köpeklermiş.
Öğrenci
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:28Biride demiş Allahın kaderine inanmak lazım. Tabiki inanıyoruz ama Kadere innanmak insanın akıldan mahrum olduğu anlamına gelmiyor. Lütfen inancımızı doğru öğrenip ona göre anlatalım.
Öğrenci
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:25Burada esas sorumluluk belediyeye ait olmalı.
içten konuşan
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:03boş konuşmayın , ALLAH ın kaderine inanıyorsanız suçlu aramayı bırakın, inanmıyosanız isterseniz bi ömür bağırın,,, boş
cok tuhaf ulkeyiz!
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:02ne tuhaf ülkeyiz,akşamustü köpek sürusünden kacarken araba çarpıyor kızcağiza ölüyor.Ama okulllar yolunda köpek sürusu aksam üstu neden başıboş geziyor diye kimse sormuyor sorumlu yöneticilere?
Vatandaş
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:02Belediyeye dava açılmalı sayın savcilarimiz gereğini yaparlar .sokak hayvanları belediye sorumluluğundadır.
Selahattin ERTÜRK
25 Ocak 2023 Çarşamba 15:42Başıboş sokaklarda dolaşan köpekler huzur ve güven meselesidir. Sorumlular ceza görmeden bir önlem alacak gibi değiller. Umarım bu dava sonunda sorumlulara bir ceza verilir.
Bu vurdumduymazlık nefen?
25 Ocak 2023 Çarşamba 15:12esas sorumlular başıboş kopekleri umursamayan belediye başlanı ve üniversite rektörü değilmi??Kadere iman ediyoruz elhamdülillah.Ancak akşamları suruyle köpek var ünivetsite,okullar bölgesinde.Bu vurdumduymazlık neden?
Araç sürücüsü haklı
25 Ocak 2023 Çarşamba 15:12Araç kullanan mı demiş köpek ler kork ve yola koş ben sana çarparım diye ....olay bu şekilde olduysa araç sürücüsü haklı
Köpekler
25 Ocak 2023 Çarşamba 14:39Olması gereken sürücünün ceza almaması idi doğru karar köpekten korkup yola atlayan kişiye araç çarptığı için ceza verilmez ceza verilecekse sokak köpeklerini dışarda dolastiran belediyeye verilsin
Eskilerden
25 Ocak 2023 Çarşamba 14:02Hem vallahi hem billahi o bölgede ,o araç hızı limiti 50 km.dir.....40 la, 50 ile falan gidilse, insana çarpsa dahi, bu şekilde ölümcül vaka olmazdı... Lütfen trafik levhaları ve kurallarına uygun hareket edelim....Hız, hız, hız.....Eeee sonra, köpeklerden dolayı....